Τζόντι Κόμερ: Η αδίστακτη «δολοφόνος» από το Λίβερπουλ: Η εκρηκτική άνοδός της στην κορυφή του θεάματος

Τζόντι Κόμερ: Η αδίστακτη «δολοφόνος» από το Λίβερπουλ: Η εκρηκτική άνοδός της στην κορυφή του θεάματος

Την αποκαλούν «ακατέργαστο ταλέντο» γιατί δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε δραματική σχολή - Εκείνη τους βγάζει τη γλώσσα κοροϊδευτικά και μαζεύει το ένα μεγάλο βραβείο μετά το άλλο

komer-mak
Η 30χρονη ηθοποιός από το Λίβερπουλ, που γνώρισε σουξέ ως αδίστακτη δολοφόνος στην spy-action thriller σειρά «Killing Eve», το 2018, θεωρείται το επόμενο μεγάλο όνομα στον πλανήτη των σταρ.

Και παρότι δεν έχει να επιδείξει πτυχίο από κάποια αναγνωρισμένη δραματική σχολή, η Τζόντι Κόμερ έχει προπονηθεί σκληρά στις θεατρικές σκηνές της γενέτειράς της, του Λονδίνου και του Μπρόντγουεϊ, ξεκινώντας τον υποκριτικό μαραθώνιο από την ηλικία των 11 ετών.
2eR0H27Us1tvbjd95oW7WhiKioC
H Τζόντι Κόμερ (δεξιά) με τη συμπρωταγωνίστριά της στο «Killing Eve», Σάντρα Ο
Στα 17 της αποφάσισε να φλερτάρει και με την τηλεόραση, παίζοντας σε ένα και μοναδικό επεισόδιο της σειράς του BBC «The Royal Today». Ακολούθησαν διάφορα τηλεοπτικά μικροπεράσματα, μέχρι που άρχισε να αναγνωρίζεται ως πρωταγωνίστρια σε σειρές όπως «Το ημερολόγιο μιας διαφορετικής εφηβείας», «Thirteen», «Η Λευκή Πριγκίπισσα» και «Doctor Foster».

Κλείσιμο
Ο μύθος λέει ότι όταν οι παραγωγοί του «Killing Eve» της τηλεφώνησαν για να πεταχτεί μέχρι το Λος Αντζελες για ένα δοκιμαστικό, εκείνη προσπαθούσε να συνέλθει από το hangover μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ με τους φίλους της. Τα υπόλοιπα είναι μια λαμπρή ιστορία σπαρμένη με βραβεία. Η Κόμερ έχει ήδη τιμηθεί με δύο τηλεοπτικά BAFTA, ένα Primetime Emmy και κάμποσα ακόμα μικροτρόπαια από περιφερειακά φεστιβάλ, αλλά δείχνει να καμαρώνει περισσότερο για τις θεατρικές διακρίσεις της: το Laurence Olivier Award που κέρδισε το 2022 και το φρέσκο Tony, και τα δύο για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο έργο «Prima Facie», στο οποίο κρατάει και τον μοναδικό ρόλο.
shutterstock_2154468777
Φυσικά, ούτε ο κινηματογράφος δεν θα έμενε αδιάφορος στο ταλέντο της (βλέπε «Last Duel» και «Free Guy»), αλλά ακόμα δεν έχει πέσει στα χέρια της ένας ρόλος που δυνητικά θα την οδηγήσει στο Οσκαρ. Οχι, η Κόμερ δεν βιάζεται να ετοιμάσει τον ευχαριστήριο λόγο που θα εκφωνήσει κρατώντας το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια της. Είναι πολύ απασχολημένη με τα τέσσερα επερχόμενα projects στα οποία δουλεύει σχεδόν ταυτόχρονα, εκ των οποίων το ένα είναι το «Bikeriders», με συμπρωταγωνιστές τον Τομ Χάρντι και τον Οστιν -λέγε με και Ελβις- Μπάτλερ.

Και βέβαια, εκτός από αλματωδώς ανερχόμενη σταρ με περγαμηνές, πρόλαβε να περάσει από τις σελίδες του «Forbes» ως μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της βιομηχανίας του θεάματος κάτω των 30 - αυτό φυσικά πριν σβήσει τα 30 κεράκια της γενέθλιας τούρτας της στις 11 Μαρτίου. Αλλά δεν πειράζει. Προσεχώς θα έρθουν νέα βραβεία και διακρίσεις, δεν τη φοβόμαστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης