Milky Way: Η Kid Moxie μιλάει για το soundtrack της σειράς και τη συνεργασία - έκπληξη με τη Φουρέιρα

Milky Way: Η Kid Moxie μιλάει για το soundtrack της σειράς και τη συνεργασία - έκπληξη με τη Φουρέιρα

Έγραψα ένα κομμάτι για την Ελένη με αγγλικό στίχο το οποίο να έχει να κάνει με το «Milky Way» και να το λέει η ίδια, η οποία παίζει κι ένα ρόλο στη σειρά, τόνισε η συνθέτρια

kid
Στην Ελλάδα τη μάθαμε από τα τραγούδια που έγραψε για το Maestro. Τώρα, μετά την ηχητική επένδυση του σήματος της Metro Goldwyn Mayer, τη συνεργασία με τους Depeche Mode και τον Μαζωνάκη η Έλενα Χαρμπίλα ή αλλιώς Kid Moxie είναι η συνθέτρια πίσω από την καινούργια σειρά του Mega, «Milky Way».

Μετακόμισε δέκα χρόνια πριν στο Λος Άντζελες. Εκεί γνώρισε πολλούς, ξένους αλλά κι Έλληνες ανάμεσα στους οποίους και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Με τον οποίο είχαν μια πολύ ωραία συνεργασία με το Maestro. Πιο πριν, θεωρούσαμε ήδη, ότι το σύμπαν τουλάχιστον μουσικό είναι δικό της. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος κι αυτό ακούγοντας τη μουσική της Kid Moxie που συνοδεύει το λογότυπο της Orion, της θρυλικής εταιρείας παραγωγής του Χόλιγουντ που ιδρύθηκε το 1978 και έχει χαρίσει πληθώρα οσκαρικών ταινιών όπως το «Amadeu» (1984), «Plato» (1986), «Χορεύοντας Με Τους Λύκους»(1990) και βέβαια τη «Σιωπή Των Αμνών» (1991) μεταξύ άλλων. Η εταιρεία αποτελεί πλέον κομμάτι της MGM και το καινούργιο intro που θα παίζει πριν από κάθε ταινία της, τόσο στις αίθουσες όσο και τις streaming υπηρεσίες είναι της Kid Moxie. Μετά προέκυψε η συνεργασία της με τους Depeche Mode ύστερα από πρωτοβουλία του Martin Gore. Τώρα, μπορούμε να ακούσουμε την ηχητική επένδυση της σειράς «Milky Way» που ετοίμασε με τον Κωστή Μαραβέγια. (Επειδή δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι τα γράφαμε μαζί με το Μαραβέγια, θα προτιμούσα κάτι σαν “τώρα μπορούμε να την ακούσουμε στο σάουντρακ που ετοίμασε για το «Milky Way», για το οποίο έγραψε μουσική και ο Μαραβέγιας.) Στα πλαίσια της σειράς μας αποκάλυψε ότι έγραψε κι ένα τραγούδι για την Φουρέιρα. Αυτά και πολλά άλλα μου είπε στην ταράτσα του New Hotel που έγινε η συνέντευξη μας:
Κλείσιμο

Πες μου για το soundtrack του Milky Way…
Το έχω υπογράψει εγώ και ο Κωστής Μαραβέγιας. Είναι ηλεκτρονικό, σκοτεινό και ταξιδιάρικο σαν ήχος από space western. Έτσι θα περιέγραφα τη συνεισφορά μου στο soundtrack. Από τη στιγμή που διάβασα το σενάριο εντυπωσιάστηκα γιατί “πιάνει” πτυχές που δεν έχουν αγγιχτεί πιο πριν και δεν περίμενα να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Έγραφα τη μουσική ταυτόχρονα με τα γυρίσματα και την έστελνα στον Βασίλη Κεκάτο. Είχαμε παλιότερα συνεργαστεί μαζί σε διαφημιστικά κλπ. Εκτυλίσσεται σε ένα μέρος της Ελλάδας που δεν θα περιμέναμε να το δούμε έτσι.
milky_cover
Kid-Moxie-by-Paige-Von-Bank-2

Πως ξεκίνησε η συνεργασία με τη Φουρέιρα;
Δεν ήξερα από ελληνικό ρεπερτόριο αφού κιόλας από τα 18 μου είχα φύγει εξωτερικό. Οπότε πήγα λίγο στα «τυφλά» ακολουθώντας την ιδέα του Κεκάτου για τους σκοπούς της σειράς, να γράψω ένα κομμάτι για την Ελένη σε στυλ Dua Lipa, Calvin Harris κάτι που δεν είχε ξανακάνει. Που ήταν πιο κοντά στα δικά μου «χωρικά ύδατα», πιο synth pop, με αγγλικό στίχο το οποίο να έχει να κάνει με το «Milky Way» και να το λέει η Φουρέιρα η οποία παίζει κι ένα ρόλο στη σειρά. Και με το κομμάτι που εμφανίζεται είναι το synth pop θέμα της σειράς είναι το «Supernova» που έγραψα για την Ελένη και το ηχογραφήσαμε πέρσυ περίπου τέτοια εποχή.

Δεν ήταν λίγο απροσδόκητο αυτό το «πάντρεμα»;
Δεν περίμενα ποτέ να γράψω μουσική για τη Φουρέιρα γιατί δεν υπήρχαν μέχρι τότε “γέφυρες” ανάμεσα σε αυτό που κάνει αυτή κι εγώ. Παρότι δεν με απασχολεί ποιος θα με μάθει μου αρέσει όμως με αυτή τη συνεργασία που συνέβη με τον Μαζωνάκη και με την Φουρέιρα είναι τα ιερά ποπ είδωλα της Ελλάδας ήρθαν στον δικό μου ήχο. Αν έκανα το αντίθετο θα έχανα το στοίχημα. Τήρησα τη μουσική μου ταυτότητα. Μου δόθηκε αυτή η τεράστια mainstream πλατφόρμα Mega-Milky Way-Φουρέιρα και πέρασα το δικό μου στυλ σαν “ιό” (γελάει). Έκανα συνεργασίες υπηρετώντας το στυλ και την αισθητική μου.

Ήταν έγκυος πέρσυ όταν ηχογραφούσαμε. Το καλό ήταν ότι δεν φοβήθηκε να κάνει το άλμα προς έναν ήχο διαφορετικό από αυτόν που μας έχει συνηθίσει. Και σε επίπεδο ήχο και σε αγγλικό στίχο.
Kid-Moxie-by-Paige-Von-Bank-3
Kid-Moxie-by-Paige-Von-Bank-10

Μπορεί να γίνεις το όχημα της για διεθνή καριέρα, ποτέ δεν ξέρεις…
Ναι, ίσως. Από Depeche Mode σε Μαζωνάκη και Φουρέιρα μοιάζει αλλοπρόσαλλο αλλά μοιάζει συνεπές προς την ταυτότητα του ήχου μου. Αυτό ήταν το κοινό στοιχείο που μου ζητούσαν όλοι.
Kid-Moxie_George-Tripodakis1
KIDMOXIEPRESSPIC-_Photo-by-Paige-Von-Bank_

Τι συγκράτησες από την Φουρέιρα;
Της άρεσαν πολύ τα ρεφρέν. Και γενικά είχε έρθει με ωραία διάθεση. Ήθελε ίσως να κάνει κάτι πιο εκτός συνόρων. Είναι ένα κομμάτι που μπορεί να ακουστεί παντού στον πλανήτη. Μου αρέσει να είναι προβλέψιμη η ποπ και να περιμένεις αυτό που έρχεται.


Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ - Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης με το Ισραήλ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Κυριακή - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Η μάχη των τρολ, η σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ανεβοκατέβασμα των αναρτήσεων από την «Νταλαούρα»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης