Κατερίνα Γερονικολού: Οι «Κουραμπιέδες από Χιόνι», ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Μιμή Ντενίση

Κατερίνα Γερονικολού: Οι «Κουραμπιέδες από Χιόνι», ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Μιμή Ντενίση

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο protothema.gr

geronikoylou-katerina-5453
Την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η χριστουγεννιάτικη ταινία «Κουραμπιέδες από Χιόνι» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Το σενάριο ανήκει στους Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα, Αγνή και Χάρη Χιώτη και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του φιλμ, θα δούμε την Κατερίνα Γερονικολού.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ - trailer

Κλείσιμο
Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της στο protothema.gr, μίλησε για τον ρόλο της στην ταινία, τη συνεργασία που έχει με τον σύντροφό της, Γιάννη Τσιμιτσέλη, αλλά και για τη Μιμή Ντενίση, με την οποία συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη».

Τι διαφορετικό θα έχει αυτή η ταινία από τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες ιστορίες;

Πρώτα από όλα θα έχει Ελλάδα! Ελληνική γεύση. Ξέρετε ότι ψάχναμε για τον υποτιτλισμό να μεταφράσουμε τη λεξη «κουραμπιέδες» και δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση στα αγγλικά; Η ταινία μας αποτελεί κυριολεκτικά την πρώτη ελληνική χριστουγεννιάτικη ταινια. Είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ήπειρο, στα Ζαγοροχώρια. Η ορεινή ομορφιά της χώρας μας πρωταγωνιστεί σε αυτή την τρυφερή ιστορία. Και αυτή η γλυκιά κωμωδία, γεμάτη συγκίνηση και πολύ γέλιο δένει απόλυτα με την περίοδο των Χριστουγέννων που οι φίλοι, τα ζευγάρια και οι οικογένειες θέλουν να κάνουν την έξοδο τους. Είναι μια ταινία που απευθύνεται σε όλους γιατί ουσιαστικά υμνεί την αγάπη!

Με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε. Όμως αυτή τη φορά, κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Ποιες είναι οι δυσκολίες μιας τέτοιας συνεργασίας, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Τι μπορεί να σταθεί αφορμή για να έρθετε σε αντιπαράθεση;
Όταν αγαπάς κάτι πολύ, έχεις προσδοκίες και απαιτήσεις. Οι «Κουραμπιέδες από Χιονι» -μετά το ερωτικό δράμα «Για πάντα»- είναι το δεύτερο καλλιτεχνικό μας παιδακι. Ως «γονείς» λοιπόν διαφωνούσαμε συχνά για να γίνει το καλύτερο δυνατόν, για την κάθε υπέρβαση! Το «κάτι παραπάνω» λοιπόν, μπορει να αποκαλυφθεί μόνο μετά από ψάξιμο, εμμονή στη λεπτομέρεια και δημιουργικές συγκρουσεις. Μου αρέσουν οι διαφωνίες μας στο επαγγελματικό κομμάτι, γιατί γίνονται μόνο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δεν μας επηρεάζουν ποτέ σε προσωπικό επιπεδο.
image00047
Η Κατερίνα Γερονικολού με τον συνάδελφο και σύντροφό της, Γιάννη Τσιμιτσέλη, που σκηνοθετεί την ταινία «Κουραμπιέδες από Χιόνι»
Στην ταινία υποδύεσαι τηv Αλίκη, τη δασκάλα του χωριού με δύο παιδιά. Έχεις κάποια κοινά με τον ρόλο;
Η Αλίκη στην πραγματικότητα είναι ένας κόντρα ρόλος. Είναι μια γυναίκα εγκλωβισμένη συναισθηματικά σε ένα γάμο που δεν λειτουργεί και εξαιτίας των παιδιών της κάνει βήματα επιτόπου. Όμως παρά του ότι είναι άτολμη με τις αλλαγές και σε κάποιες περιπτώσεις θα τη χαρακτήριζα έως και δειλή, θα δούμε κατά τη διάρκεια της ταινίας να κάνει την ανατροπή. Το μόνο κοινό ίσως που έχω με την Αλίκη είναι ότι η Στελλίτσα και ο Σπυράκος που υποδύονται στην ταινία τα παιδάκια μου, με κάποιο τρόπο έχουν μπει στην καρδιά μου πολύ πολύ βαθιά, νιώθω μια οικειότητα μαζί τους οικογενειακή…

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία;
Το Holiday!!!

«Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» από τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη. Πόσο συνδεδεμένη εισαι τόσο με την πρώτη όσο και με αυτή την παράσταση;
Η «Ζαχαρούλα» ειναι ο μακροβιότερος ρόλος της πορείας μου. Εδώ και 9 χρόνια ξεκίνησε αυτό το ταξίδι με τη Σμύρνη και δε λέει να σταματήσει, πολύ απλά γιατί αυτές οι παραστάσεις έχουν εθνικό πρόσημο και είναι υψηλών καλλιτεχνικών αξιώσεων. Η «Ζαχαρούλα» πλέον είναι κομμάτι του εαυτού μου..! Το «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» επιτέλους για πρώτη φορά έρχεται στην πόλη για την οποία γράφτηκε και παρουσιάζεται από έναν ολοκαίνουριο θίασο. Είμαι από τους ελάχιστους που συνεχίζουν και φυσικά χαίρομαι πολύ για αυτό. Ανυπομονώ να ανέβουμε Θεσσαλονίκη για να αναβιώσουμε όλοι μαζί αυτή την ιστορική και συγκινητική παράσταση.
img_4899a_4_11zon
Με τη Μιμή Ντενίση

Πώς ειναι η συνεργασία με τη Μιμή Ντενίση;
Δεν είναι πλέον συνεργασία, είναι πολλά περισσότερα… Είναι συνάντηση ζωής.

Τι κρατάς από τη σχέση σας;
Χρωστάω πολλά «ευχαριστώ», λαμβάνω πολλά μαθήματα για το θέατρο και τις σχέσεις, κρατάω πολλή αγάπη.


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυπτά του Παρθενώνα: Πώς ο Έλγιν και η συμμορία του έκλεψαν 253 αρχαιότητες από τη χώρα μας

Γάζα: Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει, λέει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Πώς ο Σταμάτης Γαρδέλης, είδωλο σε 22 βιντεοταινίες, κατέληξε στον ψυχίατρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης