Zac Efron: Ένας σταρ από... ατσάλι στη Λεωφόρο της Δόξας
efron-0

Zac Efron: Ένας σταρ από... ατσάλι στη Λεωφόρο της Δόξας

Με το φρεσκοτοποθετημένο αστέρι του στη Λεωφόρο της Δόξας και τη νέα ταινία του «Iron Claw» να έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες, ο 36χρονος ηθοποιός φαίνεται να κάνει ποδαρικό στο 2024 με το δεξί

Ο Ζακ Έφρον είναι υπέρ το δέον δημοφιλής, αν κρίνουμε από τους 62 εκατομμύρια ινσταγκραμικούς θαυμαστές του και τους 14,8 εκατομμύρια ακολούθους του στο γνωστό μέχρι πρότινος Twitter και πλέον X. Ωστόσο ο θαυμασμός τους δεν φαίνεται να είναι αδιαπραγμάτευτος και άνευ όρων. Πρόσφατα μεγάλη μερίδα των fans δήλωσαν σοκαρισμένοι με το παραμορφωμένο πρόσωπο του σταρ και αναρωτήθηκαν μέσω απανωτών tweets αν πρόκειται για το αποτέλεσμα αποτυχημένου botox ή υπερβολικής χρήσης ορμονών στην προσπάθεια προσομοίωσης με τον διάσημο παλαιστή των 80s Κέβιν βον Εριχ, τον οποίο υποδύεται στη νέα ταινία του «Iron Claw».
Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εφρον, που υποστήριξε ότι χρειάστηκε να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση για να διορθώσει τη ζημιά που είχε υποστεί στο σαγόνι του από ατύχημα. Και όχι, δεν ήταν από αδέσποτη γροθιά στο ρινγκ στη διάρκεια των απαιτητικών γυρισμάτων, αλλά από πτώση του ηθοποιού στο δωμάτιό του, καθώς γλίστρησε πάνω σε ένα ζευγάρι κάλτσες. Aκούγεται μάλλον αστείο, αλλά άσχημα πράγματα συμβαίνουν και στους καλύτερους ανθρώπους.

Ευτυχώς για τον ίδιο και τους εκατομμύρια θαυμαστές του, η όψη του ήταν πλήρως αποκατεστημένη στις 11 Δεκεμβρίου, όταν πόζαρε γονατιστός μπροστά στο αστέρι με το όνομά του στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, εκεί όπου όλοι όσοι αξίζει να αναφέρονται ως σταρ έχουν αποκτήσει το δικό τους. Και ο Εφρον, είναι αλήθεια, ότι έχει παλέψει σκληρά γι’ αυτό το αστέρι, και όχι μόνο για τις ανάγκες της καινούριας του ταινίας.





«Όταν υποδύεσαι ένα πραγματικό πρόσωπο έχεις ένα κίνητρο παραπάνω για να γίνεις  καλύτερος»

Πρώην παιδί ηθοποιός, παίζει, τραγουδάει και χορεύει από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών, έκανε την απαραίτητη θητεία του ως σταρ του Disney Channel, έγινε εφηβικό ίνδαλμα με την τηλεταινία «High School Musical» -που εδέησε να αναπαραχθεί σε δύο σίκουελ-, πέρασε στην ενηλικίωση με ρομαντικές κομεντί, όπως το «17 ξανά» και το «Δικός σου για πάντα» και δειγμάτισε τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς του στην κινηματογραφική εκδοχή του «Baywatch», ρόλος που επαινήθηκε για ευνόητους λόγους από τους fans και επικροτήθηκε από το περιοδικό «People» που τον ενέταξε στη λίστα με τα πιο σέξι σώματα της χρονιάς - εις διπλούν. Στις φωτεινότερες στιγμές της καριέρας του ωστόσο -και δικαίως- ο ίδιος αναφέρει τις συμμετοχές του στο βιογραφικό δράμα «The Disaster Artist» και στο μιούζικαλ «The Greatest Showman» -όπου επαναξιοποίησε τις δεξιότητές του στο τραγούδι και τον χορό-, και τη μεταμόρφωσή του σε διαβόητο serial killer στο βιογραφικό θρίλερ «Τεντ Μπάντι: Ενας γοητευτικός δολοφόνος». Ο Εφρον είναι καλός ηθοποιός, αλλά μάλλον η εμφάνισή του είναι ο βασικότερος λόγος που το κοινό γεμίζει τις αίθουσες για να δει τις ταινίες του. Αυτή ακριβώς την εμφάνιση επέλεξε να τσαλακώσει για τις ανάγκες του «Iron Claw», που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 22 Δεκεμβρίου, παρότι το θέμα της δεν ταίριαζε  γάντι στα Χριστούγεννα.



Η ταινία διηγείται τον βίο και την πολιτεία των αδελφών βον Εριχ που τη δεκαετία του ’80 έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ρινγκ, σπαρμένη με αθλητικούς θριάμβους και προσωπικές τραγωδίες. Το να ενσαρκώσει τον θρυλικό Κέβιν βον Εριχ, αλλοτινό παγκόσμιο πρωταθλητή στην πάλη, δεν ήταν ακριβώς σαν περίπατος στο πάρκο για τον Εφρον, που αναγκάστηκε μέχρι και τον βιγκανισμό του να απαρνηθεί για να κερδίσει σωματικό όγκο μέσω της εντατικής κρεατοφαγίας σεταρισμένης με εκατοντάδες εργατοώρες στο γυμναστήριο. «Οταν υποδύεσαι ένα πραγματικό πρόσωπο σε μια πραγματική ιστορία έχεις ένα παραπάνω κίνητρο για να γίνεις καλύτερος και πιο αληθοφανής», σχολίασε ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Γι’ αυτό είχα ξεκινήσει τις προπονήσεις έξι μήνες πριν αρχίσουν τα γυρίσματα και σε όλο αυτό το διάστημα δεν σταματούσα να τρώω. Ηταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα στη ζωή μου», απεφάνθη. Εξίσου δύσκολο κατά τον ίδιο ήταν και το να συμφιλιωθεί με την εικόνα του ως Κέβιν βον Εριχ. «Σε αυτή την ταινία δεν θυμίζω καθόλου τον εαυτό μου. Θεωρούσα γελοία την περούκα και τα ρούχα που θα έπρεπε να φορέσουμε. Και όντως, ως μεμονωμένα αξεσουάρ ήταν κακόγουστα. Αλλά όταν τα φορούσαμε και βγαίναμε στο ρινγκ όλοι μαζί με όλα τα φώτα αναμμένα, τότε μεταμορφωνόμασταν στους αδερφούς βον Εριχ - και αυτός ήταν και ο στόχος».




«Θεωρούσα γελοία την περούκα και τα ρούχα. Οταν όμως τα φορούσαμε όλοι μαζί και βγαίναμε στο ρινγκ, μεταμορφωνόμασταν στους αδερφούς BON EPIX»

Ο αληθινός Κέβιν βον Εριχ, πάντως, που είναι και ο μοναδικός εν ζωή από τους αδερφούς του, αντάμειψε τον σταρ για τους κόπους και τις στυλιστικές θυσίες του, εγκρίνοντας την πειστική απόδοση του χαρακτήρα του και αποκαλώντας τον «πρώτης τάξεως τύπο». Ωραία κουβέντα από το στόμα ενός ανθρώπου με σιδερένια γροθιά, που ολόψυχα θα ευχόσουν να μην εκνευρίσεις. Ο Εφρον θεωρείται «πρώτης τάξεως τύπος» και από όσους σταρ μικρότερου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς έχουν συνυπάρξει μαζί του σε σετ. Ο αείμνηστος Μάθιου Πέρι, με τον οποίο είχε συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία «17 ξανά» το μακρινό 2009, είχε δηλώσει μερικές εβδομάδες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο τζακούζι του ότι σε περίπτωση που θα γύριζε ένα φιλμ για τη ζωή του, ιδανικός για να τον ενσαρκώσει στη νεότερη εκδοχή του θα ήταν ο Ζακ Εφρον. Αλλά και ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, που υποδύεται  τον Κέρι βον Εριχ στο κοινό τους πόνημα «Iron Claw», έπλεξε το εγκώμιο του συμπρωταγωνιστή του για τον επαγγελματισμό του και την υποκριτική του δεινότητα, και ευθαρσώς δήλωσε ότι τον έχει σε μεγάλη υπόληψη.


Ναι, ο Ζακ Εφρον φαίνεται ότι διανύει μία από τις καλύτερες φάσεις της 25χρονης καριέρας του και ότι και στα χρόνια που έρχονται θα συνεχίσει να φοράει την επιτυχία σαν καλοραμμένο κοστούμι στα μέτρα του. Μοναδική σκιά στην ηλιόλουστη ζωή του ρίχνει μια παροδική μόλυνση στα μάτια που τον υποχρεώνει να κυκλοφορεί στις δημόσιες εμφανίσεις του μέρα-νύχτα με γυαλιά ηλίου. Μικρό το κακό. Άλλοι το κάνουν από άποψη, εκείνος το κάνει από ανάγκη ◆

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πρώτος πρωινός καφές για το 2024 στο Μαξίμου - Γκάζι στις μεταρρυθμίσεις από τον Μητσοτάκη

«Ας συζητήσουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» - Ο Βενιζέλος θυμάται τη γκραν γκινιόλ συνάντηση με τον Σόιμπλε (βίντεο)

Κάν’ το όπως η Πάμελα Αντερσον: Οι celebrities βγάζουν το μακιγιάζ τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης