Μις Γαλλία: Αρνητικά σχόλια για την εστεμμένη, το «αγορέ» μαλλί της και το «ανδρόγυνο» σώμα της

Μις Γαλλία: Αρνητικά σχόλια για την εστεμμένη, το «αγορέ» μαλλί της και το «ανδρόγυνο» σώμα της

«Δεν είναι πλέον διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά αφύπνισης για τη συμπερίληψη» γράφουν στα social media

missgallia83
Ο χώρος της μόδας φιλοξενεί πλέον μηνύματα για διάφορα ζητήματα, όπως το bodyshaming και η συμπερίληψη, αλλά δεν επικροτείται πάντα η προσπάθεια του εκάστοτε οργανισμού, να ενώσει τα καλλιστεία με τα κοινωνικά προβλήματα.

Η νίκη της 20χρονης Ιβ Ζιλ που στέφθηκε ως «Μις Γαλλία» είχε να κάνει με το κομμάτι της συμπερίληψης, μιας και είναι και η πρώτη νικήτρια στα 103 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού που δεν έχει μακριά μαλλιά και αυτό απογοήτευσε ορισμένους θεατές.

Οι κριτές του διαγωνισμού δέχτηκαν κύμα αντιδράσεων για την επιλογή μιας γυναίκας με κοντά μαλλιά, ενώ όλες οι προηγούμενες νικήτριες είχαν πιο «παραδοσιακά» μακριά μαλλιά. Σχόλια έγιναν και για το σώμα της Ζιλ, που κάποιοι χαρακτήρισαν ανδρόγυνο.
Κλείσιμο


Τι είπε η 20χρονη
«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες δεσποινίδες με μακριά μαλλιά, αλλά επέλεξα ένα ανδρόγυνο look με κοντά μαλλιά. Κανείς δεν πρέπει να σου υπαγορεύει ποιος είσαι» είπε η νικήτρια και πρόσθεσε ότι «κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές».

Η 20χρονη ήρθε τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού αλλά η κριτική επιτροπή την εκτόξευσε στην πρώτη θέση.

«Η Μις Γαλλία δεν είναι πλέον διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά ένας διαγωνισμός αφύπνισης με βάση τη συμπερίληψη» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.




Σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο, το μοντέλο είχε πει στο BFM Grand Lille: «Θα ήθελα ιδιαίτερα να υπερασπιστώ την εικόνα των γυναικών, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ότι μπορούν να είναι ό,τι τους αρέσει. Θέλω να σπάσω τους κώδικες, να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι διαφορετικές, ότι δεν χρειάζεται να μας βάζουν σε κουτιά. Αυτό θέλω να δείξω».


Η Ιβ Ζιλ η οποία είχε ήδη επικριθεί για την εμφάνισή της πριν στεφθεί, είπε ότι «δεν ήθελε πια να μοιάζει με μικρό κορίτσι» και ότι ήθελε να δώσει το παράδειγμα. «Αλλά δεν είμαι καθόλου αγοροκόριτσο. Νιώθω γυναίκα» πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη από τη Νίκαια μέχρι τον Ασπρόπυργο

Ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ και αύξηση 20% των αμοιβών για τις εφημερίες ο μποναμάς Μητσοτάκη στον προϋπολογισμό

Βίντεο: Ο Αντετοκούνμπο έσπασε ρεκόρ του Τζαμπάρ στη νίκη των Μπακς κόντρα στου Ρόκετς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης