Ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και τον εκφοβισμό που δέχθηκε στο σχολείο, καλεσμένος στην εκπομπή «EQ» το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου.
Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε στον γάμο που έκανε με τον επί πολλά χρόνια σύντροφό του, εξηγώντας ότι όταν ήταν νέοι δεν φανταζόντουσαν ποτέ ότι θα μπορούσαν μια ημέρα τα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται. «Εννοείται ότι θα παντρευόμασταν γιατί ήταν το τελείως άπιαστο, απίθανο κι απίστευτο το όνειρο των παιδικών κι εφηβικών μας χρόνων. Όταν ήμασταν μικροί, 12, 13, 14 χρονών τη δεκαετία του '90, δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε δύο άντρες ζευγάρι να συζούν στο ίδιο σπίτι. Ακόμα κι αυτό μας φαινόταν τελείως εξωπραγματικό, ιδίως εγώ που ήμουν στη Θεσσαλονίκη με τον συντηρητισμό της και την κλειστή, πολύ μικρή κοινωνία».
Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d67go4bnenbt)
Σε άλλο σημείο, περιέγραψε τον εκφοβισμό που υπέστη, αλλά και την ισχυρή αυτοπεποίθηση που του είχε εμφυσήσει η μητέρα του, την οποία χρησιμοποίησε για να αμυνθεί. «Στο σχολείο δέχθηκα πολύ bullying. Παρά τα προβλήματά μου, επειδή η Κατερίνα (σ.σ. η μητέρα του) με λάτρευε κι έλεγε ότι είμαι ένα σπάνιο και χαρισματικό πλάσμα και δεν έχανε ευκαιρία να μου το πει, είχα από πολύ μικρός θηριώδη αυτοπεποίθηση, γι' αυτό και πίστευα ότι μπορώ να τη θεραπεύσω. Όποτε άκουγα στο σχολείο κράξιμο ή κοροϊδία για το οτιδήποτε, τα παιδιά δεν χρειάζονται και πολλά για να κοροϊδέψουν. Και στα 90s η έννοια του "bullying" δεν υπήρχε. Σαφώς και οι καθηγητές προσπαθούσαν να το περιορίζουν ή έβαζαν χέρι, αν γινόταν κάτι πολύ σοβαρό».
Και πρόσθεσε: «Αλλά εγώ που έχω φάει πολύ γερό bullying ένα κομμάτι μου έλεγε "οκ κάντε τώρα γιατί μία ημέρα θα πάρετε τα αρχ*** μου". Ήμουνα σίγουρος ότι "μία ημέρα θα είστε χαμένοι στην ασημαντότητα". Ακούγεται αλαζονικό, αλλά κάπως πρέπει να αμυνθεί ο βαλλόμενος έφηβος».
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.