Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ένας σταρ από ατσάλι

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ένας σταρ από ατσάλι

Πρώην παιδί-θαύμα, πρώην εθισμένος στις ουσίες, νυν αναγεννημένος από τις στάχτες του και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του Χόλιγουντ, απέδειξε ότι είναι όντως από ατσάλι, όπως ο μαρβελικός του «Iron Man» - Προσεχώς θα τον δούμε στο περίφημο «Οπενχάιμερ»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
DOWNEY-JR-GALA
Το Χόλιγουντ κυλάει στο αίμα του. Πατέρας του ήταν ο κινηματογραφιστής Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος και μητέρα του η ηθοποιός Ελσι Ντάουνι. Ηταν μάλλον φυσικό να ξεκινήσει την καριέρα του από τα 5 του, με ένα ρολάκι στην ταινία «Pound» (1970), με το σενάριο και τη σκηνοθεσία να φέρουν την πατρική υπογραφή. Δυστυχώς για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και οι καταχρήσεις ήταν μέρος του οικογενειακού DNA. Χρόνια αργότερα ο ίδιος θα ομολογούσε ότι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ήταν ο μόνος τρόπος για να επικοινωνεί με τον εθισμένο πατέρα του.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Ντάουνι Τζούνιορ έπεσε με τα μούτρα σε όποια παράνομη ουσία υπήρχε διαθέσιμη, εξέτισε ποινή για κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη να παραβιάζει το σπίτι ενός γείτονα, γνώρισε την κατακραυγή όσων ήξερε και όσων δεν ήξερε και είδε το Χόλιγουντ να του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη. Αυτά στις αρχές των 90s και ενώ είχε ήδη δώσει λαμπρά δείγματα υποκριτικής σε ταινίες όπως «Λιγότερο από μηδέν» -όπου στην ουσία υποδυόταν τον εθισμένο εαυτό του- και «Τσάρλι» -όπου ενσάρκωνε τόσο πειστικά τον Τσάπλιν που κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα στα Οσκαρ.
DOWNEY-JR_1

Κλείσιμο
Γνωστή και η συνέχεια. Είδε το φως το αληθινό, μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης και με τη βοήθεια του Μελ Γκίμπσον, που εγγυήθηκε για τη νηφαλιότητά του, επέστρεψε οριστικά στο σπίτι του - δηλαδή στο Χόλιγουντ. Το όνομα και το ταλέντο του έχουν συνδεθεί πλέον άρρηκτα με τις ταινίες «Iron Μan», στην ατσάλινη στολή του οποίου στριμωχνόταν όποτε του το ζητούσε η Marvel, και «Σέρλοκ Χολμς», ρόλο που έχει υποδυθεί δύο φορές βάζοντας σε δίλημμα τους θαυμαστές του ιδιοφυούς ντετέκτιβ για το ποιος ηθοποιός τον «φόρεσε» καλύτερα: ο Ντάουνι Τζούνιορ στο σινεμά ή ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο νετφλιξικό σύμπαν. Μάλλον δεν έχει σημασία.

Ο Ντάουνι Τζούνιορ έπεσε, σηκώθηκε και τώρα δεν σταματάει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, δουλεύοντας ασταμάτητα και προσθέτοντας κάθε φορά μερικά ακόμα εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του. Το Χόλιγουντ συγχωρεί τους μετανοημένους ταλαντούχους και τους ακριβοπληρώνει. Στα τέλη Αυγούστου θα δούμε και στην Ελλάδα το πολυθρύλητο πλέον «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, όπου ο σταρ από ατσάλι ενσαρκώνει τον επιχειρηματία και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Λιούις Στράους. Στο προσεχές μέλλον, επίσης, θα τον ξαναδούμε ως Σέρλοκ Χολμς. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Μπένεντικτ, ετοιμάσου για νέες συγκρίσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Splash News / Ideal Image
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης