Τζίλιαν Αντερσον: 4 φορές που... απέδειξε τη σεξουαλική της απελευθέρωση

Τζίλιαν Αντερσον: 4 φορές που... απέδειξε τη σεξουαλική της απελευθέρωση

Το viral φόρεμα στις Χρυσές Σφαίρες, το βιβλίο που γράφει για τις φαντασιώσεις των γυναικών στο σεξ και οι φωτογραφίες της με φόντο ανδρικά μόρια

gilian_anderson1
Το φόρεμα της Τζίλιαν Αντερσον με τα κεντήματα σε σχήμα αιδοίου έγινε ένα από τα viral θέματα συζήτησης, τη βραδιά της τελετής απονομής βραβείων στις Χρυσές Σφαίρες.

1. Τα κεντημένα αιδοία στο φουστάνι
Η
55χρονη ηθοποιός επέλεξε ένα στράπλες ιβουάρ φόρεμα, το οποίο είχε κεντημένα σχέδια γυναικείων αιδοίων. «Έχει κόλπους πάνω του» δήλωσε στο Deadline η Βρετανίδα, εξηγώντας ότι επέλεξε να το φορέσει «για τόσους πολλούς λόγους». Επίσης, είπε στο PEOPLE ότι το φόρεμα είναι εμπνευσμένο από το λουλούδι παιώνια.
28139377
Το φόρεμα με τα κεντημένα αιδοία

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωταγωνίστρια του «Sex Education» δείχνει γεννητικά όργανα. Έχοντας συνδεθεί για το μεγάλο κοινό του Netflix με τη «Σεξουαλική Αγωγή», η Άντερσον έχει αφιερώσει την καριέρα της στη σεξουαλική απελευθέρωση. Στη σειρά, υποδύεται τη μητέρα του έφηβου πρωταγωνιστή που εργάζεται ως θεραπεύτρια σε σεξουαλικά ζητήματα.
sexeducation_anderson2
Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix «Sex Education»


2. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια, πέη
Τον Δεκέμβριο του 2022 η Τζίλιαν Άντερσον ανέβασε μια φωτογραφία με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαφορετικό από τα άλλα. Το δέντρο δεν ήταν στολισμένο με τις συνηθισμένες μπάλες, αλλά με στολίδια σε σχήμα πέους. Η ανάρτησή της είχε προκαλέσει αναδράσεις.
320920333_1154294645449825_5514178705393767063_n
3. Τα διακοσμητικά αντικείμενα
Δεν είναι η μόνη φωτογραφία με πέη, που έχει αναρτήσει στο Instagram. Η Άντερσον έχει ανεβάσει κι άλλη παρόμοια φωτογραφία, με την ίδια να ποζάρει μπροστά από δύο διακοσμητικά αντικείμενα στο ίδιο σχήμα.
Κλείσιμο

4. Καταγράφει τις φαντασιώσεις των γυναικών στο σεξ - «Πείτε μου τα φετίχ σας»
Η ηθοποιός φαίνεται πως έχει αγαπήσει τον ρόλο της σεξοθεραπεύτριας που είχε στη σειρά και όπως τόνισαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχει σκοπό να πάει τη φήμη της ένα βήμα παραπέρα. Τον Φεβρουάριο του 2023, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο, με σκοπό να καλέσει τους αναγνώστες και κυρίως τις αναγνώστριές της, να μοιραστούν μαζί της τις σκέψεις τους για τη σεξουαλική πράξη.
Σε άρθρο της στη Guardian, η Τζίλιαν Άντερσον έγραψε: «Θέλω γυναίκες σε όλο τον κόσμο, και όλους εσάς που ταυτίζεστε εγγενώς ως γυναίκες τώρα – queer, ετεροφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, non-binary, τρανσέξουαλ, πολυσυντροφικοί– όλοι εσείς, μεγάλες και μικρότερες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία σας, παντρεμένες ή ελεύθερες ή άλλο, να μου γράψετε και να μου πείτε τι σκέφτεσαι όταν ακούτε τη λέξη σεξ. Είτε το κάνετε μόνες σας είτε με σύντροφο, είτε με περισσότερους από έναν. Πείτε μου. Φαντασιώσεις, απογοητεύσεις, εξερευνήσεις, το "απαγορευμένο", ήχους, φετίχ, ενοχές. Πενήντα χρόνια μετά, τα όρια έχουν διαγραφεί, όχι περισσότερο από τη δική μας σεξουαλικότητα: BDSM, η σύγχρονη έννοια του φύλου κ.λπ., τα πάντα είναι επιτρεπτά. Είναι οι γυναίκες ακόμα στο σιωπηλό σεξ;».
γιλλιαν

Σύμφωνα με την ίδια, έμπνευση για το νέο της αυτό βήμα αποτέλεσε το βιβλίο της συγγραφέα Νάνσι Φράιντεϊ του 1973 «My Secret Garden: Women's Sexual Fantasies», το οποίο αποτελεί μια συλλογή από προσωπικές επιστολές, κασέτες και συνεντεύξεις για το σεξ.

Όπως ανέφερε, της έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο καταπιεσμένοι σεξουαλικά ήταν πολλοί από τους ανθρώπους στο βιβλίο της Φράιντεϊ συγκριτικά με τη σεξουαλικότητα στον 21ο αιώνα.

«Σήμερα, δόξα τω Θεώ, ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Μπορούμε να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα» έγραψε στην πορεία και τέλος, έκανε μία αναφορά στη σειρά «Sex Education».

«Δείχνουμε χαρακτήρες που παλεύουν με τις σεξουαλικές τους σχέσεις, αλλά είναι αρκετά γενναίοι να μιλήσουν γι' αυτό με τους εραστές και τους συντρόφους τους, ώστε να πάρουν αυτό που χρειάζονται σεξουαλικά. Η εκπομπή τα βάζει όλα στο τραπέζι και το κάνει να είναι εντάξει, το να μιλήσουμε για αυτό» σημείωσε, κλείνοντας, η Τζίλιαν Άντερσον.



Ειδήσεις σήμερα:

Στο βαρύ παρελθόν του Ζαμπούνη οι έρευνες για τη δολοφονία του - Οι εκτελεστές έριξαν, γέμισαν και ξαναέριξαν σε 28''

Αμερικανικές φρεγάτες και δωρεάν πακέτο εξοπλισμών στη συμφωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν

Ο Πάνος Δημάκης στον Δανίκα: Η αληθινή ιστορία του serial killer με τις «17 κλωστές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης