Η Ιταλίδα σταρ και μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών έγινε 90 χρονών την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου.
Το αδημοσίευτο στιγμιότυπο που προέρχεται από το αρχείο του φωτογράφου, Κλεισθένη Δασκαλάκου, τραβήχτηκε το 1956. Ο φωτογράφος είχε αναλάβει να την ακολουθεί παντού κατά την παραμονή της στην Ελλάδα για τις ανάγκες των γυρισμάτω της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι».
Αναλυτικότερα, η λεζάντα της ανάρτησης γράφει: «Το studio kleisthenis εύχεται στην απόλυτη Ιταλίδα σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου και βραβευμένη με Όσκαρ Σοφία Λόρεν χρόνια πολλά, έγινε χθες 90 χρόνων. Στην αδημοσίευτη φωτογραφία το 1956 με το φακό του Κλεισθένη ο οποίος τη συνόδευε παντού από την στιγμή που προσγειώθηκε στο αεροδρομίο του Ελληνικού στην Αθήνα (Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Πειραιάς) και στην Ύδρα όπου γυρίστηκε η ταινία "Το παιδί και το δελφίνι". Στο αρχείο μας υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες από την διαμονή της και τα γυρίσματα της ταινίας».
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.