Τζον Φίλιπς: Ο παραλίγο «θρύλος» της φολκ, που βίασε, έκανε σχέση και άφησε έγκυο την κόρη του

Τζον Φίλιπς: Ο παραλίγο «θρύλος» της φολκ, που βίασε, έκανε σχέση και άφησε έγκυο την κόρη του

Σοκάρει η ιστορία της Μακένζι Φίλιπς για την αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της - «Δέχομαι πολλή κριτική επειδή συγχώρεσα» είπε η ηθοποιός του American Graffiti

makenzi_filips39
Η ιστορία της Μακένζι Φίλιπς για την αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της, ήρθε ξανά στο «φως», προκαλώντας σοκ, τόσο σε όσους την έμαθαν για πρώτη φορά, όσο και σε εκείνους που την ανακάλεσαν στη μνήμη.

Η ηθοποιός του «American Graffiti» μίλησε πρόσφατα για τη δεκαετή αιμομικτική σχέση που είχε με τον πατέρα της, τον μουσικό Τζον Φίλιπς, την οποία αποκάλυψε για πρώτη φορά το 2009, αλλά και και τον λόγο που επέλεξε να τον συγχωρέσει.

«Ο μπαμπάς ήταν το κάτι άλλο» είπε η Φίλιπς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την αδελφή της Τσάινα Φίλιπς-Μπάλντουιν. «Και δέχομαι πολλή κριτική και πολύ τρολάρισμα στο διαδίκτυο, επειδή έχω τη συγχώρεση στην καρδιά μου. Συγχώρεση, γιατί η συγχώρεση είναι για μένα, όχι για τον άλλον. Και το να συγχωρώ δεν σημαίνει ότι συνυπογράφω ή συμφωνώ με αυτό για το οποίο τον συγχωρώ».


Ποιος είναι ο Τζον Φίλιπς
Ο Τζον Έντμουντ Άντριου Φίλιπς ήταν Αμερικανός ροκ μουσικός και ηγείτο του συγκροτήματος «Mamas & the Papas». Συχνά αυτοαποκαλούνταν «Papa John Phillips». Γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1935 στην Νότια Καρολίνα και απεβίωσε στις 18 Μαρτίου του 2001, στο Λος Άντζελες.


Είχε όλα τα εφόδια για να μείνει στην ιστορία ως ένας «θρύλος» της μουσικής, αλλά η βιογραφία της κόρης του, το 2009 επισκίασε για πάντα το προφίλ του.
The Mamas & The Papas - California Dreamin'
Κλείσιμο

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση των «Mamas & Papas»τη δεκαετία του '60. Το συγκρότημα, γνωστό για επιτυχίες όπως το «California Dreamin» και το «Monday, Monday», σημείωσε σημαντική επιτυχία και για πολλούς θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος της folk rock.

Ο ίδιος έγραφε στίχους για τραγούδια της μπάντας, που μεταξύ άλλων, εξερευνούσαν θέματα αγάπης, σχέσεων και κοινωνικής αλλαγής.

Από νωρίς, ο Φίλιπς ήρθε αντιμέτωπος προκλήσεις, όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η ταραχώδης προσωπική του ζωή συχνά έφερνε κωλύματα στην πορεία των «Mamas & Papas», που τελικά διαλύθηκαν το 1968 και ο Φίλιπς ακολούθησε σόλο καριέρα. Κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ και εντυπωσίασε μεγάλη μερίδα του κόσμου με το ταλέντο του. 
John Phillips - 1986 Interview: His Battle with Addiction

Ο πολυετής εθισμός του στα ναρκωτικά είχε ως αποτέλεσμα ανεπανόρθωτα τελικά προβλήματα υγείας που του επέβαλαν μεταμόσχευση ήπατος, το 1992. Αρκετούς μήνες μετά τη βαριά επέμβαση, κυκλοφόρησαν  φωτογραφίες του που τον έδειχναν να πίνει αλκοόλ σε ένα μπαρ στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια και  δημοσιεύτηκαν στο National Enquirer. Στις 14 Μαρτίου 1994, κατά τη διάρκεια της πρώτης του εμφάνισης στο Howard Stern Show μετά τη μεταμόσχευση, είπε: «Περιστασιακά πίνω ένα ποτό». 
The Mamas & the Papas - Dedicated To The One I Love

Ο Φίλιπς πέρασε τα τελευταία του χρόνια στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, με την Φαρνάζ Αραστέχ, την τέταρτη σύζυγό του. Στις 18 Μαρτίου 2001, πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στο Λος Άντζελες σε ηλικία 65 ετών, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων για ένα νέο άλμπουμ. Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Forest Lawn στο Cathedral City, κοντά στο Palm Springs με την τρίτη του σύζυγο Ζενεβιέβ Γουειτ.

Αν δεν μιλούσε η Μακένζι, σήμερα ο Τζον Φίλιπς θα ήταν ένα «μύθος» για την καινοτόμο προσέγγισή του στη φολκ ροκ.  


Η σοκαριστική περιγραφή της κόρης του

Η Φίλιπς - η οποία είχε ανοιχτεί για τη σχέση της με τον τραγουδιστή των «Mamas & the Papas» στα απομνημονεύματά της το 2009 - είπε ότι η σχέση τους ξεκίνησε όταν ήταν 19 ετών, όταν ο πατέρας της τη βίασε. Η σχέση τους διήρκεσε 10 χρόνια και έφτασε στο τέλος της όταν έμεινε έγκυος και δεν ήταν σίγουρη αν ο πατέρας της ήταν ο πατέρας του μωρού.


«Είναι πολύ, πολύ περίπλοκο», είπε στην αδελφή της σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο YouTube στις 29 Νοεμβρίου. «Και όμως, είμαι σε ηρεμία».

Ο πατέρας τους, συμφώνησαν οι αδελφές (η μητέρα της Μακένζι είναι η Σούζαν Άνταμς, ενώ της Τσάινα η Μισέλ Φίλιπς) ήταν μια πολύπλοκη φιγούρα.

«Είχε τόσα πολλά διαφορετικά επίπεδα», είπε η Τσάινα για τον πατέρα τους, ο οποίος πέθανε το 2001. «Προφανώς είναι ένας καταπληκτικός τραγουδοποιός και, ξέρετε, μου άρεσε το γέλιο του, αλλά υπήρχε και μια άλλη πλευρά του μπαμπά που ήταν, εννοώ, κάτι σαν τέρας».

Στην οποία η 64χρονη Μακένζι πρόσθεσε: «Πολύ, πολύ σκοτεινή, σκοτεινή πλευρά».

The One Thing Mackenzie Wishes She'd Done Differently...😔

Η Τσάινα επανέλαβε αυτό που είπε η μεγαλύτερη αδελφή της. «Ήταν τόσο σκοτεινός και δεν ήξερες ποιον θα έβρισκες» και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ απρόβλεπτος».

Παρόλο που η Μακένζι (η οποία είναι πλέον νηφάλια) αποκάλυψε ότι έχασε επαφή με μεγάλο μέρος της οικογένειάς της αφού αποκάλυψε τη σχέση της, η Τσάινα έμεινε στο πλευρό της.

«Θέλω να ξέρεις», είπε η Τσάινα στη Μακένζι «ότι όταν στάθηκα στο πλευρό σου, το εννοούσα με όλη μου την καρδιά, πραγματικά. Και σε πίστεψα και θέλω να ξέρεις ότι ήμουν περήφανη για σένα που το έβγαλες, παρόλο που ήταν επώδυνο για όλους».

Πίσω στο 2009, μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της, η Μακένζι μίλησε με ειλικρίνεια για αυτό το κομμάτι της ζωής της κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Ήμουν ένα μικρό κορίτσι που είχε αυτόν τον εντυπωσιακό [πατέρα]», είπε τότε. «Λάτρευα τον πατέρα μου, τον περίμενα ξανά και ξανά. Προσπαθούσα συνεχώς να τραβήξω την προσοχή του και είχα αυτή τη βαθιά, ενστικτώδη λαχτάρα για σύνδεση».


Μια λαχτάρα που, πρόσθεσε, διαστρεβλώθηκε όταν συνδυάστηκε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που χρησιμοποιούσε εκείνη την εποχή.

«Με την πάροδο του χρόνου», εξήγησε, «η αντίληψή σου για τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι, για τον κόσμο όπως είναι, για τους κανόνες της κοινωνίας, στρεβλώνεται και διαστρεβλώνεται».

«Φυσικά ήμουν αρκετά μεγάλη για να ξέρω καλύτερα, και σαφώς από τον τρόπο που μιλάω γι' αυτό στο βιβλίο ήξερα καλύτερα», συνέχισε. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Συνέβη».

Αλλά τελικά η Μακένζι διέκοψε την αιμομεικτική σχέση με τον πατέρα της όταν έμεινε έγκυος. «Οι συνέπειες, η πραγματικότητα αυτού του γεγονότος, έκανα έκτρωση» είπε. «Και δεν τον άφησα ποτέ ξανά να με αγγίξει».


Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να την αφήσω;» είπε αμετανόητος ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στη Σαλαμίνα - Ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής

Ανατριχιαστική φωτογραφία δείχνει 13χρονο να στέκεται πάνω από την κοιμισμένη μητέρα του πριν τη σκοτώσει με μαχαίρι

Τι σημαίνει η δήλωση Στόλτενμπεργκ για «κακά νέα» από το μέτωπο στην Ουκρανία ενόψει του δύσκολου χειμώνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης