Ολίβια Μαν: Ο μεγάλος έρωτας με τον Τζον Μαλέινι, ο γιος της και η διάγνωση με καρκίνο

Ολίβια Μαν: Ο μεγάλος έρωτας με τον Τζον Μαλέινι, ο γιος της και η διάγνωση με καρκίνο

Η ηθοποιός αποκάλυψε πρόσφατα πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού - Στο πλευρό της συνεχώς, ο σύζυγός της, Τζον Μαλέινι

olivia-man__1_
Τις τελευταίες ημέρες, η Ολίβια Μαν έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και όχι για ευχάριστο λόγο.

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός αποκάλυψε την Τετάρτη 13 Μαρτίου ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η 43χρονη ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες από το κρεβάτι του νοσοκομείου, άλλες με τις εξετάσεις που έκανε, αλλά και τις θεραπείες της.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε μεταξύ αυτών, η Ολίβια Μαν φαίνεται να κλαίει στην αγκαλιά της γυναικολόγου της, που προσπαθεί να την παρηγορήσει.
Snapinsta_app_432800091_954841988921584_5611178306742017724_n_1080
Στην ανάρτησή της, μίλησε για την κατάστασή της, ενώ συμβούλευσε τις υπόλοιπες γυναίκες τι να κάνουν στο πλαίσιο της πρόληψης.

Αρχικά, έγραψε: «Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Ελπίζω ότι με το να το μοιραστώ αυτό, θα βοηθήσω άλλους να βρουν παρηγοριά, έμπνευση και υποστήριξη στο δικό τους ταξίδι».


Κλείσιμο
Στη συνέχεια, περιέγραψε τα πρώτα συμπτώματα που εμφάνισε από τον καρκίνο, τη διάγνωση, αλλά και τις ιατρικές θεραπείες, που ακολούθησε:

«Τον Φεβρουάριο του 2023, σε μια προσπάθεια να είμαι προληπτική όσον αφορά στην υγεία μου, έκανα ένα γενετικό τεστ που ελέγχει 90 διαφορετικά γονίδια καρκίνου. Η εξέταση ήταν αρνητική για όλα, συμπεριλαμβανομένου του BRCA (το πιο γνωστό γονίδιο για τον καρκίνο του μαστού). Η αδελφή μου, η Σάρα, είχε μόλις εξεταστεί επίσης αρνητικά. Τηλεφωνήσαμε η μία στην άλλη και πανηγυρίσαμε από το τηλέφωνο. Τον ίδιο χειμώνα είχα επίσης μια φυσιολογική μαστογραφία. Δύο μήνες αργότερα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού.
Snapinsta_app_432800479_1502446870332558_1447792781970567726_n_1080

Τους τελευταίους δέκα μήνες έκανα τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, πέρασα τόσες πολλές ημέρες στο κρεβάτι που δεν μπορώ καν να τις μετρήσω και έμαθα περισσότερα για τον καρκίνο, τη θεραπεία του καρκίνου και τις ορμόνες από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Παραδόξως, έχω κλάψει μόνο δύο φορές. Υποθέτω ότι δεν ένιωσα ότι υπήρχε χρόνος να κλάψω. Η συγκέντρωσή μου περιορίστηκε και έβαλα στο τραπέζι κάθε συναίσθημα που ένιωθα ότι θα παρεμπόδιζε την ικανότητά μου να παραμείνω με καθαρό μυαλό.

Είχα την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να με βλέπουν όταν έχω ενέργεια, όταν μπορώ να ντυθώ και να βγω από το σπίτι, όταν μπορώ να πάω το αγοράκι μου στο πάρκο. Κράτησα τη διάγνωση, την ανησυχία, την ανάρρωση, τα φάρμακα για τον πόνο και τις χάρτινες ρόμπες κρυφές. Έπρεπε να πάρω μια ανάσα και να ξεπεράσω κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία πριν τα μοιραστώ».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν θα είχα ανακαλύψει τον καρκίνο μου για έναν ακόμη χρόνο - στην επόμενη προγραμματισμένη μαστογραφία μου - εκτός από το γεγονός ότι η γυναικολόγος μου, Dr. Thaïs Aliabadi, αποφάσισε να υπολογίσει το σκορ εκτίμησης κινδύνου καρκίνου του μαστού. Το γεγονός ότι το έκανε, μου έσωσε τη ζωή.
Snapinsta_app_432789158_401936909116595_7557030621921169650_n_1080
Η Δρ Aliabadi εξέτασε παράγοντες όπως η ηλικία μου, το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και το γεγονός ότι έκανα το πρώτο μου παιδί μετά την ηλικία των 30 ετών. Ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος ζωής μου ήταν 37%. Λόγω αυτού του αποτελέσματος με έστειλε να κάνω μαγνητική τομογραφία, η οποία οδήγησε σε υπερηχογράφημα, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε βιοψία. Η βιοψία έδειξε ότι είχα καρκίνο Luminal B και στους δύο μαστούς. Ο καρκίνος Luminal B είναι ένας επιθετικός, ταχέως εξελισσόμενος καρκίνος.

30 ημέρες μετά τη βιοψία έκανα διπλή μαστεκτομή. Από τη μια μέρα που ένιωθα εντελώς καλά, την άλλη μέρα ξυπνούσα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μετά από μια 10ωρη χειρουργική επέμβαση.

Είμαι τυχερή. Τον προλάβαμε εγκαίρως ώστε να έχω επιλογές. Θέλω το ίδιο για κάθε γυναίκα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο μια μέρα. Ζητήστε από το γιατρό σας να υπολογίσει τη βαθμολογία εκτίμησης κινδύνου για καρκίνο του μαστού. Η Δρ Aliabadi λέει ότι εάν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 20%, χρειάζεστε ετήσιες μαστογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες μαστού, ξεκινώντας από την ηλικία των 30 ετών».

Τέλος, η Μαν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της για τη στήριξη και τη βοήθεια τους, καθώς και στο ιατρικό προσωπικό:

«Είμαι τόσο ευγνώμων στους φίλους και την οικογένειά μου που με αγαπούν μέσα από αυτό. Είμαι τόσο ευγνώμων στον John για τις νύχτες που πέρασε ερευνώντας τι σήμαινε κάθε επέμβαση και φαρμακευτική αγωγή και τι παρενέργειες και ανάρρωση θα μπορούσα να περιμένω. Που ήταν εκεί πριν μπω σε κάθε εγχείρηση και που ήταν εκεί όταν ξυπνούσα, τοποθετώντας πάντα κορνιζαρισμένες φωτογραφίες του μικρού μας αγοριού Malcolm, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα έβλεπα όταν άνοιγα τα μάτια μου.

Ευχαριστώ τις φίλες που είχαν καρκίνο του μαστού και τις φίλες που με έφεραν σε επαφή με φίλες που είχαν καρκίνο του μαστού για την καθοδήγησή μου σε μερικές από τις πιο αβέβαιες και συγκλονιστικές στιγμές μου.
Snapinsta_app_432824116_1063330954760295_9081780943031506632_n_1080
Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στις νοσοκόμες, στους συντονιστές ασθενών και στο προσωπικό του Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες και του Saint John's στη Σάντα Μόνικα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ογκολόγο μου Dr. Armando Giuliano, τον χειρουργό επανορθωτικής χειρουργικής Dr. Jay Orringer, την ογκολόγο μου Dr. Monica Mita και ιδιαίτερα τον φύλακα άγγελό μου, την Dr. Thaïs Aliabadi. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ... Ολίβια Μαν».

Καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας της υγείας της, η Ολίβια Μαν έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της, Τζον Μαλέινι. Ο κωμικός έχει αναλάβει πλήρως τη φροντίδα του γιου τους, Μάλκολμ και στέκεται «βράχος» στο πλευρό της ηθοποιού.

Τρεις ημέρες μάλιστα, πριν την αποκάλυψη της Ολίβια Μαν ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, εμφανίστηκαν μαζί στην 96η τελετή απονομής των Όσκαρ.

Το ζευγάρι πόζαρε στον φωτογραφικό φακό, ενώ ο Τζον Μαλέινι παρουσίασε την απονομή ενός βραβείου. Αργότερα το ίδιο βράδυ, έδωσαν το παρών στο Vanity Fair Oscar Party, όπου και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, ανάμεσα σε άλλους αστέρες της σόουμπιζ.



Η Ολίβια Μαν και ο Τζον Μαλέινι ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2021 και έκτοτε, είναι αχώριστοι, ενώ θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ.

Αν και γνωρίζονται από το 2013, όταν και παρεβρέθηκαν κι οι δύο στον γάμο του Σεθ Μέιερς και της Αλέξι Ας, ο έρωτας ανάμεσά τους δεν αναπτύχθηκε πάρα μόνο χρόνια αργότερα, καθώς ήταν και οι δύο σε άλλες σχέσεις.

Όλα εκείνα τα χρόνια, ο Τζον Μαλέινι έδινε μάχη με τον εθισμό του στο αλκοόλ και την κοκαΐνη. Η Ολίβια Μαν είχε εκφράσει πολλές φορές την υποστήριξή της στο πρόσωπό του, ακόμα και δημόσια.

Τον Μάιο του 2021, μετά από 60ήμερη παραμονή του Μαλέινι σε κέντρο αποτοξίνωσης, ο κωμικός αποφάσισε να βάλει τέλος στον γάμο του με την καλλιτέχνιδα, Άννα Μαρί Τέντλερ, με την οποία ήταν μαζί από το 2014.

Σε δήλωσή της τότε, είχε πει για τον πρώην σύζυγό της: «Είμαι πληγωμένη που μετά από 6 χρόνια, ο Τζον αποφάσισε να βάλει τέλος στον γάμο μας. Του εύχομαι επιτυχία, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του».

Λίγο καιρό αργότερα κι αφού η Ολίβια Μαν είχε βγει κι εκείνη από τη σχέση της με τον παίκτη του NFL, Άαρον Ρότζερς, ξεκίνησαν τα πρώτα δημοσιεύματα που μιλούσαν για ειδύλλιο μεταξύ εκείνης και του Τζον Μαλέινι.

Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησαν στον Τύπο φωτογραφίες από το πρώτο τους ραντεβού στο Λος Άντζελες, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η Ολίβια Μαν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.


Σε εμφάνισή του τότε, στο βραδινό σόου των Μέιερ, ο Τζον Μαλέινι είχε πει: «Την άνοιξη, πήγα στο Λος Άντζελες και γνώρισα μια υπέροχη γυναίκα και άρχισα να βγαίνω μαζί της. Λέγεται Ολίβια. Μπήκα σε αυτή τη σχέση που ήταν πολύ όμορφη με κάποιον απίστευτο τρόπο. Μου έσφιξε το χέρι και με έβγαλε μέσα από εκείνη την κόλαση και χμ, κάνουμε ένα μωρό μαζί».

Το ζευγάρι καλωσόρισε στον κόσμο το παιδί του στις 24 Νοεμβρίου του 2021 κκαι του έδωσαν το όνομα Μάλκολμ. Αν και οι δυο τους έχουν μιλήσει δημόσια για τον ρόλο τους ως γονείς, προτιμούν να προστατεύουν τη σχέση τους από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στους Los Angeles Times, η Ολίβια Μαν είχε πει: «Σίγουρα δεν μου συμβαίνει πρώτη φορά, οι άνθρωποι να βγάζουν εσφαλμένα συμπεράσματα για τη σχέση μου. Νομίζουν ότι γνωρίζουν τη σχέση μας τόσο καλά. Αν και στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μάθει κανείς πώς πηγαίνει η σχέση μας».

Το ζευγάρι φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια, να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Αν και είναι μαζί από το 2021, περπάτησαν για πρώτη φορά μαζί στο κόκκινο χαλί ως ζευγάρι, τον Ιανουάριο του 2021, στα Governors Awards.

Ωστόσο, η Ολίβια Μαν μπορεί να προστατεύει την προσωπική και οικογενειακή της ζωή από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως φροντίζει να μοιράζεται συχνά με το κοινό της στα social media στιγμές από την καθημερινή της ζωή με τον γιο της, ενώ πολλές φορές έχει μιλήσει δημόσια, με μεγάλο ενθουσιασμό για τη μητρότητα.


Λίγο πριν γίνει μητέρα, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΕΤ, η Ολίβια Μαν είχε πει: «Ειλικρινά, είμαι ενθουσιασμένη που θα φέρω έναν άνθρωπο στον κόσμο».

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους κι ενώ ο γιος της ήταν ήδη δύο ετών, η ηθοποιός είχε μιλήσει στο Today. Όπως είχε πει τότε για εκείνη και τον σύζυγό της: «Είμαστε ενθουσιασμένοι κι ας μιλάμε συνεχώς για τα ίδια πράγματα σχετικά με το μωρό».


Στη συνέχεια, είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στη διαδικτυακή κοινότητα, λέγοντας πόσο την βοήθησαν άλλες μητέρες που της έδιναν συμβουλές για τον γιο της στα social media.

«Ευχαριστώ τον Θεό για το Facebook και το Instagram και τις σελίδες αυτές, γιατί υπάρχουν πολλές μαμάδες που δίνουν σπουδαίες πληροφορίες που είναι πραγματικά σωτήριες, για γυναίκες σαν εμένα που ξέρουμε να φροντίζουμε μόνο τον σκύλο μας», είπε χιουμοριστικά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης