Σπύρος Φωκάς: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό - Στα λευκά η σύζυγός του, Λίλιαν

Σπύρος Φωκάς: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό - Στα λευκά η σύζυγός του, Λίλιαν

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του - Η σορός του θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα για αποτέφρωση

lilian-fwkas-arthrou

Τον Σπύρο Φωκά αποχαιρετούν, συγγενείς και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Πρώτες στην κηδεία του ηθοποιού έφτασαν η σύζυγός του Λίλιαν και η θετή κόρη του, Κωνσταντίνα, ντυμένες με λευκά σακάκια.

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου σε ηλικία 86 ετών. Ο Σπύρος Φωκάς έδινε για πολύ καιρό, τη δική του μάχη σε κέντρο αποκατάστασης, όπου και διέμενε τους τελευταίους μήνες, έχοντας έρθει αντιμέτωπος, μεταξύ άλλων, με σοβαρά αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα.

Η κηδεία του Σπύρου Φωκά πραγματοποιείται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14:00. Στη συνέχεια η σορός του θα οδηγηθεί στη Ριτσώνα για αποτέφρωση, εκφράζοντας την τελευταία επιθυμία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Κατά την έξοδο του φέρετρου από την εκκλησία και με συνοδεία μουσικών οργάνων, η σύζυγος του αγαπητού ηθοποιού προχώρησε σε ένα ζεϊμπέκικο, ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού στον Σπύρο Φωκά, λίγο αφότου ακούμπησε το κεφάλι της στο φέρετρό του.

Το εν λόγω τραγούδι λέγεται «Παίξε ένα ζεϊμπέκικο να φύγω» και τους στίχους τους είχε γράψει ο ίδιος ο ηθοποιός, ενώ τη μουσική ο Παύλος Ρηγάτος. Η Λίλιαν Φωκά προτίμησε να μην κάνει φανερή τη θλίψη της, αλλά να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της με χορό και χαμόγελα.

Δείτε φωτογραφίες:
lilian-fwka-khdeia__1_



lilian-fwka-khdeia__7_
lilian-fwka-khdeia__8_
lilian-fwka-khdeia__5_
lilian-fwka-khdeia__3_
lilian-fwka-khdeia__4_
Κλείσιμο


Η σύζυγός του, είχε περιγράψει τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού, αποκαλύπτοντας ότι «έσβησε» μέσα στην αγκαλιά της: «Ο Σπύρος τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και είχε την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού» τόνισε η Λίλιαν Φωκά, μιλώντας τις προάλλες στο MEGA.

Όπως είπε η ίδια, ο Σπύρος Φωκάς πέθανε στην αγκαλιά της: «Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο».


Δείτε φωτογραφίες
kideia-6
Η Λίλιαν και η Κωνσταντίνα Φωκά
kideia-5
kideia-8
kideia-7
kideia-4
kideia-3
kideia-2
khdeia-spyrou-fwka__1_
fwkas-feretro
Kωνσταντίνα και Λίλιαν Φωκά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης