Μαίρη Χρονοπούλου για την επιθυμία της να αποτεφρωθεί: «Η καύση είναι εξαγνισμός»

Μαίρη Χρονοπούλου για την επιθυμία της να αποτεφρωθεί: «Η καύση είναι εξαγνισμός»

Η ηθοποιός είχε εκφράσει την επιθυμία της να αποτεφρωθεί η σορός της - «Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο» είχε πει

mairi-hronopoulou__2_
Στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, άφησε την τελευταία της πνοή η Μαίρη Χρονοπούλου, στα 90 της χρόνια. 

Η ηθοποιός είχε υποστεί βαριά βλάβη στον εγκέφαλο, από τραύμα και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, όπως όμως είχαν αναφέρει γιατροί, η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύτηκε.

Στο παρελθόν, βλέποντας τους αλλεπάλληλους θανάτους στον καλλιτεχνικό χώρο και με αφορμή, τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε δώσει συνέντευξη στην Espresso, όπου και αποκάλυψε πως ήθελε να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί.

«Ήδη μιάμιση ώρα μετά το θάνατο της Μάρθας το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε να χτυπά, ζητώντας μου δηλώσεις για την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Στο στεφάνι της έγραψα "Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, Μαρθούλα μου!". Γιατί το έκανα αυτό; Γιατί 20 χρόνια, που ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου στα νοσοκομεία, ελαχιστότατες συνάδελφοι ήρθαν να με δουν: η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Μπεάτα Ασημακοπούλου κι η Μαρθούλα. Καμία άλλη… Καλό κορίτσι! Δεν έχω εύκολο πια το κλάμα εδώ και πολύ καιρό. Κλαίει μόνο το μέσα μου!», έλεγε η Μαίρη Χρονοπούλου. 

Κλείσιμο
Σε συνέχεια της συνέντευξής της αναφέρθηκε και στην καύση μετά το θάνατό της: «Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο, διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι».

«Το τελευταίο «πάρτι» έχει άλλο πλάνο! Η καύση είναι εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν τα σκαθάρια και τα σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας. Τώρα, αν με ρωτάς πως θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!», είχε πει στο τέλος των δηλώσεών της η ηθοποιός.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Ιωαννίδης: Το τελευταίο αντίο στον «ξανθό» - Αποθέωση στο «Αλεξάνδρειο» - Βίντεο και φωτογραφίες

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο πολιτικός που ερωτεύτηκε και το «δεν θα γεράσω ποτέ» - Η συνέντευξή της στον Δανίκα τον Φεβρουάριο

Τραγωδία στο Κάνσας: 5χρονη βιάστηκε και δολοφονήθηκε αφού η ίδια της η μητέρα την έδιωξε από το σπίτι

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης