Σπύρος Πετρουλάκης για το «Ναυάγιο»: Η ιστορία του καπετάν Στελή είναι εκείνη που με άγγιξε περισσότερο

Σπύρος Πετρουλάκης για το «Ναυάγιο»: Η ιστορία του καπετάν Στελή είναι εκείνη που με άγγιξε περισσότερο

Ο ταλαντούχος συγγραφέας παραχώρησε συνέντευξη στο protothema.gr, στην οποία μίλησε για την απόφασή του να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο, τον αγαπημένο του χαρακτήρα και πολλά ακόμη

spyros-petroulakis
Ο Σπύρος Πετρουλάκης έχει χαρίσει δυνατές ιστορίες και συγκινήσεις μέσα από όλα τα βιβλία του. Ο ταλαντούχος συγγραφέας δεν είναι μόνο αγαπητός στους βιβλιόφιλους, αλλά πλέον και στο τηλεοπτικό κοινό, αφού κάποια από τα βιβλία του έχουν ήδη «ζωντανέψει» στις οθόνες. Ανάμεσά τους και το επιτυχημένο «Ναυάγιο» που παρακολουθούμε στο MEGA, και το οποίο περιγράφει ένα συγκλονιστικό γεγονός.

Με αφορμή τα νέα επεισόδια της σειράς, ο Σπύρος Πετρουλάκης παραχώρησε μία συνέντευξη στο protothema.gr, στην οποία μίλησε για την απόφασή του να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο, τον αγαπημένο του χαρακτήρα, το νέο του βιβλίο και πολλά ακόμη.
012_3700
Πώς πήρατε την απόφαση να γράψετε το συγκεκριμένο βιβλίο;
Κλείσιμο
Το ναυάγιο της Φαλκονέρας έχει δημιουργήσει ένα βαθύ φαράγγι πόνου, μια αιώνια πληγή στην καρδιά της Κρήτης που ακόμα αιμορραγεί. Κάθε άνθρωπος έχει και μια διαφορετική ιστορία να σου διηγηθεί. Εμείς οι Κρητικοί αυτό το τραγικό γεγονός το κουβαλάμε σαν βαρύ σταυρό μέσα μας. Θυμάμαι ακόμα, όταν ήμουν πολύ μικρός, ότι επισκεπτόμουν με τους γονείς μου μια θεία του πατέρα μου που είχε χάσει άντρα, γιο και αδελφό σε αυτό το ναυάγιο. Όλα τα θυμάμαι απ’ αυτές τις επισκέψεις. Τον πόνο στα πρόσωπα, το βουβό κλάμα, τα χέρια που πάνιαζαν από το σφίξιμο, όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αποχαιρέτησαν τους δικούς τους ποτέ, δεν τους έθαψαν. Οπότε για μένα ήταν μονόδρομος κάποια στιγμή να σας αφηγηθώ αυτή την ιστορία με τον δικό μου τρόπο. Τα συναισθήματα με οδήγησαν.

Ποια θεωρείτε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της ιστορίας από το χαρτί στην οθόνη;
Προκλήσεις υπήρξαν πολλές για όλους μας. Ωστόσο θεωρώ πως μία από τις μεγαλύτερες ήταν η διαφύλαξη της ουσίας της ιστορίας καθώς και η στόχευση στον άνθρωπο και στην ανάγκη του για ζωή. Η ποιότητα λοιπόν και τα υψηλά στάνταρ που τέθηκαν από όλους μας, από την πρώτη στιγμή, αυτά τελικά ήταν τα στοιχεία που μας καθοδήγησαν για την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης μεταφοράς από το χαρτί στην οθόνη.
TO-NAYAGIO_IMAGE-copy
Η τηλεοπτική σειρά «Ναυάγιο» προβάλλεται από Κυριακή έως και Πέμπτη στις 22:50 στο MEGA

Σε ποιο βαθμό συμμετείχατε στη συγγραφή του σεναρίου ή στις διαφορετικές φάσεις της παραγωγής της σειράς;
Συμμετείχα σε πολλές και διαφορετικές φάσεις προτού ξεκινήσει η σειρά κυρίως σε ρόλο συμβουλευτικό και τώρα μπορώ να πω ότι απολαμβάνω το αποτέλεσμα της υπέροχης δουλειάς που έγινε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Βέβαια κάθε φορά που οι ιδέες γεμίζουν το μυαλό μου δεν διστάζω να τις μεταφέρω στους υπεύθυνους.

Η ιστορία ποιανού χαρακτήρα, σας συγκλόνισε περισσότερο;
Αν εξαιρέσουμε την ιστορία της Ειρήνης που είναι πολυεπίπεδη κι έχει βασιστεί το βιβλίο και η σειρά σε αυτή, θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι η ιστορία του καπετάν Στελή είναι εκείνη που με άγγιξε περισσότερο. Η κόρη του, ο μοναδικός άνθρωπος που του είχε απομείνει, χάνεται στο ναυάγιο και μαζί της ο αγνός αυτός ψαράς χάνει και το δικό του σθένος για ζωή.

Το επόμενο βιβλίο σας, τι θα αφορά;
Κατά τη διάρκεια της συγγραφής του επόμενου μυθιστόρηματός μου που θα κυκλοφορήσει αρχές της ερχόμενης άνοιξης ένιωσα ότι το ερωτεύτηκα. Το αγάπησα, έκλαψα, γέλασα, γέμισα με αμέτρητα συναισθήματα τα οποία πιστεύω ότι τα πέρασα στις σελίδες του. Εκεί θα δούμε την ιστορία της Αυγής, που την ανακαλύπτει τυχαία η έφηβη κόρη ενός δημοσιογράφου από τον Βόλο, διαβάζοντας ένα «θαμμένο» τετράδιο. Μέσα στις σελίδες του, μαζί με τον πατέρα της, θα ανακαλύψουν όχι μόνο κομμάτια της πρόσφατης σκληρής ιστορίας του τόπου μας, αλλά και κομμάτια μιας ιστορίας που μας αφορά όλους.

Η τηλεοπτική σειρά «Ναυάγιο» προβάλλεται από Κυριακή έως και Πέμπτη στις 22:50 στο MEGA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης