Τηλεόραση: Οι ζεν πρεμιέ των σίριαλ - Από τον Στάνκογλου και τον Χρυσοστόμου στον... 77χρονο Νίκο Γαλανό!

Τηλεόραση: Οι ζεν πρεμιέ των σίριαλ - Από τον Στάνκογλου και τον Χρυσοστόμου στον... 77χρονο Νίκο Γαλανό!

Νέοι, ωραίοι και ταλαντούχοι πρωταγωνιστές από τη μία, παλιοί, καταξιωμένοι και διαχρονικά γοητευτικοί ηθοποιοί από την άλλη - Η ανδρική παρουσία στα σίριαλ της χρονιάς κάνει τη διαφορά, κερδίζοντας το γυναικείο κοινό, και εκτοξεύει τους δείκτες τηλεθέασης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
new_zen_premie_mak
Τα μεγέθη του παρελθόντος δεν μπορούν να τα αγγίξουν. Ευθύνονται και τα κοινωνικά δίκτυα που μειώνουν και τις αποστάσεις και «φορτώνουν με περιεχόμενο» τους ενδιαφερόμενους. Εχει μεγάλη διαφορά να μπορείς να σκρολάρεις μεταξύ 200 φωτογραφιών την ημέρα από το να περιμένεις να πάει Παρασκευή για να αγοράσεις το περιοδικό και να αναζητήσεις ένα ενσταντανέ του ειδώλου. Τώρα πλέον τα είδωλα είναι ευρείας κατανάλωσης, διαδέχονται με ευκολία το ένα το άλλο, αλλά δεν παύουν να συγκινούν έστω και για μερικές σεζόν.

Αυτόγραφα δεν χρειάζονται, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά προφίλ στο Instagram και για τις πιο τολμηρές θαυμάστριες να αναρτήσεις σχόλιο κάτω από τα posts. Σημεία των καιρών και για τους ζεν πρεμιέ, που πάντα συνιστούν ένα ιδιαίτερο ερέθισμα, για να επιλέξεις μια σειρά μεταξύ των δεκάδων που προβάλλονται. Βοηθάει και η διανομή, ενισχύει και το σενάριο, οι ερωτικές σκηνές και οι δραματικές εξελίξεις και κάπως έτσι υπάρχουν λόγοι γένους αρσενικού για να ξαποστάσει το τηλεκοντρόλ. Ζεν πρεμιέ υπήρχαν και θα υπάρχουν και τουλάχιστον για φέτος η συγκυρία με 35 σίριαλ επιτρέπει και στους παλιούς αλλά και στους νεότερους να διεκδικούν ποσοστό από τη γυναικεία ψήφο εμπιστοσύνης.

Διαχρονική γοητεία

Κουβαλάνε εμπειρία και διαθέτουν άνεση. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι στην πιο ακραία περίπτωση, όπως αυτή του Νίκου Γαλανού, η καριέρα τους μετράει πολλές δεκαετίες. Ο Γαλανός είναι η κορυφή στο βουνό με τους γοητευτικούς πρωταγωνιστές, ο βετεράνος της κατηγορίας, καθώς αν και 77 ετών επιμένει να ερμηνεύει ρόλους 61 χρόνια μετά το ντεμπούτο του που έγινε το 1962 στην «Οργή». Πλέον, ως Ισίδωρος Βρεττάκος, συμμετέχει στον τρίτο κύκλο της σειράς του MEGA «Η γη της ελιάς». Κουβαλά μια φινέτσα άλλης εποχής και την αυτοπεποίθηση του ηθοποιού που ξέρει καλά ότι γοητεύει τα πλήθη, αλλά φροντίζει να μην το κάνει μόνο με την εμφάνιση - και κάπως έτσι έχτισε μια γερή καριέρα.

tv_efimerida_975__4_
Νίκος Γαλανός, «Η γη της ελιάς» / MEGA: Αν και 77 ετών πλέον, εξακολουθεί να γοητεύει και επιμένει να ερμηνεύει ρόλους 61 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, που έγινε το 1962 στην «Οργή». Πλέον συμμετέχει ως Ισίδωρος Βρεττάκος στον τρίτο κύκλο της σειράς του MEGA και «βάζει κάτω» πολλούς νεότερους


Στους σύγχρονους ζεν πρεμιέ του θεάματος ανήκουν δύο εκ των πρωταγωνιστών μιας από τις καλύτερες σειρές φέτος, που προβάλλεται επίσης στο MEGA. Ο λόγος για το «Ναυάγιο» και τους Γιάννη Στάνκογλου, σε ρόλο λιμενικού, και Γιώργο Χρυσοστόμου, σε ρόλο ρομαντικού συντρόφου που χάνεται στη θάλασσα.

Οι συστάσεις εδώ δεν χρειάζονται, καθώς πρόκειται για δύο πρωταγωνιστές που μπορεί λόγω ηλικίας να μην κατατάσσονται στην παλιά φρουρά, όμως σίγουρα δεν είναι νέοι. Πολλοί και καλοί ρόλοι, ερμηνείες, στάση ζωής και φέτος οι πορείες διασταυρώνονται με αφορμή ένα ναυάγιο. Εχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά: αντισυμβατικοί αμφότεροι, αγαπούν το θέατρο, έχουν καθιερωθεί στην τηλεόραση και γοητεύουν. Το βασικό είναι ότι δεν είναι καλλιτεχνικά πυροτεχνήματα με στόχο τα εξώφυλλα και τις εκδηλώσεις θαυμασμού.

tv_efimerida_975__1_
Γιάννης Στάνκογλου & Γιώργος Χρυσοστόμου, «Ναυάγιο» / MΕGΑ: Οι συστάσεις εδώ περιττεύουν, καθώς πρόκειται για δύο καταξιωμένους πρωταγωνιστές με πολλούς και καλούς ρόλους στο ενεργητικό τους, που φέτος συνεργάζονται με αφορμή ένα ναυάγιο


Κλείσιμο
Στην ίδια λογική και ο Σταύρος Ζαλμάς, που όμως συνιστά ένα παράδοξο. Εχει κάνει ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις με δική του επιλογή, ωστόσο είναι ευρέως γνωστός και αναγνωρίσιμος ως ένας γοητευτικός εξαιρετικός ηθοποιός. Το μεγάλο «μπαμ» του Ζαλμά έγινε με το «Αγγιγμα ψυχής» σε ρόλο ιερέα, με τη Θεοφανία Παπαθωμά να είναι το τηλεοπτικό ταίρι του και ο έρωτάς τους να σπάει ταμεία. Επειτα από αυτό ήταν περιζήτητος, αλλά αντιστάθηκε κάνοντας προσεκτικά βήματα. Η συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του ΟPEN «Ερωτας Φυγάς» στον ρόλο του Στέφανου είναι ενδεικτική του καθαρού κριτηρίου που διαθέτει.
zalmas64

Εκεί ωστόσο που μιλάμε για κόντρα ρόλο είναι στην περίπτωση του Γιώργου Νινιού, στην «Παραλία» που προβάλλεται στην ΕΡΤ1. Πριν από χρόνια ο Νινιός ήταν ο τηλεοπτικός ευσεβής πόθος του γυναικείου κοινού, σε ρόλο ασυμβίβαστου ροκά, που καβαλούσε τη μηχανή του κι εξαφανιζόταν... Από τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», τις «Αέρινες σιωπές» και τη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Μη φοβάσαι τη φωτιά», κύλησε πολύ νερό στο τηλεοπτικό αυλάκι. Εχοντας περάσει το κατώφλι των 60 ετών, δεν αναζητά τον θαυμασμό γι’ αυτό το προφίλ του ασυμβίβαστου γόη που του έδωσε πολλά στο παρελθόν αλλά πλέον έχει εξαντληθεί. Επένδυσε σε κάτι διαφορετικό και με τον ρόλο του Δημητρού στην «Παραλία» ανατρέπει τα δεδομένα του. Είναι αυτός ο ρόλος που θα ερεθίσει τα πλήθη στα κοινωνικά δίκτυα, είναι αυτός ο πρωταγωνιστής που σε αυτή τη φάση της ζωής και της καριέρας του αναβλύζει ωριμότητα και ταλέντο.
Γ. Νινιός: «Αυτό που με κουράζει στη δουλειά μου είναι οι συμπεριφορές των γύρω μου» | 1/10/23 | ΕΡΤ

Εκείνος που ποτέ δεν παραδέχθηκε ή μάλλον δεν αποδέχθηκε τον τίτλο του ζεν πρεμιέ είναι ο Νίκος Ψαρράς. Σχετικά ακριβοθώρητος, μετά την «Πρόβα νυφικού» και τις «Μάγισσες της Σμύρνης» έκανε ένα τηλεοπτικό comeback με έναν όχι βασικό ρόλο στις «Αγριες Μέλισσες». Εκανε αίσθηση, όμως, ακόμη και αν υποδύθηκε ουσιαστικά ένα κάθαρμα. Φέτος είναι πρωταγωνιστής στη «Μάγισσα», στον ρόλο του Κανέλλου. Ξεχωρίζει. Και ακριβώς επειδή όσο σκληροτράχηλος και αν δείχνει ο ήρωάς του είναι παράλληλα και βαθιά πληγωμένος, πλάθοντας τοιουτοτρόπως κάτι ιδιαίτερα γοητευτικό, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα ρόλου.

Προδομένος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος επιλέγοντας να παντρευτεί τη Μάρμω στη σειρά «Πανθέοι» βιώνει την απιστία. Εκείνος μάλλον ανήκει σε μια ειδική κατηγορία του άχρονου γόη. Είναι η φωνή, οι εκφράσεις, οι καθοριστικοί ρόλοι του παρελθόντος, που έφτασαν να τον αναγορεύσουν σε ζεν πρεμιέ των 00s κυρίως από τις σειρές «Η ζωή που δεν έζησα», «Κλείσε τα μάτια», «Ετσι ξαφνικά» και φυσικά «Το νησί» και οι «Αγριες Μέλισσες». Ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τον τίτλο του ωραίου. Τον αρνήθηκε, τον θεώρησε σχεδόν κατάρα, εμπόδιο για να κάνει αυτά που εκείνος επιθυμούσε και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Θεμιτό, αλλά δεν εξαρτάται από εκείνον.
Kapetan_Mixalis_-_Xeilakis

Το νέο αίμα

Κάθε φορά που ακούς τον τίτλο της σειράς «Παγιδευμένοι» στον ΑΝΤ1, το μυαλό πηγαίνει στον Δημήτρη Μαρκέτο, δηλαδή στον Μιχάλη Λεβεντογιάννη. Ηταν από πέρυσι talk of the town και παραμένει και φέτος. Αυτό που τον έφερε στην επιφάνεια ήταν σίγουρα η συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου και οι προσεκτικές επιλογές του στη συνέχεια. Στην «Αγγελική» του ALPHA, πριν από μερικά χρόνια, αρχίζει να λειτουργεί, πιο εσωτερικά, και φτάνοντας στους «Παγιδευμένους» ο Λεβεντογιάννης δεν είναι απλά ο ωραίος της σειράς. Είναι ένας ηθοποιός που στέκεται και δεν προτάσσει ευκολίες και γοητευτικά χαρακτηριστικά.

tv_efimerida_975__3_
Μιχάλης Λεβεντογιάννης, «Παγιδευμένοι» / ΑΝΤ1: Κάθε φορά που ακούς τον τίτλο της σειράς το μυαλό σου πηγαίνει στον Δημήτρη Μαρκέτο, τον ήρωα που υποδύεται ο νεαρός πρωταγωνιστής, ο οποίος από πέρυσι έγινε talk of the town και παραμένει και φέτος


Και ο Δημήτρης Λάλος στον «Σασμό» είχε πορεία θεατρική και λιγότερο τηλεοπτική. Την κατάλληλη στιγμή, πριν από δύο χρόνια, ήρθε ο κατάλληλος ρόλος, αυτός του Μαθιού, και ξαφνικά ο Λάλος έγινε ο πλέον ποθητός τηλεοπτικός Κρητικός. Οι γυναίκες τού συγχωρούσαν τα πάντα, με τη δικαιολογία ότι ακόμη και οι παρανομίες, μέχρι και το έγκλημα, γίνονται στον βωμό της αγάπης. Λογικό ότι συνεχίζει στον τρίτο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του ALPHA. Και ερχόμαστε στο μεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα στη μεγάλη δεξαμενή γόηδων. Οι «Αγριες Μέλισσες» άλλαξαν τον χάρτη της μυθοπλασίας. Ουσιαστικά τον έβαλαν στο επίκεντρο και έκαναν κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό. Δημιούργησαν μια νέα γενιά ηθοποιών - όχι με τη μορφή πυροτεχνήματος. Πήραν ταλαντούχους ηθοποιούς του θεάτρου και των δραματικών σχολών, τους ανέθεσαν πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους άφησαν να ανθίσουν.

tv_efimerida_975__2_
Δημήτρης Λάλος, «Σασμός» / ALPHA: Ο ρόλος του Μαθιού τον ανέδειξε ως τον πλέον ποθητό τηλεοπτικό Κρητικό


Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν σημαντική για να τους αγαπήσει και το κοινό. Και να τους ξεχωρίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι χρόνια μετά συνεχίζουν να διαγράφουν πορεία σημαντική και να πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες σειρές της σεζόν. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Σε ό,τι αφορά τους άρρενες του σίριαλ, απέδειξαν ότι δεν είναι απλά ηθοποιοί με προοπτική, αλλά και εκκολαπτόμενοι ζεν πρεμιέ, κάτι που το αποφάσισαν οι θεατές. Γι’ αυτό και ο Αναστάσης Ροϊλός ως Αντρέι στη «Μάγισσα» γίνεται trend στο Τwitter ακόμη και όταν βήχει και ο Γιάννης Κουκουράκης στην «Παραλία» προκαλεί θαυμασμό ακόμη και με μια ανάρτηση.
KOUKOURAKIS

Αναφερόμενος στη δεύτερη τηλεοπτική συνάντησή του με τη Δανάη Μιχαλάκη, πάλι σαν ζευγάρι, έγραψε αυτό που θα ήθελε κάθε γυναίκα να διαβάσει για τον εαυτό της. «Εχουμε κι εμείς, ρε παιδιά, τις αδυναμίες μας. Αυτό το πλάσμα είναι η χαρά της ζωής, ένα κορίτσι γεμάτο φως, ο άνθρωπος που έχουμε γελάσει άπειρες ώρες μαζί, είναι η ζάχαρη η ίδια. Και το παντοτινό μου τηλεοπτικό ταίρι». Ο τρίτος της παρέας των «Μελισσών», ο τηλεοπτικός Σίμος στον «Παράδεισο των κυριών», ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος δηλαδή, μπορεί να μπήκε μόλις φέτος στη σειρά, αλλά έκανε αίσθηση. Στο σύνολό τους, οι σύγχρονοι ζεν πρεμιέ μάλλον έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο του εφήμερου και επενδύουν σε πιο στέρεες προσδοκίες. Να μείνουν στη μνήμη και όχι στη λεζάντα και τα likes.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε μηχανάκι και αυτοκίνητα - Μία γυναίκα νεκρή

Κως: «Όλοι έλεγαν ότι τη σκότωσα, με λυπήθηκε ο θεός και βγήκε η αλήθεια» λέει ο άνδρας που μπήκε άδικα φυλακή στην Κω

Πιτσιλής: Εντοπίσαμε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά – Σε εξέλιξη έρευνες και για άλλες υποθέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης