Ο Ορέστης Τζιόβας σχολίασε τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τελευταία σχετικά με τον Μάρκο Σεφερλή και τις παραστάσεις του.
Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» και αναφέρθηκε στη σάτιρα και την πολιτική ορθότητα. Εξήγησε μάλιστα, πως η σάτιρα μπορεί να γίνει επιτυχημένα, χωρίς να προσβάλλεται κανείς.
Αρχικά, ο Ορέστης Τζιόβας δήλωσε: «Έχω δει σάτιρα χωρίς καν βωμολοχία, δεν θα πω να προσβάλλει ομάδες ανθρώπων, κι έχω ξεραθεί στο γέλιο. Ο Σεφερλής χρησιμοποιεί το μη πολιτικά ορθό. Μάλλον τελικά είναι πιο εύκολο το να προσβάλλεις και να κάνεις κωμωδία με την προσβολή».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4sug01ilfrd)
Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην επίθεση που έχει δεχτεί τελευταία ο Μάρκος Σεφερλής από ένα μέρος του κοινού, αλλά και από τηλεοπτικά πρόσωπα.
«Μπορεί να σκεφτεί τη συντονισμένη επίθεση, αλλά είναι από τον σύγχρονο κόσμο κι όχι από κάποιο κόσμο που συνεννοήθηκε μεταξύ του να επιτεθεί σε κάποιον. Ας βάλουν οι άνθρωποι λίγο νερό στο κρασί τους, αυτοί που δεν είναι πολιτικά ορθοί, γιατί όλο αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε ορισμένα μέλη της κοινωνίας. Δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να βάλουμε πλαίσια και όρια», είπε κλείνοντας.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας