Ζητείται συμβολαιογράφος για… τηλεαστέρες

Μπαίνουμε στην πιο συναρπαστική περίοδο της σεζόν με όλα σχεδόν τα μεγάλα συμβόλαια της ιδιωτικής τηλεόρασης να οδεύουν στη λήξη τους και τους παρουσιαστές και τις παρουσιάστριες να περιμένουν ένα τηλεφώνημα

diasimoi-mak
«Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο, με πνίγει το παράπονο», τραγουδούν οι μισοί. Οι υπόλοιποι περιορίζονται σε λακωνικά υπονοούμενα και σε στιχάκια «αρέσω, παιδί μου, αρέσω». Οι σταρ δεν βγάζουν άχνα και αφήνουν τους άλλους να μιλούν γι αυτούς. Και όσοι έμειναν στον «πάγκο» προσέχουν για να έχουν την επόμενη σεζόν. Απ’ όλα έχει ο τηλεοπτικός μπαξές, με περισσότερα από 10 συμβόλαια να μετράνε αντίστροφα πριν από τη λήξη και τις συναντήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει κάτω από άκρα μυστικότητα… Είναι η γνωστή τηλεοπτική μανιέρα που θέλει τους μισούς να ασχολούνται με το μέλλον των άλλων μισών, ανεβάζοντάς τους το κασέ με την αναπαραγωγή. Επιπλέον οι περισσότεροι πέφτουν συχνά πυκνά θύματα διαρροών των ίδιων των προσώπων που εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί ότι μόνο το CNN δεν τους έκανε πρόταση και δυσκολεύονται να διαλέξουν. Σενάρια, πληροφορίες, εικασίες, εξισώσεις, όλα μαζί οδηγούν σε μια πρώτη εκτίμηση για το μέλλον των μεγάλων τηλεοπτικών συμβολαίων. Φέτος είναι χρονιά-ορόσημο με όλους να βρίσκονται με το στιλό στο χέρι και το βλέμμα στην επόμενη σεζόν.

Τα βαριά συμβόλαια και οι μυστικές συναντήσεις
μενεγακη
Η μεγαλύτερη σταρ της ελληνικής τηλεόρασης παραμένει η Ελένη Μενεγάκη. Το συμβόλαιό της με το MEGA λήγει φέτος και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε με θαύμα, να αποσπάσει κάποιος οποιαδήποτε πληροφορία για την επόμενη μέρα. Τα περισσότερα ρεπορτάζ στην τηλεοπτική πιάτσα θέλουν την Ωραία Ελένη να μην ανανεώνει, ωστόσο ένα brand τόσο ισχυρό δεν είναι εύκολο να μένει εκτός. Καλό θα ήταν να περιμένουμε. Φαντάζομαι ότι αν «σκάσει» ανακοίνωση εν μέσω χειμώνα δεν θα είναι έκπληξη… Ελένη είναι αυτή, όλα μπορεί να συμβούν και σίγουρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δημοσιογράφος του τηλεοπτικού ρεπορτάζ που γνωρίζει το παραμικρό για όσα σκέφτεται, όσα συζητά και όσα θα γίνουν.
fai_skorda

Αγνωστο είναι και το μέλλον της Φαίης Σκορδά, η οποία φέτος ολοκληρώνει την συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ και ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο ή ανακοινώσιμο. Οι περισσότεροι προεξοφλούν αποχαιρετισμό με το κανάλι του Φαλήρου, την ώρα που ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για σκέψεις επαναδιαπραγμάτευσης, αφού τα εμπορικά έσοδα της παρουσιάστριας είναι από τα υψηλότερα στην πιάτσα και μια συμφωνία με νέο πρόσωπο δεν θα είχε τα αντίστοιχα αποτελέσματα, ενώ επιπλέον θα υπήρχε και θέμα με την τηλεθέαση. Σκέψη για πλήρη στροφή στην ενημέρωση δεν τίθεται προς το παρόν, οπότε μια επαφή -έστω και για λόγους διερευνητικούς- θεωρείται δεδομένη. Από την άλλη δεν αποκλείεται να προκύψει κι άλλη πρόταση, καθώς πολλές θέσεις στην πρωινή ζώνη μένουν κενές…
ΓΙΩΡΓΟΣ_ΛΙΑΓΚΑΣ__1_
Κι εδώ δημιουργείται το πρώτο μεγάλο ερωτηματικό. Τι θα γίνει με την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, καθώς άλλο ένα συμβόλαιο που μετράει αντίστροφα είναι αυτό του Γιώργου Λιάγκα. Σύμφωνα με το κανάλι, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και λογικά η συνεργασία με τον παρουσιαστή θα ανανεωθεί. Αν κάτι αλλάξει, αυτό θα είναι η σύσταση της πρωινής εκπομπής, καθώς είναι αισθητή η απουσία παρουσιάστριας που θα κρατήσει «πάνω της» τους διαφημιστές, κάτι το οποίο παραδοσιακά ο ΑΝΤ1 έκανε με μεγάλη επιτυχία αλλά δυστυχώς πλέον δεν έχει την ίδια δυναμική. Η αποχώρηση της Φαίης Σκορδά και οι διαδοχικές παραιτήσεις των κυριών που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη θέση οδήγησαν σε ένα πρόβλημα που δεν θα αφήσει άλυτο το κανάλι του Αμαρουσίου.
eleonora_meleti__8_
Κλείσιμο
barka_pamedanai
Ερωτηματικά και στο MEGA, καθώς συζήτηση αρχίζει και για τα συμβόλαια της Ελεονώρας Μελέτη και της Δανάης Μπάρκα και ακόμη δεν έχει γίνει σαφές ποια θα είναι η επόμενη μέρα και πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του καναλιού. Επιπλέον θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι επιθυμίες των παρουσιαστριών για τη θέση τους στο πρόγραμμα, κάτι που θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει λίγο πριν από το Πάσχα.
Arnaoutoglou
Στην πρωινή ζώνη, πάντως, παρά την έντονη φημολογία, δεν μετακομίζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 για τριετή ανανέωση της συνεργασίας τους με το «2night show», το «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος» και ό,τι άλλο προκύψει. Ισως αυτό είναι και το πιο ισχυρό τηλεοπτικό συμβόλαιο της τηλεοπτικής περιόδου που διανύουμε.
zina_koutselini__1_
Λήξη όπως κάθε χρόνο και για τα συμβόλαιο της Ζήνας Κουτσελίνη με το STAR, το οποίο λογικά οδεύει σε ανανέωση μετά και την προσθήκη της νέας βραδινής εκπομπής της στο πρόγραμμα του σταθμού.
bakodimou
Το συμβόλαιο του Κώστα Τσουρού θα εξεταστεί προσεχώς, καθώς διανύει τον πρώτο χρόνο μιας εκπομπής που προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στα μονοπάτια του μεσημεριού το Σαββατοκύριακο στο MEGA, ενώ στην ίδια ζώνη δεν είναι ακόμη σαφές αν θα παραμείνει η Μαρία Μπακοδήμου, η οποία δύο χρόνια μετά την υπογραφή συμβολαίου με τον ΣΚΑΪ καλείται να συζητήσει για το μέλλον αυτής της συνεργασίας από αυτό ή από άλλο πόστο.

Λήξη και για τα συμβόλαια της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου οι οποίοι πολύ διακριτικά δουλεύουν στην πρωινή ζώνη του SΤΑR και όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του σταθμού και το κατά πόσο θα είναι επιθυμητή η συνέχιση της προσπάθειας που κάνει το ζευγάρι.

Συζητήσεις θα γίνουν και για την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Ουγγαρέζου με το MΕGA. Η σχέση του με τον σταθμό είναι πολύ καλή και επεκτείνεται και ραδιοφωνικά. Η επόμενη μέρα δεν αφορά αποκλειστικά τη συμμετοχή σε πάνελ εκπομπής αλλά και για παρουσίαση, κάτι που θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες. Φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλο μέτωπο, αλλά ο ίδιος παραδοσιακά δίνει προτεραιότητα στις συζητήσεις στον σταθμό με τον οποίο συνεργάζεται.

Περιμένοντας στον πάγκο
Εκτός τηλεόρασης βρέθηκε με δική του επιθυμία ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος δεν έπαψε και δεν θα πάψει να πολιορκείται από αρκετά κανάλια. Η χαρά πλέον είναι ζητούμενο σε μια τηλεόραση η οποία βυθίζεται σε μια δύσκολη επικαιρότητα και η συνταγή Μουτσινά είναι κάτι παραπάνω από αντίδοτο. Πολιορκείται από εταιρείες παραγωγής και κανάλια, όμως δείχνει προς το παρόν να μη βιάζεται να αποφασίσει αν θα επιστρέψει και αν αυτό γίνει τελικά αν θα γίνει με όρους δικής του εκπομπής ή συμμετοχής σε σόου, με πρώτο μνηστήρα τον ΑΝΤ1 και το «Your face sounds familiar».

Η Βίκυ Καγιά είναι ένα πρόσωπο το οποίο πολιορκούν ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 και άλλοι σταθμοί από τη στιγμή που ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με το Star. Oλα έγιναν ήρεμα, όμως εκείνη επέλεξε να μείνει εκτός και να αποφασίσει αργότερα για τη φημολογούμενη επιστροφή της. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τη φαντάζονται σε κάτι βραδινό, όμως η τηλεόραση έχει αποδείξει ότι εγκυμονεί εκπλήξεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Ιωάννα Μαλέσκου και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι δύο κυρίες που επίσης αποφάσισαν αφενός για λόγους μητρότητας και αφετέρου για λόγους ηρεμίας την αποχή από την τηλεόραση. Ωστόσο οι σταθμοί που σπεύδουν να εξασφαλίσουν όλα όσα θέλουν για τη σεζόν 2024-25 έχουν ήδη κάνει ραντεβού με τις δύο παρουσιάστριες, με την Barking Well να είναι μάλλον ο νικητής αυτής της διεκδίκησης.

Και η Αντελίνα Βαρθακούρη επιμένει να απέχει αλλά μάλλον όχι για πολύ ακόμα, καθώς πέρασε το χρονικό διάστημα που ήθελε να δώσει στον εαυτό της προκειμένου να ξεκουραστεί και να πάρει σωστές αποφάσεις για το μέλλον της στην τηλεόραση. Εχουν γίνει κάποια ραντεβού και το καλοκαίρι, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν τα νεότερα.

Εκτός τηλεόρασης παραμένουν και άλλοι (Σάββας Πούμπουρας, Μαρία Ηλιάκη, Νικόλας Ράπτης, Φάνης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Καράβας, Ελίνα Παπίλα, κ.ά.) οι οποίοι περιμένουν ότι με βάση τη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται, ίσως ανοίξει θέση και γι’ αυτούς. Τι σημαίνει αυτό; Το γεγονός ότι μειώνεται σημαντικά η επιχορήγηση της παραγωγής μυθοπλασίας από το ΕΚΟΜΕ οδηγεί τα κανάλια σε μείωση αριθμού σειρών στο πρόγραμμα. Ετσι το βλέμμα των στελεχών στρέφεται και πάλι στη δημιουργία ποικιλίας περιεχομένου, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα πρόσωπα σε θέση παρουσιαστή και λιγότεροι ηθοποιοί, καθώς πλέον οι θέσεις για καστ θα μειωθούν δραματικά.

Τηλεπαιχνίδια, σόου και εναλλακτικές εκπομπές έχουν προτεραιότητα ειδικά στο prime time, όπου μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον μονοπωλούσαν τα σίριαλ και τα ριάλιτι, τα οποία όμως κοστίζουν ενώ δεν είναι και τόσο εύκολο να γυριστούν και να αποδώσουν αν δεν υπάρχει ισχυρό σενάριο ή format αντίστοιχα και σίγουρα ένα γενναίο budget.

Μέχρι τις τελικές αποφάσεις, πάντως, χρειάζεται προσοχή και εγκράτεια διότι με βάση τις διαρροές και τις φήμες κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε στο Χόλιγουντ και όχι σε μια τηλεοπτική αγορά η οποία μετρά καθημερινά απώλειες λόγω νέων μέσων και προβληματικού περιεχομένου. Οπότε το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στα ονόματα ούτε στη μεταγραφολογία. Η ουσία είναι αλλού.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης κάλεσε και συναντήθηκε με τον Μπάμπη πριν χαθούν τα ίχνη του - Το βούλευμα για την εξαφάνιση

«Λουκέτο» μέχρι 1 μήνα σε επιχειρήσεις για λαθρεμπόριο αιθυλικής αλκοόλης και ποτά «μπόμπες»

Κύκλωμα μαστροπείας: 15χρονη περιγράφει πώς την παρέσυραν - «Είδα ότι έχει λεφτά και ενθουσιάστηκα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης