Το οπλοστάσιο του Αλέν Ντελόν και ο ενδοοικογενειακός πόλεμος

Το οπλοστάσιο του Αλέν Ντελόν και ο ενδοοικογενειακός πόλεμος

72 όπλα και 3.000 φυσίγγια βρέθηκαν στην κατοχή του πάλαι ποτέ ινδάλματος του γαλλικού κινηματογράφου - Πώς οι δηλώσεις της κόρης του περί... «Άγριας Δύσης» στο σπίτι του ηθοποιού πυροδότησαν την έρευνα

alen_delon_xr
Μετά από την κατάσχεση μεγάλου αριθμού πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών στην κατοικία του Αλέν Ντελόν, του 88χρονου πλέον πάλαι ποτέ ινδάλματος του γαλλικού κινηματογράφου, η σχετική υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές κατ' εντολήν του αρμόδιου εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε ότι στην έπαυλη του Αλέν Ντελόν στο Ντουσί, στο κεντρικό-βόρειο τμήμα της Γαλλίας έγινε έφοδος από την αστυνομία. Οι «χωροφύλακες» (gendarmes) ανακάλυψαν 72 όπλα και 3.000 σφαίρες, δηλαδή ένα κανονικό οπλοστάσιο. Σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ της Le Parisian, ο Ντελόν τα κατείχε νομίμως, έχοντας φροντίσει να εκδώσει όλες τις σχετικές άδειες, ενώ εντός των ορίων του κτήματός του υπάρχει πεδίο βολής για εξάσκηση, φυσικά υπό απολύτως ασφαλείς συνθήκες.



Κλείσιμο
Ωστόσο, ο εισαγγελέας της πόλης Μονταρζίς, Jean-Cédric Gaux, θεωρεί ότι καμία άδεια οπλοκατοχής (αν υποτεθεί ότι ο Ντελόν πράγματι έχει κάτι τέτοιο) δεν καλύπτει έναν τόσο μεγάλο αριθμό όπλων κατηγορίας «Α», δηλαδή πολεμικό υλικό, καθώς και «Β» ήτοι όπλων για σκοποβολή και ψυχαγωγία.

Πάντως, πολύ πριν την έφοδο της αστυνομίας στην κατοικία του Ντελόν, ήταν ήδη γνωστό το πάθος του ηθοποιού για τα όπλα, τα οποία και συνέλεγε. Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Elle, η κόρη του Αλέν, Ανούσκα Ντελόν, είχε αναφερθεί στη μεγάλη συλλογή όπλων του πατέρα της, αλλά και στη συνήθεια των δύο αρρένων τέκνων να περιφέρονται στην έπαυλη ζωσμένοι με όπλα «σαν να βρίσκονταν στην Άγρια Δύση», όπως χαρακτηριστικά είπε η Ανούσκα.

Τους ισχυρισμούς της, όμως, αντέκρουσε με σφοδρότητα ο ετεροθαλής αδελφός της, ο Άντονι Ντελόν, όπου και χαρακτήριζε σαν «συκοφαντική» τη συνέντευξη στο Elle.

Για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Gaux δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα όπλα και τα φυσίγγια, δεδομένου δε ότι ο Αλέν Ντελόν εσχάτως τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση. Διότι, με απόφαση δικαστηρίου έχει οριστεί συμπαραστάτης προκειμένου να βοηθά τον Ντελόν στη φροντίδα της υγείας του, ενώ μαίνεται μια σφοδρή διαμάχη μεταξύ των τριών παιδιών του ηθοποιού και της συντρόφου/ιδιαιτέρας του, Χιρόμι Ρολέν.

Εξάλλου, η υπόθεση των όπλων συσχετίζεται, τόσο με τις ενδοοικογενειακές έριδες, όσο και με την κατάσταση της υγείας του Αλέν Ντελόν, από σωματικής και πνευματικής άποψης. Μάλιστα, ο Γιασίν Μπουζρού, συνήγορος της Ρολέν αναφέρει ότι «η πελάτισσά μου είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη για το γεγονός ότι ο Ντελόν μένει χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα, με όπλα στο περιβάλλον του».

Η κατάσχεση των όπλων συνδέεται επίσης άμεσα με τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος, ως υπερήλικας και με εύθραυστη, επιδεινούμενη υγεία, βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ των τριών παιδιών του και της συμβίας του τα τελευταία χρόνια, Χιρόμι Ρολέν. Με καταγγελία τους στις αρχές, οι Άντονι, Ανούσκα και Αλέν-Φαμπιέν Ντελόν κατηγορούν τη Ρολέν ότι βιαιοπραγεί κατά του πατέρα τους και τον κακοποιεί εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του.

Κατά τους αστυνομικούς, ο άνθρωπος που αντίκρισαν εισβάλλοντας στην οικία του, έμοιαζε «με μια σκιά του Αλέν Ντελόν», με το ηθικό του εντελώς καταρρακωμένο. Ο Ντελόν αναφέρει συνέχεια ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να πεθάνει, ενώ αναφέρει συχνά την προθυμία του να αυτοκτονήσει, να τελειώσει το βίο του με ευθανασία κ.λπ. Γενικώς, ο Αλέν Ντελόν στην τρέχουσα φάση βρίσκεται σε κατάσταση σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης.

Σε ό,τι αφορά στα τρία παιδιά του Αλέν Ντελόν, έχουν έντονες διαφορές μεταξύ τους, παρόλον ότι ενώνονται σε ένα κοινό μέτωπο λόγω του μίσους τους για την Χιρόμι Ρολέν και της επιρροής που ασκεί στον πατέρα τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φαμπιέν, 59, 33 και 30 ετών αντιστοίχως, έχουν όλοι ακολουθήσει -τρόπον τινά- τα χνάρια του πατρός τους, ενασχολούμενοι με τον χώρο του θεάματος, ως ηθοποιοί, μοντέλα κ.λπ. Εκτός αυτών των τριών, υπήρχε τουλάχιστον ακόμη ένα τέκνο, ο Αρί Μπουλόν, ο οποίος επέμενε ότι ήταν και αυτός γιος του Αλέν Ντελόν, πλην όμως απεβίωσε το Μάιο του 2023.

Επίσης, τόσο ο Άντονι όσο και ο Αλέν-Φαμπιέν έχουν δημοσιεύσει εκτενώς τις αναμνήσεις από την παιδική ηλικία τους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται δυσάρεστα, οδυνηρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Πάντως, με το δικό του τρόπο το καθένα από τα παιδιά, δείχνει ότι νοιάζεται για τον pater familiae. Εξού και τον Ιούλιο του 2023 στράφηκαν νομικά εναντίον της Χιρόμι Ρολέν, καταγγέλλοντάς την για «ψυχολογική παρενόχληση, απόκρυψη αλληλογραφίας και κακοποίηση ζώων». Από την πλευρά της η Ρολέν τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε διαρκώς στο πλευρό του Ντελόν, ότι η σχέση τους είναι πλήρης και υγιής, ότι κανείς δεν τον φροντίσει όπως εκείνη κ.λπ.

Λίγο αργότερα ο Άντονι Ντελόν προχώρησε σε μία, ατομική αυτή τη φορά, καταγγελία, στην οποίαν η Χιρόμι Ρολέν απάντησε με μια δική της καταγγελία. Αναφέροντας ότι υπέστη θύμα βίας από τον Άντονι, ότι αποβλήθηκε από το χώρο της οικίας Ντελόν, ότι τη συκοφάντησαν και τη λήστεψαν.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στο σπίτι της Ρολέν και μια 6ωρη ανάκρισή της, εν τέλει όμως αφέθηκε ελεύθερη και χωρίς να απαγγελθεί εις βάρος της οποιαδήποτε κατηγορία. Σε συνεντεύξεις που έδωσε η Ρολέν, καταφέρεται εναντίον των παιδιών του Ντελόν, καταλογίζοντάς τους ποταπά συμφέροντα, ότι το μόνο ελατήριο για τις ενέργειές τους είναι η αρπαγή της πολύ μεγάλης περιουσίας του Αλέν Ντελόν κ.λπ.

Ο Αλέν Ντελόν, ένας αρχέτυπος γυναικοκατακτητής, καθώς υπήρξε σύζυγος και εραστής εξαιρετικά ελκυστικών γυναικών (Ρόμι Σνάιντερ, Μιρέιγ Νταρκ, Νταλιντά, Νίκο μεταξύ πολλών, πολλών άλλων, ενίοτε και με περισσότερες της μίας ερωμένης ταυτόχρονα) έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η Χιρόμι Ρολέν είναι η «Γιαπωνέζα σύντροφός μου. Έχει σταθεί στο πλευρό μου από το 1989 που γνωριστήκαμε και ιδιαίτερα κατά την ανάρρωσή μου από το εγκεφαλικό επεισόδιο».

Παρόλ' αυτά, ο Άντονι Ντελόν επιμένει ότι η Ρολέν έχει στόχο να απομυζήσει τον πατέρα του. Και οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι της ανακάλυψαν 110.000 ευρώ σε μετρητά, πρόχειρα κρυμμένα σε ένα κουτί στο μπάνιο της.

Όμως, πριν από λίγο καιρό, στην αρχή του Ιανουαρίου 2024, ο Άντονι κατηγόρησε την αδελφή του, Ανούσκα, ότι απέκρυψε από εκείνον την αληθινή κατάσταση της πνευματικής υγείας του Αλέν Ντελόν. Η Ανούσκα φέρεται να κράτησε κρυφά τα αποτελέσματα 5 διαφορετικών ψυχολογικών εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί ο Αλέν κατά το διάστημα 2019 and 2022. Η μόνη που γνώριζε ότι έγιναν αυτές οι εξετάσεις ήταν η Ανούσκα Ντελόν.

Από την άποψη του Άντονι, «τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειχναν ότι η αντιληπτική ικανότητα του πατέρα μου φθίνει, ότι είναι ψυχικά εξασθενημένος και, επομένως, είναι ευάλωτος. Τα άτομα που συνόδευσαν τον Αλέν στην Ελβετία όπου και υποβλήθηκε στις εν λόγω εξετάσεις, ήταν η Ανούσκα και η Χιρόμι Ρολέν. Η σιωπή της αδελφής μου έθεσε σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον πατέρα μας. Γι' αυτό θεωρώ την Ανούσκα, εμμέσως, συνεργό στην κακοποίηση και τη βία, των οποίων θύμα είναι ο Αλέν Ντελόν».

Η Ανούσκα απάντησε με αγωγή κατά του Άντονι, ενώ στις αλληλοκατηγορίες των δύο αδελφών ενεπλάκη και ο ίδιος ο Αλέν, υποβάλλοντας μήνυση κατά του Άντονι για δυσφήμιση, γεγονός που κοινοποίησε μέσω του δικηγόρου του, Κριστόφ Αγιελά. Ο Αλέν Ντελόν κατηγόρησε τον Άντονι ότι στοχοποίησε την Ανούσκα για να την καταστρέψει, διασπείροντας ανυπόστατες, συκοφαντικές κατηγορίες. Ο Άντονι αμφισβήτησε την εγκυρότητα του νομικού διαβήματος εναντίον του, λέγοντας ότι «το πιθανότερο είναι ότι ο πατέρας μου απλώς υπέγραψε ένα χαρτί, επειδή έχει απηυδήσει πια με όλα αυτά που συμβαίνουν στην οικογένεια. Είναι δουλειά του Αγιελά».

Στις 7 Ιανουαρίου του 2024, στην αρένα του δικαστικού αγώνα έκανε την εμφάνισή του και ο τρίτος αδελφός, ο Αλέν-Φαμπιέν. Ο οποίος συντάχθηκε με τον Άντονι εναντίον της Ανούσκα, την οποίαν και κατηγορεί για εσκεμμένη απόκρυψη των αληθινών δεδομένων για την υγεία του πατέρα τους. Και το σίριαλ φαίνεται πως θα συνεχίζεται, με νέα επεισόδια, επ' αόριστον. Αν μη τι άλλο, όμως, ο Άντονι Ντελόν έχει διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι «το διακύβευμα μεταξύ μας δεν σχετίζεται με την κληρονομιά. Τα ζητήματα αυτά είναι λυμένα προ πολλού».

Ειδήσεις σήμερα:

Η τετράδα του τάκου και η Κόκκινη αποχώρηση από το συμβούλιο του Survivor - Δείτε βίντεο

Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, ενώ το Παλάτι λέει: Η Κέιτ είναι καλά

Πέθανε η μητέρα του Γιώργου Γιαννιά πέντε μήνες μετά τον πατέρα του - «Οι γονείς μου είναι πάλι μαζί αγκαλιά, άδικα έφυγες και δε θα το αφήσω έτσι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης