Ντάνιελ Νούρκα: Είμαι από την Αλβανία, αλλά ζω και μεγάλωσα στην Ελλάδα, γιατί να μην μπορώ να εκφράσω την άποψή μου;

Ντάνιελ Νούρκα: Είμαι από την Αλβανία, αλλά ζω και μεγάλωσα στην Ελλάδα, γιατί να μην μπορώ να εκφράσω την άποψή μου;

«Έχω ελληνική ταυτότητα, έχω πάει στρατό, υπηρέτησα τη μαμά πατρίδα και ψήφισα τώρα και τις δύο φορές» είπε

ntaniel-nourka__1_
Ο Ντάνιελ Νούρκα έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και αναφέρθηκε στον ερχομό του από την Αλβανία, καθώς και στη γραφειοκρατία στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αρχικά, ανέφερε: «Ο πατέρας μου ήρθε το 1997 στην Ελλάδα. Έναν χρόνο αφού γεννήθηκα. Ήρθε μόνος του για να κάνει τα χαρτιά και να βρει να τακτοποιηθεί και όλα αυτά. Μετά ήρθαμε εγώ, η αδερφή μου κι η μητέρα μου. Έχω ελληνική ταυτότητα, έχω πάει στρατό, υπηρέτησα τη μαμά πατρίδα και ψήφισα τώρα και τις δύο φορές».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ctp410xx6fy9)

Κλείσιμο
Σχετικά με τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, δήλωσε: «Υπάρχει μια ιδιαίτερη γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Δηλαδή εγώ έχω φίλο μου αλβανικής καταγωγής, που έχει γεννηθεί εδώ πέρα, έχει μεγαλώσει εδώ και έχει πάει σχολείο εδώ. Δηλαδή έχει πάει μόνο τρεις φορές στην Αλβανία το παιδί και ακόμα δεν. Υπάρχει μια γραφειοκρατία έντονη και δύσκολη, από εκεί και πέρα όμως όποιος λαμβάνει ελληνική παιδεία και μόρφωση; Από τη στιγμή που εδώ ζω, έχω μεγαλώσει εδώ, γιατί να μην μπορώ να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου σχετικά με τα κοινωνικά θέματα ή το οτιδήποτε;».

Τέλος, μίλησε για το αν έχει δεχτεί bullying για την καταγωγή του. «Ευτυχώς στο σχολείο είχα πέσει σε πολύ καλά παιδιά. Δηλαδή ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά. Μόνο στην πέμπτη και την έκτη δημοτικού, που άλλαξα σχολείο, θυμάμαι ότι ήταν ένα καινούργιο περιβάλλον πάλι και ήταν λίγο πιο ιδιότροπα αυτά τα δύο χρόνια», είπε κλείνοντας.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Ντάνιελ Νούρκα είχε δηλώσει: «Ήταν περίεργη η μετάβαση από την Αλβανία στην Ελλάδα, από την άποψη ότι δεν ήξερα τη γλώσσα, άλλαξαν όλα τα δεδομένα. Ήταν άλλη νοοτροπία, άλλοι ρυθμοί, διαφορετικά από το χωριό που είχα συνηθίσει. Η οικογένειά μου είχε δυσκολίες στην Ελλάδα, ειδικά ο πατέρας μου που ήρθε πρώτος».


«Υπήρξαν φορές που ένιωσα διαφορετικός λόγω καταγωγής. Όταν είσαι ξένος, είναι ένα συναίσθημα… Πάντα νιώθεις ότι έχεις κάτι λίγο διαφορετικό από τους άλλους. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αποβάλλεις στο 100% αυτό», πρόσθεσε ο Ντάνιελ Νούρκα.



Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Το ρίσκο του Σάκη... έστειλε στο σπίτι της τη Σταυρούλα - Δείτε βίντεο

O ΣΥΡΙΖΑ στην μετά Τσίπρα εποχή: Ο οδικός χάρτης, το μορατόριουμ και οι διάδοχοι

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την ασπαρτάμη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης