Δημήτρης Κόκοτας: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του μετά το έμφραγμα που υπέστη

Δημήτρης Κόκοτας: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του μετά το έμφραγμα που υπέστη

Οι γιατροί περιμένουν τη συμπλήρωση του επόμενου 48ωρου

kokotas-d
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα παραμένει σταθερά κρίσιμη και οι γιατροί αναμένουν τη συμπλήρωση του επόμενου 48ωρου, ώστε να σχηματιστεί μία πιο ασφαλής εικόνα για την πρόγνωση της υγείας του.

Ο 56χρονος καλλιτέχνης, γιος του αείμνηστου Σταμάτη Κόκοτα, υπέστη έμφραγμα στη διάρκεια τηλεοπτικού γυρίσματος για την εκπομπή J2US.

Ο Δήμητρης Κόκοκτας αισθάνθηκε αδιαθεσία το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και ενημέρωσε τους συνεργάτες του στο γύρισμα. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία και πολύ σοβαρή. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με το κέντρο να στέλνει αρχικά μοτοσυκλέτα και λίγο αργότερα, εφόσον εκτιμήθηκε η βαρύτητα της κατάστασης του 55χρονου από τους πρώτους διασώστες, ασθενοφόρο.

Ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς που εφημέρευε, με τους γιατρούς στα Επείγοντα να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασής του. Η εισαγωγή του στη Μονάδα Εμφραγμάτων ήταν μονόδρομος, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό με αβέβαιη πρόγνωση. 

Το δελτίο Τύπου του νοσοκομείου ανέφερε τα εξής: «Στις 28/03/2024 , απογευματινές ώρες , μεταφέρθηκε με Σ/ΕΚΑΒ στο ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ο Κόκοτας Δημήτριος γεν. το 1968 (τραγουδιστής- συνθέτης). Ο εν λόγω είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή , έγιναν προσπάθειες ανάνηψης , διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στην Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου».
kokotas-anakointhn
Η σύζυγος του τραγουδιστή, Κατερίνα, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου, για το έμφραγμα που υπέστη ο τραγουδιστής, την προηγούμενη ημέρα. Όπως δήλωσε: «Πάει καλά. Συνέβη ένα γεγονός, αλλά πάει καλά. Έχουμε καλούς γιατρούς δόξα τω Θεό και πάει αρκετά καλά. Δεν γνωρίζω πώς συνέβη, δεν ήμουν εκεί, ήταν στις πρόβες. Δεν ήμουν μπροστά. Έχουμε ενημέρωση ότι όλα πάνε καλύτερα».

Αναφερόμενη στην κόρη τους, η Κατερίνα Κόκοτα τόνισε ότι το παιδί δεν έχει ενημερωθεί εκατό τοις εκατό για το τι συνέβη στον πατέρα του και αυτές τις ώρες, την προσέχει η γιαγιά της. «Η κόρη μου είναι καλά, είναι στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά της. Δεν έχει ενημερωθεί εκατό τοις εκατό. Ακόμα δεν έχω προλάβει να μιλήσω με το παιδί, ξέρει ελάχιστα πράγματα» πρόσθεσε η Κατερίνα Κόκοτα.
Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα μιλάει για το έμφραγμα που υπέστη ο τραγουδιστής
«Ήρθε στο καμαρίνι άρχισε να ιδρώνει», λέει ο στιλίστας που ήταν μαζί του
Το πρωί της Παρασκευής, ο στιλίστας Κώστας Ζήσης, περιέγραψε στο «Happy Day» λεπτό προς λεπτό, τι συνέβη από τη στιγμή που ο τραγουδιστής αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Όπως είπε αρχικά στην εκπομπή, ο Δημήτρης Κόκκοτας έφτασε στις πρόβες ευδιάθετος, ντύθηκε και πήγε στη σκηνή. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στο καμαρίνι με έντονες ενοχλήσεις, κάτι που επικοινώνησε στον Κώστα Ζήση και κάλεσαν βοήθεια.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d060pjr6hv4x)

«Ο Δημήτρης ήρθε στο καμαρίνι και ήταν έτσι ευδιάθετος. Κάναμε αστεία ντύθηκε και πήγε μέσα στο stage να κάνει την πρόβα του. Λίγο πριν βγει στο stage ήρθε πάλι στο καμαρίνι και μου είπε ότι δεν αισθάνεται καλά. Άρχισε να γδύνεται να ιδρώνει και να έχει τάσεις λιποθυμίας. Εκείνη τη στιγμή κάλεσα αμέσως το 166 επιτόπου, για να έρθει ασθενοφόρο και οι άνθρωποι με σύνδεσαν με τον γιατρό με έβαλαν σε ανοιχτή ακρόαση και μίλησε κατευθείαν το Δημήτρη. Τον ρώτησε πώς νιώθει πώς είναι. Του απαντούσε ο Δημήτρης εκείνη τη στιγμή και η γιατρός τον ρώταγε πως νιώθει πού αισθάνεται πόνο, που του έχει μουδιάσει το χέρι, αν έχει τάση για εμετό, αν έχει πόνο στην καρδιά, αυτό. Ο γιατρός είπε ότι "στέλνω αμέσως τον διασώστη με μηχανή για να έρθει αμέσως και όντως ήρθε μέσα στα επόμενα 20 λεπτά και μετά από 10 - 15 λεπτά ήρθε και τον ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Είχε τις αισθήσεις του ναι, περνούσε δύσκολα εκείνη τη στιγμή αλλά για τις αισθήσεις του δεν τις είχε χάσει. Ήταν ψύχραιμος, πονούσε, μίλησε με ανοιχτή ακρόαση με τον γιατρό αυτό, έγιναν όλα πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Κώστας Ζήσης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έχω ήδη ασκήσει έφεση» - Η αντίδραση της Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης για την ενοχή και τα ισόβια

Έσβησε τούρτα στη Θήβα ο Κασσελάκης και πήρε δώρο γραβάτα - Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή


Τι σημαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού στα €830 - Επηρεάζει 18 επιδόματα, τριετίες και το Δώρο Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης