Βασιλική Τρουφάκου για ιατρικό περιστατικό: Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης και είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου

Βασιλική Τρουφάκου για ιατρικό περιστατικό: Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης και είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου

«Παρά το γεγονός ότι είμαι γενικά ψύχραιμη, τρόμαξα πολύ» αποκάλυψε η ηθοποιός

vasiliki_troufakou
Η Βασιλική Τρουφάκου μίλησε για ένα περιστατικό όπου αντιμετώπισε αντιθετικές ιατρικές υποδείξεις σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

Η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «ΟΚ!» με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Γιατρός» του Alpha.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει την καριέρα του γιατρού, η ηθοποιός δήλωσε: «Ναι, πιστεύω ότι θα μου άρεσε. Μου φαίνεται συναρπαστική η Ιατρική. Γενικά με συναρπάζουν οι επιστήμες, από την Ιατρική μέχρι την Ισπανική Φιλολογία, όλες».

Σχετικά με τις σπουδές της αποκάλυψε: «Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, μετά μπήκα στη Δραματική και ύστερα από λίγα χρόνια το ξανάπιασα το Πολυτεχνείο και αποφοίτησα. Ήμουν καλή στις θετικές επιστήμες, μου αρέσουν οι σπουδές».

Για το αν της έχει τύχει να βρεθεί αντιμέτωπη με αντικρουόμενες ιατρικές υποδείξεις, σχολίασε: «Μου έχει συμβεί να βρίσκομαι απέναντι σε ένα τέτοιο δίλημμα. Είχα μια εσωτερική αιμορραγία, κάτι συνηθισμένο, που κανονικά θα περνούσε μόνο του, αλλά τελικά έπρεπε να κάνω επέμβαση. Οι απόψεις διίσταντο: ο ένας γιατρός έλεγε "πρέπει να το κάνεις με ανοιχτή εγχείρηση", ο άλλος πρότεινε λαπαροσκοπικά. Παρά το γεγονός ότι είμαι γενικά ψύχραιμη, τρόμαξα πολύ. Θυμάμαι να λέω στη μαμά μου:"«Θα τα καταφέρω, μαμά;". Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου, από 38 είχε πάει 26, είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου. Οπότε πήραμε την απόφαση να το κάνουμε λαπαροσκοπικά. Μέσα στο ίδιο βράδυ χρειάστηκε να αλλάξω νοσοκομείο και βρέθηκα στο ασθενοφόρο να αναρωτιέμαι: "Εκεί που ήμουν μια χαρά, γιατί βρίσκομαι να πεθαίνω στην Εθνικό Οδό; Θα προλάβω;". Ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

Τέλος, για το αν έχει βελτιώσει τις τις ιατρικές σου γνώσεις καθώς υποδύεται την γιατρό, η Βασιλική Τρουφάκου απάντησε: «Ακούγεται γελοίο, αλλά τελικά μαθαίνεις πράγματα. Μου έλεγε ένας φίλος για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και του είπα: "Αυτό δεν συνδέεται με εκείνο. Μου φαίνεται απίθανο". Και είχα δίκιο τελικά. Μου αρέσουν πολύ τα ιατρικά δράματα. Έχω πάθος με τον "Dr. House", έχω δει το "New Amsterdam" και στην παιδική μου ηλικία έβλεπα πολύ "Στην εντατική"».

Ειδήσεις σήμερα:

Νυχτερινή «σύσκεψη» στο Basegrill - Ο Κασσελάκης με Τάιλερ και Αυγέρη, Σβίγγου, Βασιλειάδη

Πώς θα είναι η πλατεία Κολωνακίου μετά τα έργα για το μετρό

Κακοκαιρία: H καταιγίδα στο Αιγαίο προκάλεσε κεραυνό με διπλό red sprite - Συγκλονιστική φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης