Τέιλορ Σουίφτ: Οι σύμμαχοι του Τραμπ της έχουν κηρύξει «ιερό πόλεμο»

Τέιλορ Σουίφτ: Οι σύμμαχοι του Τραμπ της έχουν κηρύξει «ιερό πόλεμο»

Η πιο δημοφιλής καλλιτέχνις των ΗΠΑ είχε ψηφίσει Μπάιντεν στις εκλογές του 2020

Taylor_Swift1
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει τον εκλεκτό της για την προεδρία των ΗΠΑ, ο αμερικανικός Τύπος υπενθυμίζει στους αναγνώστες του, ότι η διάσημη σταρ της ποπ μουσικής, Τέιλορ Σουίφτ, είχε ψηφίσει... δαγκωτό Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Όπως γράφει το περιοδικό «Rolling Stone», η λαοφιλία της Σουίφτ έχει ιντριγκάρει σε τέτοιο βαθμό τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ετοιμάζονται να κηρύξουν -όπως το αποκαλεί μια πηγή κοντά στον Τραμπ- «ιερό πόλεμο» έναντι της διάσημης σταρ, ειδικά αν καταλήξει να υποστηρίξει δημοσίως το κόμμα του Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση επί του θέματος, οι στενοί συνεργάτες του Τραμπ, που εργάζονται πυρετωδώς στην προεκλογική εκστρατεία του τέως προέδρου, ΗΠΑ, αλλά και εξωτερικοί σύμβουλοί του, έχουν εδώ και καιρό ως δεδομένο ότι η Σουίφτ θα υποστηρίξει τελικά τον Μπάιντεν (όπως έκανε το 2020).

Πράγματι, αρκετοί από τους Ρεπουμπλικανούς και τα συντηρητικά στελέχη των ΜΜΕ έχουν συζητήσει το θέμα με τον Τραμπ τους τελευταίους μήνες, όπως ισχυρίζονται οι πηγές που επικαλείται το περιοδικό «Rolling Stone».

Κι ενώ η Σουίφτ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της για τον πολιτικό άνδρα που θα στηρίξει στην κούρσα του 2024, οι «Νew York Times» ανέφεραν προχθές ότι, «Το όνομά της είναι ήδη στη «λίστα επιθυμιών των πιθανών βοηθών του Μπάιντεν».

Μια πιθανή εμφάνιση της Σουίφτ στο «Super Bowl LVIII» μαζί με τον φίλο της, τον Τράβις Κέλσι των «Kansas City Chiefs», έχει ήδη ωθήσει τους υποστηρικτές της δεξιάς πτέρυγας των Ρεπουπλικανών να σκέφτονται διάφορες συνωμοσίες, όπως ότι, αυτή η σεζόν του NFL (του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου) έχει στηθεί με αυτό τον τρόπο για να ενισχύσει στην κάλπη τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αντέδρασε στο ενδεχόμενο ότι Μπάιντεν και Σουίφτ μπορεί εκ νέου να συνεργαστούν όχι όμως με πανικό αλλά με μία στιγμιαία σπίθα εγωισμού.
Taylor_Swift

Κλείσιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισημάνει στους υποστηρικτές του ότι ότι καμία διασημότητα στη «λίστα Α» (αυτή με την αφρόκρεμα των ΗΠΑ) δεν θα σώσει τον Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε επίσης σε κοντινά του πρόσωπα ότι, ο ίδιος είναι «πιο δημοφιλής» από τη Σουίφτ και ότι έχει περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές από εκείνη, ηλώνει στο περιοδικό «Rolling Stone» ένα άτομο κοντά στον Τραμπ και μια άλλη πηγή με γνώση του θέματος.

Τον περασμένο μήνα, όπως προσθέτει η πηγή που είναι κοντά στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, σχολίασε σε κάποιους έμπιστους ότι «προφανώς» δεν είχε νόημα να μην ανακηρυχθεί «Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023» από το περιοδικό «Time» - ένα βραβείο που δεν δόθηκε σε κανέναν άλλον πέραν της Τέιλορ Σουίφτ από τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, η τεράστια δημοφιλία της Σουίφτ εγείρει το ερώτημα κατά πόσον θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, εφόσον υποστηρίξει έναν εκ των δύο μονομάχων, τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν ή τον Ρεπουμπλικανό τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών «Redfield & Wilton Strategies για λογαριασμό του περιοδικού «Newsweek», το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι «πιο πιθανό» ή «σημαντικά πιθανότερο» να ψηφίσουν έναν υποψήφιο τον οποίο θα εμπιστευτεί η Σουίφτ, πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό «Time» το 2023.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.500 ατόμων, το 45% εκ των οποίων δήλωσαν θαυμαστές της διάσημης ποπ σταρ, που έσβησε τον περασμένο μήνα 34 κεράκια.

Μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν περισσότερο να επηρεαστούν από την επιλογή της Σουίφτ είναι σαφώς οι νεότεροι σε ηλικία ψηφοφόροι.

«Η Τέιλορ Σουίφτ έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα, τον αθλητισμό και την οικονομία ολόκληρων περιοχών των ΗΠΑ «Γιατί όχι, λοιπόν, την πολιτική και τις εκλογές;»,», δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας Τζέιμς Χάγκερτι.

Τον περασμένο μήνα, η περιοδεία «Eras» της ποπ σταρ τίναξε τη... μπάνκα στον αέρα αφού ήταν η πρώτη που ξεπέρασε το ποσό του ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Taylor_Travis

Σε αυτό βοήθησε και η σχέση της με τον Τράβις Κέλσι των Kansas City Chiefs , που εκτίναξε στα ύψη την τηλεθέαση του NFL, όπως σχολιάζει ο αμερικανικός Τύπος.

Εξάλλου, η διάσημη ποπ τραγουδίστρια είχε συμπεριληφθεί στις πιο επιδραστικές προσωπικότητες και για τις προεδρικές εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε υποστηρίξει τον Μπάιντεν, καλώντας τους συμπολίτες της, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «V Magazine» τον Οκτώβριο του 2020, να εκλέξουν «έναν πρόεδρο που θα αναγνωρίζει ότι οι μη λευκοί δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς και ότι εκπροσωπούνται, όπως επίσης κι ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέγουν τι συμβαίνει στο σώμα τους».

Εκτός από τους ένθερμους υποστηρικτές της Τέιλορ Σουίφτ, υπάρχουν και αυτοί που της γυρίζουν την... πλάτη επιλέγοντας μάλιστα και διαφορετικό υποψήφιο από εκείνον που θα στηρίξει η δημοφιλής σταρ της ποπ.

Το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 17%, σύμφωνα με τον ιστότοπο «TMZ».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Άντζελα Δημητρίου αποκάλυψε γιατί τσακώθηκε με την κόρη και τον γαμπρό της - Μου στέρησαν και το νερό, είπε

Νέα αποκάλυψη για τον Πολυχρονόπουλο - Έπαιζε online καζίνο και τηλεφωνούσε σε γραμμές «090» στο γραφείο

Παραδίδεται ο νέος οδικός άξονας «Άκτιο Αμβρακία» που μειώνει κατά 45 λεπτά τη διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης