Σίρσα Ρόναν: Απέτισε φόρο τιμής στη Σινέντ Ο' Κόνορ - «Άλλαξε το πρότυπο»

Σίρσα Ρόναν: Απέτισε φόρο τιμής στη Σινέντ Ο' Κόνορ - «Άλλαξε το πρότυπο»

Η ηθοποιός μίλησε για τη γυναικεία Ιρλανδική κληρονομιά και εξέφρασε τον θαυμασμό της στη διάσημη τραγουδίστρια, ανάμεσα σε άλλες

ronan_-_oconnor
Σε ένα εγκάρδιο αφιέρωμα, η Σίρσα Ρόναν εξήρε τη Σινέντ Ο' Κόνορ, η οποία πιστεύει ότι άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες στο χώρο του θεάματος, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Harper's Bazaar».

Η Ρόναν, γνωστή για τις εξαιρετικές ερμηνείες της σε ταινίες όπως το «Lady Bird» και το «Little Women», αναγνώρισε το «απίστευτο απόθεμα» από το οποίο προέρχεται, το οποίο περιλαμβάνει ταλέντα όπως η Σάρον Χόργκαν των «Catastrophe» και «Bad Sisters».

Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε: «Σκεφτείτε τη Σινέντ (Ο' Κόνορ), τη Σάρον (Χόργκαν), όλες όσες υπήρχαν τη δεκαετία του '70, του '80 και του '90, οι οποίες απλά δεν έδιναν δεκάρα και απομακρύνθηκαν από το πρότυπο που είχε τεθεί».
Κλείσιμο
Τόνισε ακόμη τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες, ιδιαίτερα στην Ιρλανδία, όπου οι κοινωνικές νόρμες ήταν περιοριστικές και καταπιεστικές, λέγοντας: «Υπήρξαν πολλά που έπρεπε να ξεπεράσουν όλες οι γυναίκες, αλλά νομίζω ότι σε μια χώρα όπως η Ιρλανδία, όπου υπήρχε τέτοια ιδιοκτησία πάνω μας από κάθε άποψη, σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά, οικονομικά, πόσο απίστευτα γενναία [ήταν]».

Και πρόσθεσε: «Από τι απίστευτο απόθεμα να προέρχεσαι. Δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο».

Η τραγική είδηση του θανάτου της Ο'Κόνορ στο σπίτι της στο Λονδίνο τον Ιούλιο, σε ηλικία 56 ετών, προκάλεσε σοκ στον κόσμο. Η Ρόναν που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά μεγάλωσε στην Ιρλανδία τόνισε επίσης τη σημασία της αδελφότητας, δηλώνοντας: «Όταν έχεις άλλες γυναίκες στη γωνία σου, θα σε υπερασπιστούν όσο τίποτα άλλο». Έκλεισε με μια προσωπική σημείωση, λέγοντας: «Αν έχεις αυτό που είχα πάντα από τη μητέρα μου, το κουβαλάς μαζί σου σε όλη σου τη ζωή».

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο και το Λιμενικό για τον θάνατο του Αντώνη που τον έσπρωξαν από το Blue Horizon

Νεαρός Ουκρανός σκότωσε το ζευγάρι Αμερικανών που τον υιοθέτησε από ορφανοτροφείο στη χώρα του

Κύμα διαμαρτυριών για τη συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ εν μέσω σφοδρής καταιγίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης