Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου παραχώρησε πρόσφατα μία συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε και για την αγάπη.
Ο ηθοποιός εξήγησε πως δεν έχει καταλήξει στο ποιος είναι ο ορισμός για την αγάπη. Εξομολογήθηκε επίσης πως δεν ξέρει αν είναι καλός στο να αγαπάει, παρότι ο ίδιος έχει δεχτεί πολλή αγάπη στη ζωή του.
Πιο αναλυτικά, είπε στο περιοδικό «Elle»: «Τι θα πει αγάπη; Αναρωτιέμαι για τον εαυτό μου, μπορώ να αγαπάω; Πιστεύω στην αγάπη, αλλά δεν ξέρω αν είμαι καλός στο να αγαπάω. Έχω νιώσει αγάπη. Ξέρω τη δύναμή της, τι μορφές μπορεί να πάρει και πόσο ευεργετική είναι για την ψυχή ενός ανθρώπου. Μέσω της πίστης μου στην αγάπη, πιστεύω και στον Θεό, χωρίς ωστόσο να επιτελώ τις πρακτικές της πίστης. Πιστεύω όμως στην προσευχή. Δεν το λέω μόνο με τη θρησκευτική έννοια. Προσεύχομαι, για παράδειγμα, να πάει καλά η παράσταση. Είναι μια ευχή και έχει και αυτό μια αγάπη. Από την άλλη, η αγάπη έχει και ένα κόστος».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι μια ευθύνη το να αγαπάς. Δεν είναι εύκολος αγώνας, είναι καθημερινός και πολλές φορές δεν έχει κάποιο αντάλλαγμα. Έτσι έρχεται σε κόντρα με το σημερινό σύστημα στο οποίο ζούμε που έχει θεοποιήσει την ύλη, τα χρήματα, τη δημοσιότητα, την ατομικότητα και τον ναρκισσισμό, πράγματα αντίθετα της αγάπης και της προσευχής».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).