Χρήστος Βασιλόπουλος για την απεργία στο Χόλιγουντ: «Θεωρώ πως είναι μια ιστορική στιγμή»

Χρήστος Βασιλόπουλος για την απεργία στο Χόλιγουντ: «Θεωρώ πως είναι μια ιστορική στιγμή»

«Τα δύο σωματεία, ηθοποιών και σεναριογράφων, έχουν να κάνουν απεργία μαζί εδώ και 60 χρόνια» αναφέρει

hristos-vasilopoulos
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε για την απεργία που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Αμερική.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» και ανέφερε αρχικά, πως τους τελευταίους δύο μήνες, όλες οι παραγωγές έχουν παγώσει ή βγαίνουν εκτός χώρας, αφού οι ηθοποιοί βρίσκονται σε απεργία.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την Al. Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται πως έχει μπει δυναμικά και στον χώρο του θεάματος και απειλεί τη θέση πολλών εργαζομένων.

«Τα βραβεία Εmmy αναβλήθηκαν, η απεργία είναι τεράστια. Ξεκίνησε από το σωματείο συγγραφέων και μετά από τρεις μήνες μπήκε και το σωματείο ηθοποιών. Έχει να κάνει απεργία εδώ και 25 χρόνια, ενώ και τα δύο σωματεία μαζί έχουν να κάνουν απεργία 60 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ πως είναι μια ιστορική στιγμή. Οι συγγραφείς είναι στον τέταρτο μήνα, ενώ οι ηθοποιοί στον 1,5 μήνα. Συζητάω μαζί τους και λένε ότι θα φτάσει μέχρι τον Ιανουάριο. Τα γυρίσματα έχουν σταματήσει για τις παραγωγές. Γίνονται εξαιρέσεις σε κάποια πρότζεκτ, αλλά στην ουσία δεν δουλεύει κανείς», συμπλήρωσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuh0xzdnvxep)
Κλείσιμο

Αναφορικά με τα αίτια πίσω από την απεργία, δήλωσε: «Οι δύο μεγαλύτεροι λόγοι που γίνεται είναι η τεχνητή νοημοσύνη, που είναι ένας παράγοντας που έχει μπει στον χώρο του θεάματος και αντικαθιστά τον ηθοποιό. Αντικαθιστά και πολλά μέλη του συνεργείου και μιλάμε για κάτι που θα αλλάξει όλη την πραγματικότητα της υποκριτικής».

Εξήγησε μάλιστα, πως οι ηθοποιοί δεν είναι 100% ενάντια στην τεχνολογία Al, όμως θέλουν να υπάρχει ένα όριο. «Όταν έχει φτάσει στο σημείο, το στούντιο να μπορεί να πάρει τη φωνή, το πρόσωπό μου για πέντε λεπτά και να κάνει ολόκληρη ταινία μέσα από αυτά που έχει ή ακόμα και να αλλάξει την ερμηνεία μου...», αναφέρει και προσθέτει: «Για παράδειγμα, σε μια σκηνή που θέλει ο Χρήστος να κλαίει λίγο παραπάνω, μπορεί κανείς να βάλει 2-3 δάκρυα παραπάνω χωρίς τη δική μου συναίνεση».

Τέλος, πρόσθεσε: «Ένας άλλος μεγάλος λόγος της απεργίας είναι τα δικαιώματα και οι επαναλήψεις. Τα κανάλια δεν μετράνε ανάλογα με το πόσες φορές παίζεται το πρότζεκτ. Πληρώνεσαι ένα βασικό ποσό όλο τον χρόνο. Φαντάσου το πρότζεκτ να παίζεται πολλές φορές κι εσύ να παίρνεις το μίνιμουμ».


Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό μας και σε πόσα ευρώ «μεταφράζεται» η χρήση του


Άνδρας πέταξε μεταλλικό βραστήρα στο κεφάλι της συζύγου του - «Ήταν η κακιά στιγμή», είπε η 32χρονη


Έφυγε στα 25 του λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του ο ηθοποιός του «Euphoria» Άνγκους Κλάουντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης