Ειρήνη Χειρδάρη: «Γιατί δεν ερωτευόμαστε πια» - Η σεξολόγος μιλά για το πορνό, τον έρωτα και τον οργασμό (βίντεο)

Ειρήνη Χειρδάρη: «Γιατί δεν ερωτευόμαστε πια» - Η σεξολόγος μιλά για το πορνό, τον έρωτα και τον οργασμό (βίντεο)

Αποκάλυψε, ανάμεσα σε άλλα, το «πιο καυτό κόλπο στο σεξ» - «Βλέποντας όμως κανείς διαρκώς ερωτικές ταινίες, αποκτά την πεποίθηση ότι αυτό είναι το σεξ»

eirhnh-arthrou
Η Ειρήνη Χειρδάρη πραγματοποίησε μια ομιλία στο @TEDxAUTH 2023 με τίτλο «Ο Έρωτας και η Ψυχή δε μένουν πια εδώ».

Η γνωστή σεξολόγος και sex coach μίλησε για τον έρωτα, το σεξ και τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή, ανάμεσα σε άλλα. Μάλιστα, ανάρτησε δύο βίντεο-αποσπάσματα από την ομιλία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο ΤikTok.

Στο πρώτο κλιπ ξεκίνησε κάνοντας μια αναδρομή από τον ορισμό του έρωτα, περιέγραψε την ορμονική διεργασία που συμβαίνει στο μυαλό και το σώμα του ανθρώπου όταν είναι ερωτευμένος και επίσης χαρακτήρισε το σεξ ως «την ύψιστη μορφή της επικοινωνίας» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Επίσης, υποστήριξε ότι αν ένα ζευγάρι δεν επικοινωνεί καλά αυτό θα φανεί στη σεξουαλική του ζωή. Στη συνέχεια, περιέγραψε μια εμπειρία της με έναν κωφώ πελάτη της, ο οποίος ήθελε να βιώσει την ηδονή «έστω μια φορά πριν πεθάνει».
@eirinicheirdari

ΜΕΡΟΣ Α’ O έρωτας βρίσκεται σε κρίση. Δυσκολευόμαστε πολύ πλέον να νιώσουμε τα συναισθήματα του έρωτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι άλλαξε; Γιατί οι ψυχές των ανθρώπων δεν μπορούν να συνδεθούν; Δε λέω, καταφέραμε πολλά. Πετάξαμε τα δεσμά των θρησκειών που τιμώρησαν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Τα δεσμά της πατριαρχίας που αφάνισε τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Κάνουμε σεξ με όποιον θέλουμε και με το φύλο που μας έλκει. Διορθώσαμε τόσα πολλά απαράδεκτα στην Ιστορία του Ανθρώπου. Αλλά μετά από όλα αυτά, και, κυρίως, μετά από τόσο σεξ, γιατί και σεξουαλικά είμαστε ανικανοποίητοι; Θα βρείτε τις απαντήσεις στην ομιλία μου στο @TEDxAUTH 2023 «Ο Έρωτας και η Ψυχή δε μένουν πια εδώ». #tedxauth #eirinicheirdari #sexologist #sexcoach #ειρηνηχειρδαρη

♬ original sound - Eirini Cheirdari
Επιπλέον, η σεξολόγος ισχυρίστηκε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν πολύ σεξ με πολλούς ανθρώπους πιθανόν γιατί είναι ανικανοποίητοι από τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς «όλο κάτι ψάχνουν αλλά δεν ξέρουν τι». Τέλος, διηγήθηκε ότι με την εξάπλωση και την ελεύθερη πρόσβαση του πορνό στο Internet πλέον οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ αλλά «we porn».

«Το πορνό, όμως, έχει βγει για τον αυνανισμό. Γι' αυτό και εικόνες του, οι φαντασιώσεις του είναι τόσο έντονες. Να διεγερθούμε γρήγορα, να αυνανιστούμε, να πάμε στις δουλειές μας. Αυτό είναι το πορνό. Η ερωτική μέθεξη δεν μας νοιάζει στο πορνό. Εκεί οι δύο, τρεις ή περισσότεροι παρτενέρ κάνουν σεξ εντελώς ασύνδετοι» υπογράμμισε η σεξολογός και πρόσθεσε:

«Βλέποντας όμως κανείς διαρκώς ερωτικές ταινίες, αποκτά την πεποίθηση ότι αυτό είναι το σεξ. Στην Ελλάδα δε, μια χώρα χωρίς καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, το πορνό είναι και το μόνο σχολείο για σεξ».

Κλείσιμο
Επίσης, δήλωσε ότι στην Ελλάδα η ηλικία που έρχονται οι άνθρωποι για πρώτη φορά σε επαφή με το πορνό είναι κάτω των 11 ετών.

Στο δεύτερο βίντεο, συνέχισε εστιάζοντας στη σημασία της σύνδεσης και της επικοινωνίας για μια καλή και υγιή σεξουαλική ζωή. Εν συνεχεία, ονομάτισε τις δύο πιο ανερχόμενες σεξουαλικές δυσλειτουργίες για τους άντρες: η καθυστερημένη εκσπερμάτιση και η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι άντρες δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό» τόνισε η Ειρήνη Χειρδάρη και ισχυρίστηκε ότι είναι λόγω του γεγονότος ότι ο εγκέφαλός τους έχει συνηθίσει στις πολύ έντονες εικόνες του πορνό.
@eirinicheirdari

ΜΕΡΟΣ Β´ O έρωτας βρίσκεται σε κρίση. Δυσκολευόμαστε πολύ πλέον να νιώσουμε τα συναισθήματα του έρωτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι άλλαξε; Γιατί οι ψυχές των ανθρώπων δεν μπορούν να συνδεθούν; Δε λέω, καταφέραμε πολλά. Πετάξαμε τα δεσμά των θρησκειών που τιμώρησαν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Τα δεσμά της πατριαρχίας που αφάνισε τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Κάνουμε σεξ με όποιον θέλουμε και με το φύλο που μας έλκει. Διορθώσαμε τόσα πολλά απαράδεκτα στην Ιστορία του Ανθρώπου. Αλλά μετά από όλα αυτά, και, κυρίως, μετά από τόσο σεξ, γιατί και σεξουαλικά είμαστε ανικανοποίητοι; Θα βρείτε τις απαντήσεις στην ομιλία μου στο @TEDxAUTH 2023 «Ο Έρωτας και η Ψυχή δε μένουν πια εδώ». #tedxauth #eirinicheirdari #sexologist #sexcoach #ειρηνηχειρδαρη

♬ original sound - Eirini Cheirdari

«Οπότε το πραγματικό σεξ δεν τους λέει τίποτα» σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στις γυναικείες δυσλειτουργίες την πρώτη θέση κατακτά η έλλειψη επιθυμίας και όχι η ανοργασμία.

Σε άλλο σημείο, περιέγραψε πόσο δημοφιλείς είναι οι αρνητικές ιστορίες στις ημέρες μας, «τα ακυράκια, ο ανταγωνισμός, οι απιστίες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Και συμπλήρωσε: «Ο ερωτευμένος δεν πετάει μόνο στα ουράνια, ο ερωτευμένος ζηλεύει, έχει ανασφάλειες, πονάει, υποφέρει, δεν αντέχεται ο έρωτας. Δύο καταλήξεις έχει, ή θα διαλυθεί, ή θα μεταμορφωθεί σε αγάπη».

«Εγγύτητα, πάθος και δέσμευση» είπε κατηγορηματικά ότι χρειάζεται να έχει κάποιος για να μπει στην ερωτική αγάπη.

Τέλος, είπε ότι ο πελάτης της βρήκε τον «οργασμό του». «Άγγιξε για λίγο την αθανασία, έγινε για λίγο μικρός θεός. Αυτό το κάνει η ερωτική αυτοπραγμάτωση. Όταν εκπληρώνεις ολόκληρο το δυναμικό σου ως ερωτικό ον».

«Μετά από 4 λεπτά που κοιτάς τον άλλον άνθρωπο στα μάτια βλέπεις μόνο τη ψυχή του. Αυτό είναι το πιο καυτό κόλπο του σεξ που έχω να σας δώσω» κατέληξε η Ειρήνη Χειρδάρη.


Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking - Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», απαντά ο Κολυδάς στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης