Η Ελπίδα μίλησε για την πρόταση που είχε να κάνει διεθνή καριέρα, η οποία τελικά δεν προχώρησε, αλλά και το στρατοδικείο που είχε περάσει την περίοδο της Χούντας.
Η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Hello», όπου αναφέρηθηκε αρχικά στο 1975 όπου κέρδισε ένα παγκόσμιο βραβείο τραγουδώντας στη Χιλή. Παρών στην τελετή ήταν και ο Χούλιο Ιγκλέσιας με τον μάνατζέρ του, ο οποίος την ήθελε στην Ισπανία.
Για τον λόγο που τελικά δεν προχώρησε η επαγγελματική πρόταση, η Ελπίδα ανέφερε: «Τι να σου πω; Δεν ευδοκίμησε. Ήμουν άσχετη με αυτά. Αγαπούσα αυτό που έκανα, το χαιρόμουν και δεν ήθελα πολλά πράγματα. Ήθελα να είμαι στην Ελλάδα, να μη στενοχωρήσω τους Έλληνες… Τέτοιες σκέψεις έκανα τότε. Δεν το χειρίστηκε καλά η εταιρεία μου. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες μού παρουσιάστηκαν στην πορεία».
Επίσης, πρόσθεσε: «[Ήταν βήμα] για τεράστια καριέρα! Αυτοί ήταν ενθουσιασμένοι μαζί μου και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χάλασε αυτή η δουλειά».
Για το αν στενοχωρήθηκε, η τραγουδίστρια σημείωσε: «Πάρα πολύ γιατί μπήκαν και τα πολιτικά στη μέση, με τα οποία εγώ δεν είχα καμία σχέση. Με αποκάλεσαν "χουντική", ενώ εγώ με τη Χούντα είχα καταδικαστεί. Δεν το γνώριζε κανείς. Πέρασα στρατοδικείο και καταδικάστηκα σε τρία χρόνια αναστολή».
Για το στρατοδικείο περιέγραψε: «Είχαμε πάει μια εκδρομή με τους φίλους μου και τραγουδούσαμε με τις κιθάρες "Στο περιγυάλι το κρυφό" του Μίκη Θεοδωράκη. Ε, μας πήγαν μέσα! Έμεινα δύο μέρες στο κρατητήριο και ορίστηκε δικάσιμος. Πέρασα στρατοδικείο, αλλά δεν το είπα ποτέ σε κανέναν».
Κλείσιμο
Συγχρόνως, επιβεβαίωσε ότι προσπάθησαν να βλάψουν την καριέρα της όταν την αποκάλεσαν «χουντική».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι έγινε από ζήλεια, η Ελπίδα σχολίασε: «Δεν ξέρω και δεν μ’ ενδιαφέρει να μάθω. Ό,τι έγινε, έγινε».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.