Λία Ρεμίνι: «Είναι φρικτό και τοξικό άτομο» απαντά η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στη μήνυσή της

Λία Ρεμίνι: «Είναι φρικτό και τοξικό άτομο» απαντά η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στη μήνυσή της

«Αν δεν μπορεί πλέον να βρει δουλειά, να μην κατηγορεί κανέναν άλλον, παρά μόνο τον εαυτό της» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση

liaremini38
Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας εξέδωσε μια μακροσκελή, δηκτική απάντηση μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η ηθοποιός, πρώην μέλος της, Λία Ρεμίνι.

Η ηθοποιός κατηγόρησε την Eκκλησία για επιζήμιες προσπάθειες αντιποίνων και απόπειρα περιορισμού της ίδιας και «χιλιάδων» άλλων επικριτών της Σαϊεντολογίας που έχουν μιλήσει εναντίον της θρησκευτικής οργάνωσης και του επικεφαλής της, Ντέιβιντ Μισκάβιτς.

Η ηθοποιός ήταν μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας για 35 χρόνια και αποχώρησε το 2013. Στη μήνυση που έκανε στην Εκκλησία, ισχυρίζεται ότι οι «δραστηριότητες και επιθέσεις τύπου μαφίας» της Σαϊεντολογίας έχουν επηρεάσει «σημαντικά» τη ζωή και την καριέρα της.




Από τότε που έφυγε, έχει διατυπώσει ισχυρισμούς σχετικά με τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες της εκκλησίας στο βιβλίο της το 2016 «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» και το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Leah Remini: Scientology and the Aftermath».

Σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» αποκάλεσε την ηθοποιό «φανατική κατά της ελευθερίας του λόγου».

«Αν η Ρεμίνι δεν μπορεί πλέον να βρει δουλειά, δεν πρέπει να κατηγορεί κανέναν άλλον, παρά μόνο τον εαυτό της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η αγωγή είναι γελοία και οι ισχυρισμοί καθαρή τρέλα. Η Ρεμίνι διαδίδει μίσος και ψέματα για μια δεκαετία και τώρα προσβάλλεται, όταν οι άνθρωποι ασκούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου, εκθέτοντας την για αυτό που είναι—μια φανατική κατά της ελευθερίας του λόγου» αναφέρεται.

«Προφανώς όλοι στο Χόλιγουντ γνωρίζουν τώρα αυτό που γνωρίζαμε ήδη: ότι η Ρεμίνι είναι ένα φρικτό άτομο και τοξικό για τόσους πολλούς που έχουν την ατυχία να έρθουν σε επαφή μαζί της» προστίθεται.

Η ηθοποιός αναφέρει ότι κατέθεσε την αγωγή σε μία προσπάθεια «να απαιτήσει από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας και κάθε οντότητα που αυτή ελέγχει και χρηματοδοτεί, να σταματήσει τη φερόμενη πρακτική της παρενόχλησης, δυσφήμισης και άλλης παράνομης συμπεριφοράς εναντίον όσων η Σαϊεντολογία έχει χαρακτηρίσει "εχθρούς"».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης