Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του πατέρα μου έχουν γραφτεί πάνω από ένα τηγάνι με κεφτέδες

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του πατέρα μου έχουν γραφτεί πάνω από ένα τηγάνι με κεφτέδες

«Όλα τα μεγάλα τραγούδια τα έκανε οντισιόν στην μητέρα μου, που εκείνη τη στιγμή τηγάνιζε κεφτέδες» περιέγραψε ο γιος του μεγάλου τραγουδιστή

bithikotsis
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μίλησε στη στήλη «Secret Stories» της εκπομπής «Πάμε Δανάη», όπου αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες για τον πατέρα του και «Σερ» του ελληνικού πενταγράμμου, Γρηγόρη Μπιθικώτση.

«Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι όταν έγραφε όλα τα μεγάλα τραγούδια τα έκανε οντισιόν στην μητέρα μου, που εκείνη τη στιγμή τηγάνιζε κεφτέδες, και της τραγουδούσε από πάνω της με το μπουζούκι. Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του πάτερα μου έχουν γραφτεί πάνω από ένα τηγάνι», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Στη συνέχεια θυμήθηκε μια άλλη ιστορία: «Μια άλλη ιστορία που θυμάμαι και έχει πάρα πολλή πλάκα ήταν ότι ο πατέρας μου λίγο πριν τις συναυλίες που κάναμε μαζί μονίμως κάπου ήταν και κάτι τσιμπούσε, κάτι έτρωγε. Ήμασταν σε μία συναυλία και ήταν μια λαοθάλασσα κόσμου και όλοι περίμεναν πότε θα βγει και εκείνος ήταν μέσα σε ένα σκάφος κι τηγάνιζαν και έτρωγαν ψάρια και πάω και του λέω “βγαίνεις” και μου λέει "βλέπεις ότι τρώω και με ενοχλείς”».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyg1q9dki1nd)

Κλείσιμο
Και τέλος περιέγραψε ένα άλλο περιστατικό για τον πατέρα του: «Θυμάμαι να τραγουδάμε ένα βράδυ, σε μια συναυλία νομίζω ότι ήμασταν στην Αμερική και κάποια στιγμή ήταν μια παρέα στις μπροστινές θέσεις και ήταν μια κυρία καθωσπρέπει και φώναζε στον πατέρα μου να πει το "Μια γυναίκα φεύγει" του έλεγε λοιπόν "Μια γυναίκα φεύγει" ξανά και ξανά και αφού απελπίστηκε από τις φωνές, μετά το έλεγε ο άντρας της "Μια γυναίκα φεύγει Γρηγόρη", "Μια γυναίκα φεύγει" και κάποια στιγμή ο πατέρας μου σταματάει και του λέει "Ας την να φύγει"».

Bithikotsis_Grigoris
Ο θρύλος του ελληνικού πενταγράμμου Γρηγόρης Μπιθικώτσης, πέθανε τον Απρίλιο του 2005, σε ηλικία 83 ετών και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς ερμηνευτές και τραγουδοποιούς.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης συνέθεσε περισσότερα από 200 τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως τα "Του Βοτανικού ο μάγκας", "Σε τούτο το στενό", "Επίσημη αγαπημένη", "Τρελοκόριτσο", "Στου Μπελαμή το ουζερί", "Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα" και πλήθος άλλων τραγουδιών. Τον Ιανουάριο του 2003, τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιόσεφ Φριτζλ: To τέρας που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την εξέλιξη της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα

Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν, το παιδί μου ρωτάει γιατί δεν είμαστε ίσοι, λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης