Η «ένοχη» κριτική και η διάψευση Στάνκογλου και οι... εγκρίσεις

Η «ένοχη» κριτική και η διάψευση Στάνκογλου και οι... εγκρίσεις

Λίγο πριν σφυρίξει λήξη για το α’ μισό της σεζόν, υπάρχει μία ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη

TV_stankoglou
Ακούω εσχάτως σε αρκετές εκπομπές να κατηγορούνται, ενίοτε και με βαριές κατηγορίες ως και συκοφαντικές, οι δημοσιογράφοι οι οποίοι αρθρογραφούν και εργάζονται στην τηλεόραση. Δημοσιογράφοι οι οποίοι έπαψαν να ασκούν κριτική, κάτι που κατά κόρον κάνουν οι εκπομπές ακόμη και για θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή ανθρώπων, για δικαστικά θέματα, για οικογένειες κλπ κλπ. Μιλούν λοιπόν κάποιοι για κατά παραγγελία κείμενα, για αδικίες και για μονομερή κριτική και τοποθέτηση και για πολλά άλλα.

Την ίδια στιγμή οι διαρροές που γίνονται εντός καναλιών από παρουσιαστές για ομοκάναλους παρουσιαστές δίνουν και παίρνουν και φυσικά δεν χαρακτηρίζονται από καλές προθέσεις. Για να μην αναφερθούμε σε όλους όσοι επειδή «ενοχλούνται», βρίσκουν μια χαρά τρόπους να πάρουν το «αίμα τους πίσω». Επειδή λοιπόν γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, για την ακρίβεια ίσως έχουμε παραγνωριστεί και με κάποιους, να είμαστε εγκρατείς και προσεκτικοί. Διότι είναι «βαρύ» να κατηγορείται δημόσια δημοσιογράφος ότι καθοδηγείται και γράφει εσκεμμένα υπέρ ή εναντίον ή κάνει τα στραβά μάτια. Ελευθερία άποψης, δημοκρατία και φυσικά αξιοπιστία. Η τελευταία κερδίζεται από την αποδοχή του κόσμου.

Η Κατερίνα Καινούργιου σήμερα διαχώρισε, με αφορμή την διαμάχη Κουτσελίνη – Συνατσάκη, το λάθος και το σωστό σε σχέση με τα σχόλια για την εικόνα και την εμφάνιση. Είπε λοιπόν πως ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζεται για την εικόνα του και να την σχολιάζει (ας μην μείνουμε πάλι μόνο στις πλαστικές και τα κιλά) όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τους άλλους. Τόσο απλό. Θα συμφωνήσω. Μακάρι να γίνει κατανοητό και σαφές απ’ όλους. Μόνο που θα πρέπει να μηνεπιτρέπεται γενικά το σχόλιο, όχι μόνο το αρνητικό. Ακόμη και το θετικό, κάτι δείχνει.

Πολύ σωστά το σύνολο των καναλιών, σε επίπεδο δελτίων και εκπομπών, σήμερα ασκεί σοβαρή κριτική για αναποτελεσματικά μέτρα απέναντι στην μάστιγα της κακοποίησης και των γυναικοκτονιών. Φυσικά, θα ήταν ακόμη καλύτερο αν η έρευνα και η κριτική είχε προηγηθεί των δυσάρεστων γεγονότων.

Ο Γιάννης Στάνκογλου διέψευσε όλα όσα λέγονται για την προσωπική ζωή του. Το έκανε με τρόπο τρυφερό και διακριτικό, κάτι που όλοι οφείλουν να σεβαστούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά και δεν είναι η στιγμή να τσακωθούμε και γι αυτό μεταξύ μας οι δημοσιογράφοι ή τα τηλεοπτικά πρόσωπα.
0H6A8535__1___1_

Στον ΑΝΤ1 τα τηλεπαιχνίδια οδηγούν την κούρσα. Και το «Ρουκ Ζουκ» και ο «Εκατομμυριούχος» αλλά και το «5Χ5» είναι εξαιρετικά και επιτυχημένα.

Ο ρόλος, το πρόσωπο, η ερμηνεία που ξεχωρίζει στην «Μάγισσα» είναι η Μαρκέλλα Γιαννάτου. Γοητευτική, αφοπλιστικά εντυπωσιακή υποκριτικά, στόφα μεγάλης ηθοποιού. Είναι η κορυφαία της σειράς. Τα πρώτα 50 εκατομμύρια θα δοθούν από τον ΕΚΟΜΕ καθώς την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση. Η χρηματοδότηση των σίριαλ συνεχίζεται μετ’ εμποδίων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται επιπλέον πόροι μέσω ΕΣΠΑ. Πάντα με σωστούς όρους και αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των σειρών.

Κλείσιμο
Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά και δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της παραγωγής. Για παράδειγμα η επιτυχία και η διεθνής καταξίωση του «Maestro» βοήθησε ακόμη και τον τουρισμό. Οι Παξοί είχαν πληρότητα για πολλούς μήνες και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δουν από κοντά τον μαγευτικό τόπο των γυρισμάτων.

Αντί για κουίζ, μία υποσημείωση. Όλα επιστρέφονται. Την σωστή στιγμή και με το κατάλληλο νόμισμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking - Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», απαντά ο Κολυδάς στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης