Δάφνη Καραβοκύρη: Η εξομολόγηση για τη νευρική ανορεξία – «Πήγαινα προς τον θάνατο»

Δάφνη Καραβοκύρη: Η εξομολόγηση για τη νευρική ανορεξία – «Πήγαινα προς τον θάνατο»

«Στη δεκεατία του '90 το ωραίο και το υγιές ήταν το κοκκαλιάρικο, αυτό ήταν το πρότυπο, αυτό άρεσε στον πατέρα μου» ανέφερε η δημοσιογράφος

dafni_karavokiri__1_
Η Δάφνη Καραβοκύρη μίλησε για τη μάχη με τη νευρική ανορεξία και ότι έφτασε στο σημείο να ζυγίζει 39 κιλά κατά τη διάρκεια της εφηβείας της. 

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε την περιπέτεια που είχε με την υγεία της κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στην εκπομπή «T-Live» τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος είπε αρχικά: «Είναι ωραίο οι άνθρωποι που εκτίθενται, να μιλούν για αυτά που τους συμβαίνουν γιατί απομυθοποιείς αυτό που φαντάζει τέλειο στα μάτια κάποιου άλλου. Στα μάτια του κόσμου δείχνεις μια πιο αληθινή εικόνα. Όταν επέλεξα να μιλήσω γι' αυτό είχα μια δειλία μέσα μου, δεν ήθελα ο κόσμος να νομίζει πως το κάνω επίτηδες. Ξεκίνησα να μιλάω γι' αυτό σε ένα ντοκιμαντέρ που είχα κάνει για το "Vice" όπου είχα μια κοπέλα απέναντί μου που ήταν σαν να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Μου έδωσα και της έδωσα δύναμη. Και είπα: "Δεν πρέπει να ντρέπομαι"».

«Πάντα η νευρική ανορεξία και άλλες νόσοι δεν είναι η αιτία, πάνε και φωλιάζουν πάνω σε άλλες αιτίες. Τότε καλείσαι να απαντήσεις το εξής: "Πόσο βαθιά θέλω να φτάσω; Πόσα πολλά θέλω να πω για εκείνα που με πλήγωσαν και εγώ το μετέφρασα σε νευρική ανορεξία ή σε οτιδήποτε άλλο που με βάλλει ψυχικά;"», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvxzblwnp369)

Για την ηλικία που το πέρασε, η δημοσιογράφος απάντησε: «Στα 15 μού μου κράτησε έναν χρόνο επί της ουσίας, η δύσκολη μάχη. Μου έπεφταν τα μαλλιά, μου σταμάτησε η περίοδος, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο. Νοσηλεύτηκα κιόλας, ήμουν 39 κιλά αλλά δεν το βλέπεις αυτό. Πήγαινα προς τον θάνατο. Απλά δεν το βλέπεις και δεν θες να το επικοινωνήσεις».

Σχετικά με την αιτία της νόσου, η Δάφνη Καραβοκύρη σχολίασε: «Ο πατέρας μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και διαφημιστής. Στην εποχή του 1987 και του '90, που γεννήθηκα, ήθελαν όλοι τις γυναίκες πάρα πολύ αδύνατες. Αυτό ήταν το πρότυπο. Το ωραίο και το υγιές ήταν το κοκκαλιάρικο. Αυτό ήταν το πρότυπο. Άρεσε στον πατέρα μου το πάρα πολύ δύνατο».

Και πρόσθεσε αναφορικά με την οικογένεια και τον ρόλο της σε αυτά τα ζητήματα: «Τι αναζητάμε όλοι; Από την εποχή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που φεύγουμε; Ζητάμε αποδοχή και "σ' αγαπώ". Πρώτα θέλεις να εντυπωσιάσεις τους γονείς σου. Για αυτό δεν έλεγα ότι είχα νευρική ανορεξία. Έλεγαν όσο πιο αδύνατο σώμα, τόσο το καλύτερο».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, τόνισε ότι είναι κάτι που δεν το ξεπερνάς ποτέ και ότι μαθαίνεις να ζεις με αυτό: «Είναι κάτι το οποίο το παντρεύεσαι, μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Υπάρχει και ζει μέσα σου, κατοικοεδρεύει στη ψυχή σου και από εκεί και πέρα είναι τι προσπάθεια θα κάνεις εσύ και τι συμμάχους θα έχεις δίπλα σου. Στη δική μου περίπτωση είχα τον πατέρα μου, ο οποίος με βοήθησε να το ξεπεράσω και ερχόταν σπίτι και σιγουρευόταν ότι θα φάω 5 κουταλιές και μετά πήγαινε στη δουλειά του, το οποίο ήταν και το καμπανάκι. Τότε καταλάβαινα ότι μάλλον έχει γίνει ζημιά και ότι κάτι συμβαίνει. Και έπειτα στην πορεία της ζωής μου με τη ψυχοθεραπεία και με διατροφολόγους κατάφερα να αντιστρέψω τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που ήταν το ζευγάρι των δικών μου των ματιών απέναντι στη δική μου όψη».

«Όλα αυτά τα χρόνια μου στέλνουν πολλά κορίτσια αλλά και αγόρια στο Instagram [...] Δεν είμαι ειδικός υγείας, είμαι μια παθούσα που κατάφερε να τα ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά. Δεν είναι ντροπή. Πρέπει να το επικοινωνήσουν. Δεν μπορείς να το ξεπεράσεις μόνος σου» εξήγησε στο τέλος η Δάφνη Καραβοκύρη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται πάνω από 700 κάμερες της Αστυνομίας στην Αττική - Αυστηροποιείται το πλαίσιο για άδειες όπλων

Αστυνομικός βίαζε και εξέδιδε αλλοδαπή για τουλάχιστον δύο χρόνια


Διώξεις για πλημμέλημα για τους 87 συλληφθέντες στη Νέα Ιωνία


Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης