Σακίρα: Κατηγορείται για δεύτερη υπόθεση φοροδιαφυγής - Φέρεται να μην πλήρωσε 7,1 εκατ. δολάρια το 2018

Σακίρα: Κατηγορείται για δεύτερη υπόθεση φοροδιαφυγής - Φέρεται να μην πλήρωσε 7,1 εκατ. δολάρια το 2018

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια έχει ήδη οριστεί να δικαστεί για υπόθεση φορολογικής απάτης ύψους 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή φέρεται να μην πλήρωσε φόρους από το 2012 έως το 2014

shakira__2_
Οι εισαγγελείς στην Ισπανία απήγγειλαν και πάλι κατηγορίες στη Σακίρα για φορολογική απάτη, αυτή τη φορά σε σχέση με τους φόρους που κατέθεσε για τα εισοδήματά της το 2018.

Σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του Associated Press, οι εισαγγελείς της Βαρκελώνης κατηγόρησαν την 46χρονη κολομβιανή τραγουδίστρια ότι δεν πλήρωσε περίπου 7,1 εκατομμύρια δολάρια (6,7 εκατομμύρια ευρώ) σε φόρους το 2018.

Ισχυρίστηκαν ότι απέφυγε να πληρώσει τους φόρους χρησιμοποιώντας μια υπεράκτια εταιρεία που βρίσκεται σε φορολογικό παράδεισο. Σημείωσαν επίσης ότι η Σακίρα ενημερώθηκε για τις κατηγορίες στη σημερινή της πατρίδα, το Μαϊάμι, σύμφωνα με το AP, που μετέδωσε πρώτο την είδηση.
Οι νέες κατηγορίες έρχονται αφού ισπανικό δικαστήριο δήλωσε τον Ιούλιο ότι ξεκίνησε έρευνα που συνδέεται με φερόμενη απάτη σχετικά με τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο περιουσίας του τραγουδιστή το 2018. Το δικαστήριο δήλωσε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με το πόσα χρήματα ήταν υπό αμφισβήτηση εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το AP.

Το δικαστήριο, που βρίσκεται στο «Esplugues de Llobregat» κοντά στη Βαρκελώνη, άνοιξε μια δεύτερη υπόθεση ως αποτέλεσμα μιας καταγγελίας που έγινε από τον εισαγγελέα οικονομικών εγκλημάτων της Βαρκελώνης σχετικά με τη Σακίρα που φέρεται να εξαπάτησε την εφορία, σύμφωνα με μετάφραση από το ισπανικό μέσο ενημέρωσης «El Pais». Ένα άλλο τοπικό μέσο, το «El Periodico», ανέφερε ότι η εισαγγελία υπέβαλε μήνυση για δύο φερόμενα φορολογικά εγκλήματα.

Τον Μάιο, δικαστήριο στην Ισπανία απέρριψε την έφεσή της στην υπόθεση, επικυρώνοντας την απόφαση του 2021 του Ισπανού δικαστή Marco Juberías, ο οποίος έκρινε ότι υπήρχαν «επαρκή στοιχεία εγκληματικότητας» στην υπόθεση μετά από τριετή έρευνα.

Η Σακίρα φέρεται να απέρριψε μια προσφορά στην υπόθεση για εξωδικαστικό διακανονισμό της διαφοράς τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με το Reuters. Αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης οκτώ ετών συν ένα μεγάλο πρόστιμο αν κριθεί ένοχη στη δίκη της, σύμφωνα με το AP.

Ένας εκπρόσωπος της τραγουδίστριας δήλωσε τότε στο «PEOPLE» σε δήλωσή του ότι «υπερασπίζεται ότι ενήργησε πάντα σύμφωνα με το νόμο και με τη συμβουλή των καλύτερων φορολογικών εμπειρογνωμόνων. Τώρα επικεντρώνεται στη ζωή της ως καλλιτέχνης στο Μαϊάμι και είναι σίγουρη ότι θα υπάρξει ευνοϊκή επίλυση των φορολογικών της θεμάτων».
Κλείσιμο
Η τραγουδίστρια εντωμεταξύ, πρόκειται να δικαστεί για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή φέρεται να μην πλήρωσε φόρους από το 2012 έως το 2014. Οι Ισπανοί εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η σταρ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ετών διαμένοντας στην Ισπανία με τον πρώην σύντροφό της και πρώην επαγγελματία Ισπανό ποδοσφαιριστή, Ζεράρ Πικέ, και τους δύο γιους τους, τον Σάσα και τον Μίλαν, και ως εκ τούτου δεσμευόταν από τους φορολογικούς νόμους της.

Ωστόσο, η Σακίρα ισχυρίστηκε ότι περνούσε τον περισσότερο χρόνο που ζούσε στην κύρια κατοικία της που βρίσκεται στις Μπαχάμες και αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση στην υπόθεση. Η εταιρεία δημοσίων σχέσεών της υποστήριξε επίσης ότι πλήρωσε όσα χρωστούσε συν 3 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους, σύμφωνα με το AP.

Σε έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή τόσο της «El Periodico» όσο και της «El Pais», η νομική ομάδα της τραγουδίστριας υποστήριξε ότι είχε περάσει τον περισσότερο χρόνο της στο εξωτερικό και δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει σκόπιμα το εισόδημά της, αναφέροντας τις όποιες παρεξηγήσεις ως «διαφορά κριτηρίων».

Φωτογραφία: EPA - SARAH YENESEL 

Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες - Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ

Γκρίνια Ραγκούση, Λάμπρου και Καλπάκη για τις... αντικαταστάσεις από τηλεόρασης του Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης