Κέιλι Σπέινι: Το μεγάλο όνειρο να δουλέψει με τη Σοφία Κόπολα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Priscilla

Κέιλι Σπέινι: Το μεγάλο όνειρο να δουλέψει με τη Σοφία Κόπολα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Priscilla

Μετά τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία «Priscilla» της αγαπημένης της σκηνοθέτιδος, η 25χρονη ραγδαία ανερχόμενη ηθοποιός είναι πλέον ανοιχτή σε κάθε νέο ερμηνευτικό ενδεχόμενο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
keily-speiny-arthrou
Η Κέιλι Σπέινι ήταν 14 ετών όταν ανακοίνωσε στους γονείς της ότι ήθελε να σταματήσει το σχολείο. Δεν ήταν καλή μαθήτρια, δεν αγαπούσε το διάβασμα, δεν την αφορούσε καν να κάνει τη στοιχειώδη προσπάθεια για να περνάει τις τάξεις.

Το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ηθοποιός. Παραδόξως, οι γονείς της τής επέτρεψαν να παρατήσει στη μέση τη βασική της εκπαίδευση και τη συνόδευσαν από το Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι στο Λος Αντζελες για να υπογράψει συμβόλαιο με έναν ατζέντη που την είχε δει να τραγουδάει ροκ με μια εφηβική μπάντα και την είχε βρει ενδιαφέρουσα.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια μέχρι η Σπέινι να πάρει τον πρώτο της ρόλο (στην ταινία «Pacific Rim: Εξέγερση», το 2018), στο διάστημα των οποίων επέλεξε να μην πάει σε δραματική σχολή (όχι, ξεκάθαρα δεν το έχει με την εκπαίδευση), αλλά να διδαχτεί την υποκριτική διά της εμπειρικής μεθόδου: έπαιζε σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, έκανε περάσματα από φιλμάκια μικρού μήκους και έβλεπε πολλές ταινίες.

Μία από αυτές ήταν και το «Αυτόχειρες παρθένοι» της Σοφία Κόπολα. Η Σπέινι λάτρεψε τη σκηνοθετική ματιά της και εντρύφησε στη φιλμογραφία της. Το νέο μεγάλο όνειρό της ήταν να παίξει σε ταινία της Κόπολα.

Κλείσιμο
Πέντε χρόνια αργότερα, η Σπέινι βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην ταινία «Priscilla», που υπέγραφε φαρδιά πλατιά η σκηνοθέτις των ονείρων της. Στο μεταξύ, είχε φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της με συμμετοχές σε ταινίες («Η αρχή της ισότητας», «Δύσκολες ώρες στο El Royale», «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία») και σειρές («Devs», «The First Lady»).

Η μέχρι πρότινος ημιάγνωστη ηθοποιός έγινε εν μια νυχτί σταρ - ή περίπου. Πλέον φωτογραφίζεται για τα εξώφυλλα έγκριτων περιοδικών όπως το «InStyle» και το «Elle», περπατάει στο φινάλε της επίδειξης μόδας της Miu Miu και δειγματίζει στο κόκκινο χαλί τα βαρύτιμα κοσμήματα Bvlgari ως ambassador του οίκου.

Καθόλου άσχημα για ένα κορίτσι που δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο και δεν φέρει -ούτε ενδιαφέρεται να έχει- βαρύγδουπους τίτλους σπουδών. Αντί για πτυχία και διπλώματα προτιμά να καμαρώνει για το βραβείο Volpi Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας που κέρδισε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας για την ενσάρκωση της Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Στο προσεχές μέλλον θα τη δούμε στις ταινίες «Civil War» και «Alien: Romulus» - και αν είναι πολύ τυχερή, σε κάποια από τα επόμενα projects της Κόπολα. Τα όνειρα είναι δωρεάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης