Τράβις Σκοτ: Ανακρίθηκε σχετικά με το θανατηφόρο περιστατικό στο Astroworld

Τράβις Σκοτ: Ανακρίθηκε σχετικά με το θανατηφόρο περιστατικό στο Astroworld

Ο διάσημος ράπερ έδωσε κατάθεση που διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες

travis_scott__1_
Ο Τράβις Σκοτ ανακρίθηκε για αρκετές ώρες τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, σε μια πολιτική κατάθεση που έδωσε σε σχέση με εκατοντάδες αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του για τους θανάτους και τους τραυματισμούς ανθρώπων, στο φεστιβάλ Astroworld το 2021.

Ο Σκοτ ανακρίθηκε στο Χιούστον κατά τη διάρκεια μιας κατάθεσης που διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες, δήλωσαν δύο άτομα με γνώση της δικαστικής διαδικασίας.

Οι δικηγόροι και άλλοι που συνδέονται με τις αστικές αγωγές τελούν υπό καθεστώς φίμωσης, που τους εμποδίζει να λένε λίγα πράγματα πέρα από όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ακροάσεων.
Κλείσιμο
«Η κατάθεση του Τράβις Σκοτ είναι τυπική νομική διαδικασία. Αυτό που δεν είναι τυπικό είναι ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να εστιάζουν σε αυτόν, παρά το γεγονός ότι έχει απαλλαγεί από κάθε αδίκημα από εκτεταμένες κυβερνητικές έρευνες, μεταξύ άλλων και από το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τεντ Αναστασίου, εκπρόσωπος του Σκοτ.

«Ο Τράβις συνεργάζεται πλήρως με τη νομική διαδικασία, ενώ εξακολουθεί να παραμένει αφοσιωμένος στην περιοδεία του για την υποστήριξη του άλμπουμ "Utopia", που σπάει ρεκόρ, και στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες για την υποστήριξη κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας του Χιούστον, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Σκοτ, αφού τον Ιούνιο το σώμα ενόρκων αρνήθηκε να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του ίδιου και άλλων πέντε ατόμων για τυχόν ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με τη φονική συναυλία. Ο αρχηγός της αστυνομίας Τρόι Φίνερ αρνήθηκε να πει ποιο ήταν το συνολικό συμπέρασμα της έρευνας της υπηρεσίας του.

Τον Ιούλιο, το αστυνομικό τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα την σχεδόν 1.300 σελίδων έκθεση έρευνας, στην οποία οι εργαζόμενοι στο φεστιβάλ υπογράμμιζαν τα προβλήματα και προειδοποιούσαν για πιθανές θανατηφόρες συνέπειες.

Σύμφωνα με μια περίληψη της ερευνητικής έκθεσης μιας αστυνομικής συνέντευξης που διεξήχθη δύο ημέρες μετά τη συναυλία, ο Σκοτ είπε στους ερευνητές ότι αν και είδε ένα άτομο κοντά στη σκηνή να δέχεται ιατρική φροντίδα, συνολικά το πλήθος φαινόταν να απολαμβάνει το σόου και δεν είδε σημάδια σοβαρών προβλημάτων.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Σκοτ ρωτήθηκε από τους δικηγόρους όσων έχουν καταθέσει αγωγές από τότε που ένα κύμα πλήθους στη συναυλία του στις 5 Νοεμβρίου 2021 στο Χιούστον σκότωσε 10 επισκέπτες του φεστιβάλ.

Οι νεκροί, που είχαν ηλικία από 9 έως 27 ετών, πέθαναν από ασφυξία λόγω συμπίεσης, την οποία ένας ειδικός παρομοίασε με το να συνθλίβονται από αυτοκίνητο.
Η κατάθεση του Σκοτ έρχεται καθώς ένας δικαστής νωρίτερα φέτος όρισε την πρώτη δίκη από τις αγωγές για τις 6 Μαΐου 2024. Αυτή η πρώτη δίκη θα διεξαχθεί σχεδόν 2,5 χρόνια μετά τη φονική συναυλία.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο τον Απρίλιο απαρίθμησαν περισσότερες από 1.500 ενεργές υποθέσεις, πολλές από τις οποίες κατατέθηκαν εναντίον του Σκοτ και της Live Nation, του διοργανωτή συναυλιών.

Από αυτές, 992 ήταν υποθέσεις με σωματικές βλάβες και 313 ήταν υποθέσεις «συναισθηματικής δυσφορίας, πόνου, ταλαιπωρίας και ψυχικής οδύνης». Οι ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν σε 17 από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ άλλες χειρουργικές επεμβάσεις προτάθηκαν σε άλλες 21.

Ορισμένες από τις αγωγές έχουν έκτοτε διευθετηθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατατέθηκαν από τις οικογένειες τριών από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Φωτογραφία: EPA / Primavera Sound Press HANDOUT

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: «Είναι ιδιωτικός χώρος, υπάρχουν όρια» - Η αντίδραση Κασσελάκη όταν οι κάμερες τον ακολούθησαν στο γυμναστήριο

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία - Σε εκκρεμότητα πόσες σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν


Κολυδάς κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωση νέας ισχυρής κακοκαιρίας - «Θα έχουμε βροχές, αλλά όχι κάτι σημαντικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης