Γκάρι Όλντμαν: Δεν ήθελε να προσβάλει τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ με τα σχόλια που είχε κάνει

Γκάρι Όλντμαν: Δεν ήθελε να προσβάλει τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ με τα σχόλια που είχε κάνει

Ο ηθοποιός συζητήθηκε αρκετά όταν χαρακτήρισε την ερμηνεία του ως Σίριους Μπλακ «μέτρια»

oldman_123
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Κάννες για την ταινία του «Parthenope», ο Γκάρι Όλντμαν ρωτήθηκε για την ερμηνεία του ως Σίριους Μπλακ στο «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν».

Πριν από κάποιους μήνες, ο Όλντμαν δήλωσε στον παρουσιαστή του podcast «Happy Sad Confused», Τζος Χόρουγουιτζ, ότι πίστευε ότι η δουλειά του στο διάσημο κινηματογραφικό franchise ήταν «μέτρια».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε πει τότε: «Ίσως αν είχα διαβάσει τα βιβλία όπως ο Άλαν [Ρίκμαν], αν είχα προλάβει την εξέλιξη [του χαρακτήρα], αν ήξερα τι έρχεται, ειλικρινά πιστεύω ότι θα έπαιζα τον ρόλο διαφορετικά».

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Ο Όλντμαν δήλωσε ότι δεν ήθελε να «υποτιμήσει κανέναν εκεί έξω που είναι θαυμαστής του Χάρι Πότερ και του χαρακτήρα του που νομίζω ότι είναι πολύ αγαπητός».

«Αυτό που εννοούσα με αυτό είναι ότι, όπως κάθε καλλιτέχνης ή κάθε ηθοποιός ή ζωγράφος, είσαι πάντα υπερβολικά επικριτικός απέναντι στο ίδιο σου το έργο», είπε. «Αν δεν είσαι, και είσαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνεις, αυτό θα ήταν θάνατος για μένα. Αν έβλεπα μια παράσταση του εαυτού μου και σκεφτόμουν: "Θεέ μου, είμαι φανταστικός σε αυτό", αυτή θα ήταν μια θλιβερή μέρα».
Ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Υπήρχε τέτοια μυστικότητα που περιβάλλει τα μυθιστορήματα, ήταν σαν κλειδωμένα. Και αν ήξερα από την αρχή, αν είχα διαβάσει τα πέντε βιβλία και είχα δει την εξέλιξη του χαρακτήρα, ίσως να το είχα προσεγγίσει αλλιώς. Μπορεί να το είχα δει διαφορετικά και να το είχα "ζωγραφίσει" με εναλλακτικό χρώμα. Έτσι, όταν ξεκίνησα τον Χάρι Πότερ, το μόνο που είχα ήταν το βιβλίο, ο "Φυλακισμένος του Αζκαμπάν", και αυτή τη μία αναπαράσταση αυτού του ανθρώπου. Ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη του Σείριου Μπλακ. Και αυτό εννοούσα με αυτό. Δεν είναι ότι βλέπω την ταινία και λέω ότι είναι μια απαίσια ταινία ή ότι είμαι απαίσιος, απλώς εύχομαι να είχε γίνει υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτό εννοούσα, χωρίς να θέλω να γίνω αγενής προς οποιονδήποτε από τους ανθρώπους εκεί έξω που τους αρέσει αυτή η ταινία».

Ο Όλντμαν υποδύεται τον συγγραφέα Τζον Τσίβερ στην ταινία «Parthenope» του Πάολο Σορεντίνο στο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία καταχειροκροτήθηκε εννέα λεπτά στην παγκόσμια πρεμιέρα της το βράδυ της Τρίτης 21 Μαΐου.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Καλλιθέα με τον νεκρό 23χρονο - Έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το λεωφορείο από πίσω

Ευρωεκλογές: Ο στόχος της ΝΔ και το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση - Ο φόβος της αποχής, στο 10% οι αναποφάσιστοι

Το σούπερ δείπνο που ανέβασε ο Σπηλιωτόπουλος με Λαζόπουλο, Ασημακόπουλο, Μπεκατώρου και άλλους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης