Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει προληπτικά μέτρα για έναν πιθανό καταστροφικό σεισμό στο νησί της Σαντορίνης. Ο ηθοποιός θεωρεί σημαντική τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς σύμφωνα με την γνώμη του, είναι ίσως η πρώτη φορά που το κράτος ανταποκρίνεται προληπτικά.
Στην ίδια δημοσίευση, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναγνωρίζει τη θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση κρίσεων, αλλά φοβάται ότι, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένεται, «θα αρχίσει το γαϊτανάκι της χλεύης και της πολιτικολογίας». Επιπλέον, ο ηθοποιός άσκησε έμμεση κριτική σε όσους επιλέγουν να πιστεύουν εναλλακτικές θεωρίες, αντί για την επιστήμη.
Η ανάρτηση του ηθοποιού
Πιο αναλυτικά, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρει:
«Θα τολμήσω μια ταπεινή πρόγνωση (!)… Το ελληνικό κράτος – νομίζω για πρώτη φορά – πήρε προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός πιθανού καταστροφικού σεισμού. Υποθέτω ότι αυτό έγινε μετά από πιεστικές προτάσεις γενναίων επιστημόνων, οι οποίοι έκριναν ότι υπήρχαν επαρκή δεδομένα για να σημάνει συναγερμός. Και λέω "γενναίων", διότι το συνηθισμένο είναι να στέλνουν κάπου ένα χαρτί και να μην ρισκάρουν περαιτέρω…».
«Τώρα (έρχεται η "πρόγνωση"), υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Α/ Να μην γίνει τελικά κάποιος αξιοσημείωτος σεισμός – κάτι που εύχομαι, όπως κάθε κανονικός άνθρωπος. Τότε θα αρχίσει το γαϊτανάκι της χλεύης και της πολιτικολογίας, που θα συμπαρασύρει και την επιστήμη. Β/ Να γίνει – κάτι που απεύχομαι, όπως κάθε κανονικός άνθρωπος. Τότε, πάνω στις πιθανές καταστροφές, το γαϊτανάκι θα επικεντρωθεί στις κρατικές ανεπάρκειες και, φυσικά, θα στηθεί στον τοίχο η επιστήμη που δεν προέβλεψε το μέγεθος της ζημιάς», συνέχισε ο Αντώνης Καφετζόπουλος στην ανάρτηση του για τις κινήσεις της κυβέρνησης.
«Lose-lose λοιπόν; Δεν το πιστεύω – εγώ, τουλάχιστον… Νομίζω ότι είναι ένα ενδιαφέρον σημείο καμπής για την ελληνική κοινωνία: να παίρνει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και, ειδικότερα, των επιστημόνων. [Θυμίζω ότι ζούμε στη χώρα όπου κυκλοφορούν εφημερίδες που, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, προβλέπουν σεισμούς, πυρηνικά ολοκαυτώματα, πανδημίες και άλλα εσχατολογικά, βασισμένα σε «προφητείες γερόντων/ντισσών». Η αλλαγή αυτή είναι μόνο ευχάριστη στα αυτιά μου.] [Στη φωτό, η υπέροχη Ανάφη.]», κατέληξε ο ηθοποιός.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.