Μάνος Βακούσης: Έχω πει το ψέμα ότι γεννήθηκα στη Σαντορίνη, τώρα πρέπει να πω την αλήθεια

Μάνος Βακούσης: Έχω πει το ψέμα ότι γεννήθηκα στη Σαντορίνη, τώρα πρέπει να πω την αλήθεια

Ήθελα να ζωντανέψω τις μνήμες της μάνας και του πατέρα μου, ανέφερε σε συνέντευξη

vakousis_santorini
Ο Μάνος Βακούσης μίλησε σε συνέντευξή του για το «ιερό ψέμα» όπως ο ίδιος το περιέγραψε, αναφορικά με τον τόπο που γεννήθηκε.

Ο ηθοποιός είπε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ότι γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι έχει γεννηθεί στη Σαντορίνη, το νησί από όπου κατάγεται η οικογένειά του.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d00cxf1c1jjl)

Για τον λόγο που ψεύδεται σχετικά με αυτό, ο Μάνος Βακούσης σχολίασε: «Τώρα θα πρέπει να πω την αλήθεια. Η καταγωγή μου πάππου προς πάππου είναι σαντορινιώτικη. Βαμβακούσης. Ήταν πειρατές και έφεραν το βαμβάκι με διάφορα κόλπα κι έτσι έμεινε και σε εμάς. Εγώ από τις αφηγήσεις της μάνας μου, του πατέρα μου, των θείων μου, έκλεβα μνήμες. Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα. Πήγα και στη Σαντορίνη. Έχω πει το ιερό ψέμα ότι γεννήθηκα εκεί, έμεινα μέχρι τα 6 μου, γιατί ήθελα να ζωντανέψω τις μνήμες της μάνας και του πατέρα μου. Έμπαινα μέσα σε αυτό το θαύμα των γονιών μου και μετέφερα αυτή την ιστορία».

Όσο για την οικογένειά του, ο ηθοποιός ανέφερε ότι: «Όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός του ’53, μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν πολλοί κάτοικοι, επέπλεαν κουκλίτσες. Πράγματα τα οποία βίωσαν οι γονείς μου που δεν ήταν πλούσιοι, αλλά αγαπούσαν τους μπαξέδες τους. Ο πατέρας μου ήταν εργολάβος οικοδομών και κατάφεραν τα αδέρφια του να του πάρουν την περιουσία -καλά έκαναν αφού μπόρεσαν. Έτσι ήρθαμε στην Αθήνα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης