Νάταλι Γουντ: Ο τραγικός θάνατός της που παραμένει μέχρι και σήμερα άλυτο μυστήριο

Νάταλι Γουντ: Ο τραγικός θάνατός της που παραμένει μέχρι και σήμερα άλυτο μυστήριο

Η σταρ του σινεμά που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 43 ετών και τα «βέλη» όλων στον σύζυγό της, Ρόμπερτ Βάγκνερ που ήταν για καιρό ο βασικός ύποπτος

natali_gount
Γεννημένη στις 20 Ιουλίου 1938 στο Σαν Φρανσίσκο, η Νάταλι Γουντ ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε νεαρή ηλικία. Την ανακάλυψε ένας «κυνηγός ταλέντων» της εποχής, όταν η ίδια βρισκόταν σε κινηματογραφικό στούντιο. Αναδείχθηκε γρήγορα στο καλλιτεχνικό στερέωμα, επιδεικνύοντας την ευελιξία της σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων, από σταρ παιδικών ταινιών μέχρι πρωταγωνίστρια μεγάλων ταινιών. Οι ερμηνείες της σε φιλμ όπως το «Rebel Without a Cause», το «West Side Story» και το «Splendor in the Grass» εδραίωσαν τη θέση της ως είδωλο του Χόλιγουντ.

Παρά την επαγγελματική της επιτυχία, ο Τύπος ασχολήθηκε πολύ με την προσωπική ζωή της και εξακολουθεί να ασχολείται μέχρι και σήμερα με το μυστηριώδες τέλος της.
___________Natalie_Wood_________________________10-6_screenshot

Όσο βρισκόταν στη ζωή, η Γουντ είχε γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο για τις ταραχώδεις σχέσεις και τους πολλαπλούς γάμους που είχε κάνει. Παντρεύτηκε τρεις φορές, μεταξύ των οποίων και με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Βάγκνερ, με τον οποίο είχε μια παθιασμένη και συχνά ασταθή σχέση.

Η τραγική νύχτα της 29ης Νοεμβρίου 1981
Ήταν το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών του 1981, όταν η Νάταλι Γουντ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 43 ετών. 
Η είδηση, ότι το άψυχο σώμα της σταρ ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα, έσκασε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ίδια βρισκόταν σε διακοπές στο οικογενειακό σκάφος της με τον σύζυγό της, Ρόμπερ Βάγκνερ και τον φίλο τους και ηθοποιό, Κρίστοφερ Γουόκεν.
thanatosnatali
Κλείσιμο

Οι συνθήκες του θανάτου της επισκίασαν για πολλά χρόνια τις αρχές, ενώ το συμβάν θεωρήθηκε ατύχημα κι έτσι έκλεισε και η υπόθεση. Τριάντα επτά χρόνια μετά, το 2018, ο σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ, άρχισε να δέχεται βέλη από παντού και θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος για τον θάνατο της Γουντ.
3412986
Η Νάταλι Γουντ και ο Τζέιμς Ντιν στο «Rebel Without a Cause» το 1954

Η μαρτυρία του καπετάνιου
Η νέα μαρτυρία που επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση, ήταν αυτή του καπετάνιου του σκάφους, Ντένις Ντέιβερν. Ο Ντέιβερν ήταν και ο ένας εκ των τριών που τη βρήκαν νεκρή τη μοιραία νύχτα της 28ης Νοεμβίου του 1981 και ισχυρίστηκε ευθέως ότι ο δολοφόνος της Γουντ, ήταν ο ίδιος ο άντρας της.

Ο καπετάνιος δήλωσε ότι πιστεύει πως τη Γουντ τη σκότωσε  ο Βάγκνερ και μάλιστα υποστήριξε ότι του ζήτησε, όταν εκείνη αρχικά εξαφανίστηκε, να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια αναζήτησης. Ο καπετάνιος ήταν ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο γιοτ «Splendour».

kidiawood


Εκείνο το Σαββατοκύριακο, το ζευγάρι καβγάδιζε ασταμάτητα, θυμάται ο καπετάνιος. Μάλιστα, η Γουντ του είχε ζητήσει να καλέσει ένα υδροπλάνο, για να την πάρει από εκεί. Επίσης, θυμάται ότι ο Γουόκεν είχε μαλώσει με τον Βάγκνερ για τη συμπεριφορά του απέναντι στην ηθοποιό. Η μαρτυρία του Ντέιβερν κρίθηκε πολύ σημαντική.

Τόνισε ότι το βράδυ της εξαφάνισης της Νάταλι Γουντ εκείνη είχε τσακωθεί πολύ άσχημα με τον σύζυγό της και την είδε να τρέχει κλαίγοντας στο δωμάτιό της. Το ίδιο έκανε και ο Γουόκεν, ο οποίος επίσης κλείστηκε στην καμπίνα του, στο βάθος του σκάφους, ενώ ο Βάγκνερ έμεινε εκεί που ήταν και άρχισε να πίνει με τον καπετάνιο.

wagner-wood-death


Αργότερα ο Βάγκνερ πήγε να ελέγξει τι έκανε η γυναίκα του και ο Ντέιβερν ισχυρίζεται ότι πάλι μάλωσαν. Όταν πήγε να δει τι γίνεται, ο Βάγκνερ του ζήτησε να φύγει. Όπως λέει, πιστεύει ότι ο Βάγκνερ σκότωσε τη Γουντ και την πέταξε στη θάλασσα. Είπε επίσης ότι, όταν πήγε στο πίσω μέρος του σκάφους, βρήκε τον Βάγκνερ στα σκαλοπάτια και παρατήρησε ότι έλειπε η βοηθητική λέμβος. Τότε, όπως υποστήριξε, άρχισε τις έρευνες. «Έβαλα μπροστά τις μηχανές, για να αρχίσω να ψάχνω. Τότε ο Βάγκνερ είπε: "Όχι, όχι, μην το κάνουμε αυτό. Να μείνουμε εδώ. Ελα να πιούμε άλλο ένα μπουκάλι κρασί"».
10621293

Ο καπετάνιος είπε ότι, όταν βρέθηκε το πτώμα της ηθοποιού, εκείνος ήταν αυτός που πήγε να την αναγνωρίσει και όχι ο Ρόμπερτ Βάγκνερ. Το πτώμα της βρέθηκε το επόμενο πρωί κοντά στο βαρκάκι, μισό μίλι από το σκάφος. Λέει επίσης ότι αυτό που ακολούθησε ήταν επί της ουσίας, μία προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα.

Η αστυνομία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση του θανάτου της Νάταλι Γουντ τον Φεβρουάριο του 2018, με βασικό ύποπτο τον Ρόμπερτ Βάγκνερ. Ο ίδιος κράτησε σιγή ιχθύος μέχρι και την αθώωσή του, τον Μάιο 2022.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης