Νίκος Τερζής: Το μοιρολόι της «Καλλιόπης» στον «Σασμό» το έγραψα με δάκρυα στα μάτια

Νίκος Τερζής: Το μοιρολόι της «Καλλιόπης» στον «Σασμό» το έγραψα με δάκρυα στα μάτια

«Για να δημιουργήσεις πρέπει να είσαι τόσο πολύ ευαίσθητος, πρέπει να είσαι μέσα σε αυτό που βλέπεις, πρέπει να σου συμβαίνει εκείνη τη στιγμή» σημειώνει ο μουσικός

nikos-terzis
Ο Νίκος Τερζής, ο άνθρωπος που «ντύνει» μουσικά τον «Σασμό» έδωσε συνέντευξη.

Μιλώντας στην εκπομπή της «Super Κατερίνα», αναφέρθηκε στη μουσική της σειράς, αλλά και στο μοιρολόι της Καλλιόπης, το οποίο συνέθεσε βλέποντας τη συγκεκριμένη σκηνή. Η Καλλιόπη, μέσα από ένα σπαρακτικό μοιρολόι, το οποίο διατρέχει ολόκληρο το σημερινό επεισόδιο «αποχαιρετά» τον εγγονό της, Νικηφόρο. Σαν μια τραγική ηρωίδα, μια γυναίκα που το δάκρυ της μετατρέπεται σε αργό θρηνητικό πένθιμο τραγούδι, νεκροστολίζει και ξεπροβοδίζει τον λατρεμένο της εγγονό.

«Φανταστείτε εμένα όταν παίρνω αυτά τα επεισόδια και τα βλέπω και τα ξαναβλέπω που γνωρίζω και τη μυθοπλασία της κάθε σκηνής. Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Με δάκρυα στα μάτια το κάνω. Γιατί, για να δημιουργήσεις πρέπει να είσαι τόσο πολύ ευαίσθητος, πρέπει να είσαι μέσα σε αυτό που βλέπεις, πρέπει να σου συμβαίνει εκείνη τη στιγμή» σημειώνει ο Νίκος Τερζής.
Νίκος Τερζής | Super Κατερίνα | 6/11/2023
Αναφερόμενος στο «Σασμό» τόνισε ότι «αυτή τη σειρά την έχω αγκαλιάσει με αυτό τον τρόπο από το πρώτο επεισόδιο, από την πρώτη σεζόν. Είχα βάλει στοίχημα ότι θα περάσουμε τη μυθοπλασία σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να γίνεται πιο αληθινή». Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά αυτό είναι ο Σασμός από την πρώτη σεζόν, από το πρώτο επεισόδιο. Λέμε αλήθεια. Από τα trailer έως τα επεισόδια μας είναι η αλήθεια, η ζωή, η πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει στη ζωή. Δεν είναι φαντασία ούτε τίποτε άλλο».

Στο «Σασμό» η μουσική είναι συνεχής κι όχι ως απλή «επένδυση». «Ο χρόνος έμπνευσης σε μια καθημερινή σειρά προβολής είναι ανύπαρκτος και δεν έχει φρένο. Διότι οι μέρες της προβολής τρέχουν. Δεν είναι μόνο τα τραγούδια που δημιουργούνται στη σειρά. Γράφουμε ειδικά για τους ήρωες. Όλο αυτό μπορεί να συμβαίνει τελευταία στιγμή, εάν αλλάξει κάτι σεναριακά».

Όπως επισήμανε «η σειρά έχει πάνω από 12 ώρες πρωτότυπη μουσική εκτός από τα τραγούδια. Εάν προσθέσουμε και τα τραγούδια ξεπερνάμε τις 15 ώρες πρωτότυπης μουσικής». Τέλος, δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στο στενό του συνεργάτη, Γιάννη Κότσιρα, υπεύθυνο για όλους τους στίχους των τραγουδιών της σειράς.


Ειδήσεις σήμερα:

Αναχώρησε το C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα – Περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό για τους άμαχους


«Η ίδια μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ», λέει η γιατρός της 16χρονης από το Νέο Ηράκλειο


Με το τροχαίο τρίτωσε το κακό, πέθανε το σκυλάκι μας και τράκαρα με το αμάξι, είπε ο Ηλίας Βρεττός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης