Σενάρια, μύθοι και αλήθειες για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη

Σενάρια, μύθοι και αλήθειες για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη

Τα τηλεοπτικά πάνελ πήραν «φωτιά» και οι δημοσιογράφοι των εκπομπών προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την τηλεοπτική «βόμβα» της σεζόν

eleni-menegaki__2_
«Τι 30, τι 40, τι 50». Όχι, δεν είναι τίτλος ελληνικής ταινίας αλλά ο καταλληλότερος για τα σενάρια που λέγονται και γράφονται σήμερα και αφορούν κυρίως ποσοστά μείωσης αποδοχών της παρουσιάστριας που δεν έγιναν αποδεκτά. Το ερώτημα που προκύπτει σε σχέση με το διαζύγιο Μενεγάκη – Mega ή για τους πιο ρομαντικούς, της μη ανανέωσης όρκων, είναι το πώς μπορεί να γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες μιας συνάντησης μεταξύ προσώπων, τα οποία δεν θα αποκάλυπταν ποτέ το περιεχόμενο της συνομιλίας, άρα και της διαπραγμάτευσης.

Από το πρωί, τα τηλεοπτικά πάνελ πήραν φωτιά και οι δημοσιογράφοι των εκπομπών προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την τηλεοπτική «βόμβα» της σεζόν. Αρχικά παραθέτοντας τα λεγόμενα της Ελένης Μενεγάκη στους συνεργάτες της στο πλατό και εν συνεχεία τα όσα ειπώθηκαν από την στενή συνεργάτιδα και αρχισυντάκτριά της, Ελένη Γελαλή, στην συντακτική ομάδα. Με ή άνευ εισαγωγικών, μεταφέρθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελένη και η ομώνυμη εκπομπή του χρόνου δεν θα είναι στο Mega και καλό θα ήταν να αρχίσουν να συζητούν το εργασιακό μέλλον τους με τον σταθμό ή εκτός αυτού. Εντιμο και καθαρό από την πλευρά της. Σπάνιο επίσης για τα τηλεοπτικά πρόσωπα και δεδομένα.

Στη συνέχεια τα τηλεοπτικά ζάρια έπεσαν στο τραπέζι και οι σχολιαστές μίλησαν για διαφωνία των επικεφαλής του σταθμού και της παρουσιάστριας σε σχέση με τα οικονομικά. Δηλαδή την αμοιβή της, τα ποσοστά της επί των εμπορικών εσόδων, τις αμοιβές των συνεργατών και το budget της παραγωγής. Οι πληροφορίες των δημοσιογράφων μάλλον δεν είχαν κοινό σημείο αναφοράς, καθώς τα ποσοστά που ακούστηκαν κυμάνθηκαν από το 30 ως το 50%. Μέχρι αύριο λογικά θα αγγίξουμε το 60%...
eleni-menegaki__1_
Κλείσιμο

Ο δεύτερος παράγοντας που οδήγησε σε ρήξη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες των τηλεοπτικών ρεπόρτερ, ήταν η άρνηση της Ελένης Μενεγάκη να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές στην σκαλέτα με στόχο την αύξηση της τηλεθέασης της εκπομπής της, η οποία δυστυχώς πετυχαίνει μονοψήφιες επιδόσεις, κάτι που πλέον δεν μπορεί να δεχτεί ο σταθμός.

Ακολούθησαν τα σενάρια μετακίνησης της παρουσιάστριας σε άλλο κανάλι την επόμενη σεζόν, με τον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΪ να εμφανίζονται ως πιθανοί μνηστήρες, κάτι που παρεμπιπτόντως οι σταθμοί διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Ολο αυτό το διάστημα πάντως, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη βαφτίστηκε ως «βόμβα», κυκλοφορούσαν φήμες, ακόμη και στους διαδρόμους του καναλιού ότι η Ελένη οδεύει στην έξοδο. Κάτι που είχε γραφτεί και από τον δημοσιογράφο Βασίλη Κουφόπουλο στις «Τυπολογίες» πριν από λίγους μήνες. Προφανώς κάποιοι είχαν την πληροφόρηση ή ένιωσαν ότι το μέγεθος του χάσματος μεταξύ παρουσιάστριας και σταθμού ήταν τόσο μεγάλο που δε γινόταν να καλυφθεί.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, η Μενεγάκη πάντα ήξερε τον τρόπο να τροφοδοτεί τα media δίχως να το προκαλεί άμεσα. Δεν είπε τίποτα δημόσια, δεν ανέφερε το παραμικρό στοιχείο επίσημα, ενώ ο σταθμός δεν ανακοίνωσε μέχρι στιγμή την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους.

Θέλει ταλέντο να μιλούν όλοι για σένα κουνώντας απλά το δαχτυλάκι σου και μετατοπίζοντας όλα τα πρόσωπα και τα θέματα σε δεύτερο πλάνο. Και όχι μόνο αυτό. Να μην επιβεβαιώνεις και να μην διαψεύδεις ποτέ και τίποτα, αφήνοντας όλα τα σενάρια να αιωρούνται σε βάθος χρόνου. Είναι τελικά αυτή η συνταγή της επιτυχίας; Ας θυμηθούμε τι είπε η ίδια η Ελένη παλιότερα, στην εκπομπή της στον Alpha, σχολιάζοντας τη απόφαση του του Ζαν Πολ Γκοτιέ να αποχωρήσει από τον χώρο της μόδας. «Είναι πολύ σπουδαίο να αποφασίζει ένας άνθρωπος που έχει κάνει τέτοια πορεία πότε θα βάλει ”άνω τελεία” ή θα κλείσει όλα τα ”φώτα”. Αυτό είναι επιτυχία και αισθάνεται κανείς επιτυχημένος».

Φωτογραφίες: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Μπεκατώρου κατά Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

Είναι η Ευρώπη σε τροχιά πολέμου; Τα κρυφά σχέδια του Πούτιν

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Σοκαριστική η αναφορά σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης