Τομ Χίντλστον: Ο Λόκι με απελευθέρωσε από μια συγκεκριμένη κατηγορία ρόλων

Τομ Χίντλστον: Ο Λόκι με απελευθέρωσε από μια συγκεκριμένη κατηγορία ρόλων

Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, θεωρεί αναζωογονητικό να υποδύεται τον θεό της σκανταλιάς, στο μαρβελικό σύμπαν

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tom-hiddleston-arthrou
O Τομ Χίντλστον είναι ένας ακόμα Βρετανός που έκανε επέλαση στο Χόλιγουντ, μαζί με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον Τομ Χάρντι, τους οποίους θαυμάζει απεριόριστα. Και παρότι για τις νεότερες γενιές κινηματογραφόφιλων που πίνουν milk shake στο όνομα της Marvel είναι ο Λόκι, ο κακός αδερφός του Θορ, ο Χίντλστον είναι πολλά περισσότερα από μια καρικατούρα που ξεπήδησε από κόμικ.

Γεννημένος στο Λονδίνο πριν από 42 χρόνια, από Σκωτσέζο πατέρα και Βρετανή μητέρα, έλαβε την εκπαίδευση που άρμοζε σε απόγονο ευγενών - ένας προ-προ-πάππος του ήταν βαρόνος. Τα παιδικά χρόνια και την εφηβεία του τα πέρασε εσώκλειστος σε ακριβά οικοτροφεία, αρχικά της Οξφόρδης και μετέπειτα του Ιτον, συνέχισε με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και έβαλε την τελευταία πινελιά στην ακαδημαϊκή του μόρφωση με ένα πτυχίο στην υποκριτική από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου.

Φυσικά ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο με τον «Κυμβελίνο» του Σαίξπηρ το 2007, κερδίζοντας το βραβείο Λόρενς Ολιβιέ ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος, ενώ την επόμενη χρονιά πέρασε στον Τσέχοφ με τον «Ιβάνοφ». Νιώθει περήφανος για τη συμμετοχή του στη σειρά του BBC «The Hollow Crown» το 2012, που είχε βασιστεί στο σαιξπηρικό «Ερρίκος ο 8ος», αλλά και για τους ρόλους του στις ταινίες «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Αλεν, «Το άλογο του πολέμου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» του Τζιμ Τζάρμους.

Ωστόσο νιώθει ευγνωμοσύνη που βρέθηκε ο μαρβελικός Λόκι στον δρόμο του, που εκτός από πολλή δουλειά -είναι μισή ντουζίνα οι ταινίες στις οποίες τον έχει ερμηνεύσει, κερδίζοντας χρήμα, φήμη και δημοτικότητα- τον βοήθησε να δείξει και μια άλλη, πιο ξώχαρη πλευρά του. Ή αλλιώς με δικά του λόγια: «Ο Λόκι με απελευθέρωσε από μια συγκεκριμένη κατηγορία ρόλων. Αλλά η δουλειά είναι ίδια: αυστηρότητα, πειθαρχία, ταπεινότητα, ακρίβεια, και πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια».

Από την άλλη μεριά, βέβαια, ο Χίντλστον κινδυνεύει να τυποποιηθεί ως ο μαρβελικός θεός της σκανταλιάς, αφού πλέον τον υποδύεται και στη σειρά «Λόκι» του Disney+, στον δεύτερο -και μάλλον τελευταίο- κύκλο της. Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Εκτός ενδεχομένως από τον ρόλο ζωής που ο ηθοποιός ερμηνεύει σε καθημερινή βάση εδώ και έναν χρόνο ως πατέρας του παιδιού που απέκτησε με την επίσης ηθοποιό Ζάουι Αστον. Και σ' αυτό τον ρόλο δεν φοβάται να τυποποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης