Τζούλια Λούις-Ντρέιφους: Η εξομολόγησή της για τη μάχη της με τον καρκίνο και η ανυπομονησία της να γίνει 83 ετών

Τζούλια Λούις-Ντρέιφους: Η εξομολόγησή της για τη μάχη της με τον καρκίνο και η ανυπομονησία της να γίνει 83 ετών

«Καθώς μεγαλώνεις, απλά ριζώνεις βαθύτερα, γνωρίζεις τον εαυτό σου και τον κόσμο σου και τον κόσμο, ελπίζω, καλύτερα από ό,τι τον ήξερες όταν ήσουν 17 ετών» δήλωσε η ηθοποιός

julia_louis_dreyfus
Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους μιλάει για τη στιγμή που έμαθε ότι έχει καρκίνο του μαστού.

Σε μια εκτενή συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ρέμνικ στο «New Yorker Festival» την Παρασκευή 6 οκτωβρίου, η 62χρονη πρωταγωνίστρια του «Veep» αφηγήθηκε ότι έλαβε το δύσκολο τηλεφώνημα από τους γιατρούς της το 2017 και πώς η άμεση αντίδρασή της δεν ήταν μια τυπική αντίδραση.

«Άρχισα να γελάω. Λοιπόν, επειδή το προηγούμενο βράδυ είχα κερδίσει ένα Emmy. Και έτσι, κατέβηκα κάτω και... το Emmy ήταν εκεί. Ήταν πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας. Κατεβαίνω να πάρω καφέ. Χτυπάει το κινητό μου και είναι ο γιατρός μου και μου λέει: "Μάντεψε, έχεις καρκίνο"», θυμήθηκε.

«Και εγώ λέω, "Ε; Τι;". Και έτσι, ήταν μια πολύ παράξενη αντιπαράθεση», συνέχισε. «Και, φυσικά, γέλασα, και στη συνέχεια έγινα υστερική, έκλαιγα, γιατί ήμουν τρομοκρατημένη, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι ή όπως όλοι οι άνθρωποι είναι αν λάβουν μια τέτοια διάγνωση».

Κλείσιμο
Είπε ότι ήταν τυχερή που η οικογένειά της συσπειρώθηκε γύρω της καθώς άρχισε να περιηγείται στο άγνωστο μονοπάτι του καρκίνου. «Έχω μια πολύ δυνατή και υποστηρικτική οικογένεια, και για την οποία είμαι αιώνια ευγνώμων, στην οποία βασίστηκα - αδελφές, σύζυγος, οι γιοι μου, η μητέρα μου, οι μητέρες μου, η μητριά μου, όλοι», είπε.
Και συνέχισε: «Ήμουν βαθιά τρομοκρατημένη, γιατί ποιος δεν θα ήταν; Θέλω να πω, όλα τα τροπάρια είναι αληθινά. Ξέρετε, παίρνεις αυτό το τηλεφώνημα και σκέφτεσαι, "Τι, εγώ; Όχι, όχι, όχι, όχι". Θέλω να πω, δεν μπορείς να φανταστείς ότι κάτι τέτοιο θα σου συνέβαινε».

Για να αντεπεξέλθει στις εξαντλητικές συνεδρίες χημειοθεραπείας, η Λούις-Ντρέιφους είπε στον Ρέμνικ ότι επικεντρώθηκε στην ανάμνηση μιας ιδιαίτερα εκνευριστικής στιγμής από το παρελθόν της για να την κινητοποιήσει.

«Το έχω ξαναπεί, αλλά πριν από πολλά, πολλά χρόνια, ήμουν σε μια βάρκα με τον σύζυγό μου. Κολυμπούσα μέσα στο νερό. Ήρθε στην πλώρη του σκάφους και μου είπε: "Τζουλς, δεν θέλω να πανικοβληθείς, αλλά υπάρχει ένας καρχαρίας στο νερό, οπότε πρέπει να γυρίσεις πίσω". Και ήμουν πολύ μακριά από το σκάφος», εξήγησε.

«Και έτσι, είδα απλώς τη σκάλα και άρχισα να κολυμπάω προς αυτήν και πήρα την απόφαση να μην κοιτάξω καθόλου γύρω μου. Απλά έμενα να κοιτάζω τη σκάλα. Και αυτό εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο πέρασα την περιπέτειά μου με τον καρκίνο - ήταν κατά κάποιο τρόπο να κοιτάζω τη σκάλα. Απλά ας το κάνουμε, ας φτάσουμε εκεί».

Τώρα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ταξιδιού της με τον καρκίνο - ανακοίνωσε ότι ήταν ελεύθερη από καρκίνο τον Οκτώβριο του 2018 μετά από διπλή μαστεκτομή και έξι γύρους χημειοθεραπείας - η ηθοποιός δήλωσε ότι έχει μια εντελώς νέα οπτική για τη ζωή.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, ξέρετε. Νομίζω ότι απολαμβάνω τα πράγματα περισσότερο», είπε στο κοινό του φεστιβάλ. «Νομίζω ότι εργάζομαι σκληρά τώρα για να προσπαθώ να μην επιτρέψω στο άγχος μου να μπει στο σώμα μου, αν μπορώ να το κάνω. Αυτό είναι δύσκολο, ξέρετε, σίγουρα, γιατί όλοι είμαστε στρεσαρισμένοι. Αλλά έχει αντίκτυπο».

«Δεν λέω ότι έπαθα καρκίνο από το άγχος, απαραίτητα, αλλά δεν είναι καλό για σένα. Και επίσης δεν είναι ένα ευτυχισμένο μέρος για να ζεις», πρόσθεσε. «Έτσι, είμαι πολύ συγκεντρωμένη στο να ... προσπαθώ να απολαμβάνω τη ζωή μου όσο το δυνατόν περισσότερο».
shutterstock_513744145__1_

Η πρωταγωνίστρια του «Seinfeld» αναφέρθηκε επίσης στα γηρατειά και στο πώς τα χρόνια που περνούν της έφεραν σοφία.

«Καθώς μεγαλώνεις, απλά ριζώνεις βαθύτερα. Γνωρίζεις τον εαυτό σου και τον κόσμο σου και τον κόσμο, ελπίζω, καλύτερα από ό, τι τον ήξερες όταν ήσουν 17 ετών», σημείωσε. «Έχω μεγαλύτερη αίσθηση της κοινότητας και της ευθύνης απέναντι στους άλλους, που σίγουρα δεν είχα με τον ίδιο τρόπο στην ηλικία των 17 ετών, όταν σκεφτόμουν μόνο εμένα, εμένα, εμένα, εμένα, εμένα».

Αν και μόλις μπήκε στα 60 της, η Λούις-Ντρέιφους δήλωσε ότι ανυπομονεί να γίνει ογδοντάχρονη και να απολαύσει την ελευθερία που ελπίζει ότι θα της φέρει.

«Είχα αυτή τη συζήτηση με την υπέροχη συγγραφέα Ιζαμπέλ Αλλέντε και είναι τόσο ενθουσιασμένη που είναι, νομίζω ότι είναι 82 ή 83 ετών, και ο τρόπος που μιλούσε γι' αυτό, έχει αφήσει τόσα πολλά πίσω της», αφηγήθηκε. «Απλά κάνει ό,τι θέλει. Είναι τελείως απελευθερωμένη με έναν τρόπο που δεν ήταν όταν ήταν νεότερη».

«Και της είπα: "Ιζαμπέλ, ανυπομονώ να γίνω 83 ετών. Εννοώ, πραγματικά"», είπε η ηθοποιός.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα

Η στρατηγική της ΝΔ στον β’ γύρο - Παγιωμένη κυριαρχία σε περιφέρειες και δήμους, πού αναμένονται «δύσκολες» μάχες

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη


Ζέστη με θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς από σήμερα - Πού θα έχουμε φθινοπωρινές βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης