Φρέντι Μέρκιουρι: Το «ξεπούλημα» που έκανε την φίλη του πλουσιότερη κατά 14.000.000 λίρες

Φρέντι Μέρκιουρι: Το «ξεπούλημα» που έκανε την φίλη του πλουσιότερη κατά 14.000.000 λίρες

Η Μαίρη Όστιν κολλητή του εμβληματικού τραγουδιστή των Queen έβγαλε στο σφυρί δεκάδες αντικείμενα από το σπίτι του στο Κένσιγκτον, το οποίο της είχε αφήσει μαζί με όλα τα αντικείμενα που περιείχε.

freddie_mercury_arthro
Αλήθεια αποτιμώνται οι «μύθοι» και αν ναι, τι τιμή πιάνουν;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι εύκολη, ίσως επειδή ο συγκεκριμένος «μύθος» δεν ήταν μόνο μια συγκλονιστική φωνή, αλλά η μεγαλύτερος Βρετανός ροκ σόουμαν του 20ου αιώνα.

Εξήντα αντικείμενα από το σπίτι του front man των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Sotheby’s μετά την απόφαση της στενής του φίλης Μαίρη Όστιν να τα βγάλει στο σφυρί, επισημαίνοντας ότι κάποια χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, πιο συγκεκριμένα στο Elton John’s Aids Foundation.

Πουλήθηκαν όλα κάνοντας την Όστιν πλουσιότερη κατά 14.000.000 λίρες, αλλά το «κράξιμο» που έχει δεχθεί από φανατικούς του Φρέντι και όχι μόνο δεν έχει σταματήσει.
freddie-5-kimono

Ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την επιλογή της Όστιν και μια μέρα πριν τη δημοπρασία επισήμανε στην σελίδα που διατηρεί στο Instagram: «Αύριο, τα πιο οικεία προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι, και τα γραπτά που ήταν μέρος αυτού που μοιραζόμασταν τόσα χρόνια, θα βγουν στο σφυρί, για να πωληθούν σ' αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα και να χαθούν για πάντα. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Για εμάς, τους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του, είναι κάτι πολύ λυπηρό».

Το πιάνο Yamaha στο οποίο ο Μέρκιουρι συνέθεσε πολλά τραγούδια των Queen, πουλήθηκε 1.742.000 λίρες, μετά από μια μάχη χτυπημάτων που κράτησε ώρα.
freddie-3-piano
Κλείσιμο

Φρενίτιδα επικράτησε και για τους χειρόγραφους στίχους του θρυλικού «Bohemian Rhapsody» οι οποίοι ήταν γραμμένοι σε 15 σελίδες με μολύβι και στυλό, σε χαρτί με το έμβλημα μιας αεροπορικής Βρετανικής εταιρίας που δεν υπάρχει πια, της British Midland Airways.

Κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη που έδωσε 1.300.000 λίρες ενώ παροξυσμός επικράτησε και για την πράσινη πόρτα του κήπου, η οποία έχει πάνω της αφιερώσεις οπαδών του εμβληματικού τραγουδιστή.

To μπρασελέ-φίδι, ο Πικάσο και ο Μιρό
Χρειάστηκαν πάνω από δεκαπέντε λεπτά κονταροχτυπήματος και προσφορών μέχρι να χτυπήσει τρεις φορές το σφυρί του ο Όλιβερ Μπάρκερ, πρόεδρος του Sotheby’s Ευρώπης που ανέλαβε την δημοπρασία.

Τελικά η πόρτα πουλήθηκε έναντι 412.750 λιρών ενώ ως είθισται στις δημοπρασίες υπήρξαν και οι εκπλήξεις, από αντικείμενα που πουλήθηκαν πολύ πιο πάνω από την αρχική τιμή εκτίμησης. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό του οίκου Tiffany’s Studio έπιασε τιμή έξι φορές πιο πάνω από την αρχική και κατοχυρώθηκε με τίμημα 60.960 λίρες και μια θήκη Faberge ύψους 5 εκατοστών ξεκίνησε από τις 6.000 λίρες και το τελικό τίμημα που κατέβαλλε ο νέος της ιδιοκτήτης ήταν 95.250.
ferdie-8-fidi

Η εμβληματική μπέρτα και το στέμμα που χρησιμοποιούσε ο Φρέντι στην Magical Tour έφτασαν τις 635.000 λίρες, ενώ το κιμονό που φορούσε στην σκηνή το 1976 έπιασε τις 57.150 λίρες. To μπρασελέ-φίδι με το οποίο εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ του «Bohemian Rhapsody» κατοχυρώθηκε στον τυχερό που το απόχτησε έναντι 698.500 λιρών ενώ τα λερωμένα μποτάκια της Adidas έπιασαν 127.000 ευρώ.

Τέλος δύο πίνακες από την προσωπική του συλλογή τέχνης ένας Πικάσο και ένας Μιρό απέφεραν 190.000 και 88.900 λίρες αντίστοιχα στην Μαίρη Όστιν.
frediie-6-picasso

Την γυναίκα που αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί πράγματα που ανήκαν σε έναν μουσικό μύθο, ο οποίος ήταν τόσο δεμένος μαζί της, που της άφησε όταν έφυγε χτυπημένος από Aids το σπίτι του και ότι είχε μέσα, δηλαδή τις αναμνήσεις μιας μυθιστορηματικής ζωής.
freddie-4-mperta-stema




Ειδήσεις σήμερα:

Προς αναβολή μίας εβδομάδας το άνοιγμα των σχολείων στις πληγείσες περιοχές

«Ήμουν στο πόστο μου» - Τι υποστήριξε ο λιμενικός που είχε υπηρεσία το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Αντώνης στο «Blue Horizon»


Μητσοτάκης από πληγείσες περιοχές: Έχω στείλει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη στήριξη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης