Μαρία Αρζόγλου: Η υποκριτική είναι τρόπος ζωής
maria-arthrou

Μαρία Αρζόγλου: Η υποκριτική είναι τρόπος ζωής

Ζει στα Εξάρχεια με τη γάτα της, σιχαίνεται το Zoom και λατρεύει να ενσαρκώνει σκοτεινούς ρόλους. Με το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη «Νέα Ηπειρο» πείθει ως ταλαντούχα πρωταγωνίστρια ότι δεν είναι απλώς κόρη δύο σπουδαίων γονιών

Τοπ και φούστα Sandro, attica, The Department Store. Παπούτσια Carrano, Hondos Center
Η 23χρονη Μαρία Αρζόγλου είναι η μικρότερη κόρη του ηθοποιού Κώστα Αρζόγλου από τον γάμο του με την επίσης ηθοποιό Εστέλ Μάριον. Ταλαντούχα και εξωτική, ένα υβρίδιο της Οντρεϊ Χέπμπορν και της Αν Βιαζέμσκι, ακολουθεί τα βήματα των γονιών και της αδελφής της Ορόρας, χαράσσοντας όμως τη δική της πορεία. Η Μαρία μεγάλωσε «ελεύθερη» στη Ραφήνα και μετά τη φοίτησή της στο Kαλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα η υποκριτική έμοιαζε μονόδρομος. «Οταν ήμουν μικρή μού φαινόταν τόσο μαγικός ο xώρος της υποκριτικής.

Βοηθούσα τον πατέρα μου σε θεατρικές παραστάσεις και ένιωθα ότι έμπαινα σε έναν άλλον κόσμο. Αρχίζοντας να μεγαλώνω, όμως, ήθελα να γίνω φωτογράφος ή σχεδιάστρια μόδας. Νομίζω ότι δεν έχω ιδέα πώς έγινα ηθοποιός, αλήθεια. Δεν υπήρξε μια καθοριστική στιγμή για μένα, ήταν μάλλον η φυσική ροή των πραγμάτων».

Σπουδάζει Υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και προτού πάρει το πτυχίο της αποφασίζει να αποχωρήσει και να ενταχθεί στην ομάδα Kursk. Ως boomer τη μαλώνω που «δεν πήρε το πτυχίο της». «Η υποκριτική δεν είναι ένα πτυχίο, δεν πήγαινα εκεί για να πάρω πτυχίο. Για μένα η υποκριτική είναι εμπειρίες, είναι τρόπος ζωής. Αυτό δεν μπορούσε να συμβεί στο Θέατρο Τέχνης. Στο τρίτο έτος, με την καραντίνα, κάναμε μαθήματα διαδικτυακά.

Κάναμε δεκάωρα μαθήματα μέσω Zoom, μα πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η τέχνη της υποκριτικής σωματοποιείται πρώτα και πάνω απ’ όλα. Αυτή η κατάσταση με ενόχλησε και άρχισε να μου προκαλεί κρίσεις. Αισθάνθηκα εγκλωβισμένη και τότε ανακάλυψα την ομάδα του Χάρη Φραγκούλη που με έκανε να θέλω να είμαι εκεί, αφοσιωμένη», αναφέρει.

Η θεατρική ομάδα Kursk την απελευθέρωσε και της ξεκλείδωσε καλλιτεχνικές πόρτες. Πόρτες που λόγω του επωνύμου της κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα έβρισκε κάπως πιο ανοιχτές. Είναι η Μαρία Αρζόγλου ένα ακόμα nepo baby; «Δεν το νομίζω. Tο επώνυμό μου δεν θα έλεγα ότι μου έχει δώσει κάτι, ούτε μου έχει αφαιρέσει κιόλας».

Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε τη Μαρία Αρζόγλου ως πρωταγωνίστρια στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο με τη νέα ταινία του Παντελή Παγουλάτου Νέα Ηπειρος. «Δύο καταραμένοι εραστές, μια “βρόμικη” Αθήνα, μια κακοποιητική κοινωνία όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται, ένα εκπληκτικό δίδυμο», αναφέρει η σύνοψη. Μαζί με τον Χάρη Φραγκούλη, η Μαρία Αρζόγλου ζει στη μεγάλη οθόνη έναν περιθωριοποιημένο έρωτα από εκείνους που είτε φοβόμαστε να ζήσουμε είτε κλείνουμε τα μάτια όταν τους συναντάμε. Η ηρωίδα Μαρία μοιάζει σίγουρη, αλλά είναι χαμένη μέσα στην τοξικότητα.

Αναγνωρίζει κάποια ομοιότητα; «Σίγουρα νιώθω κι εγώ στο περιθώριο, σε αυτό της μοιάζω. Δεν ξέρω αν έχουμε άλλα κοινά, εγώ τη δημιούργησα χωρίς να την έχω καταλάβει. Τους ρόλους δεν πρέπει να τους καταλαβαίνουμε, αλλά να τους παίζουμε και ύστερα να γινόμαστε ένα μαζί τους». Η ταινία δεν είναι γλυκερή, αλλά άγρια, ίσως και ωμή.
Οπως η καθημερινή επικαιρότητα ίσως; «Αυτό το ζευγάρι θέλει να κάνει τα πάντα για να βγει στο φως. Δεν βλέπουμε σε ταινίες τέτοια ζευγάρια. Δεν ξέρουμε πώς ζουν. Το χρήμα είναι ο απόλυτος θεός τους και οι ήρωες καταλήγουν να ξεπουληθούν. Αν δεν είναι αυτό επίκαιρο, τότε τι είναι;», λέει γελώντας. «Οι χαρακτήρες αυτοί αγαπιούνται μέσα από την έλλειψή τους. Ο τρόπος που ζεις σε διαμορφώνει, αλλά η έλλειψη μπορεί να σε κάνει τρυφερό. Δίνουμε πλέον τόσο μεγάλη σημασία στον εαυτό μας -να λύσουμε τα προβλήματά μας, να πετύχουμε, να είμαστε σωστοί- που ξεχνάμε να ζούμε. Να ρισκάρουμε και να αγαπάμε.

Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν θα βρω πρώτα τον εαυτό μου και ύστερα τον άλλον. Ζούμε σε μια εποχή όπου ψάχνουμε άγρια να βρούμε και να ταυτίσουμε το εγώ μας με κάτι και τελικά ξεχνάμε ποιοι είμαστε».

Περπατώντας από τα Εξάρχεια στην Ομόνοια, εκεί όπου εκτυλίσσεται το εκρηκτικό love story Νέα Ηπειρος, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τα τελευταία της λόγια. «Δεν μπορείς να δεις τον κόσμο μόνο μέσα από τα δικά σου μάτια, χρειάζεται να δουλεύουμε την ψυχή μας αλλά και την καρδιά μας ταυτόχρονα. Η αγάπη δεν είναι συναίσθημα, είναι πράξη». Πράξη αναρχική, όπως κι εκείνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουνελάκι του Playboy «καίει» τον Ντι Κάπριο: Παραείναι μεγάλος και έχει ιδιαίτερα γούστα στο κρεβάτι


Άγρια δολοφονία 53χρονης στη Βραζιλία: Ο σύζυγος την πάτησε με αυτοκίνητο και της ξερίζωσε την καρδιά αφού τον κατήγγειλε για βιασμό


«Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»: Οργή για τον διορισμό του γιου του πρώην πρωθυπουργού στον Εθνικό Κήπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης