Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα τιμηθεί με το βραβείο Donostia του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα τιμηθεί με το βραβείο Donostia του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν

Η εικόνα του θα εμφανίζεται επίσης στην αφίσα της φετινής διοργάνωσης

Javier_Bardem-4894
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα παραλάβει το βραβείο Donostia (Ντονόστια) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν στη φετινή 71η έκδοσή του.

Ο Ισπανός ηθοποιός θα λάβει το βραβείο, την υψηλότερη διάκριση του Σαν Σεμπάστιαν σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην έβδομη τέχνη, στο γκαλά έναρξης του Φεστιβάλ στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα του θα εμφανίζεται επίσης στην αφίσα της φετινής διοργάνωσης, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Σαν Σεμπάστιαν. Η μοναδική έκπληξη όσον αφορά τη βράβευση του Μπαρδέμ με το Donostia είναι ότι δεν έγινε νωρίτερα, αναφέρει το Variety.

Παίκτης του ράγκμπι της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, ο Μπαρδέμ έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως χωρικός, συμπρωταγωνιστώντας με την πλέον σύζυγό του Πενέλοπε Κρουζ στην ταινία του Μπίγκας Λούνα το 1992 «Jamón, Jamón».

Το διεθνές κοινό τον γνώρισε το 2000 χάρη στην ερμηνεία του γκέι Κουβανού ποιητή Ρεϊνάλντο Αρένας «Before Night Falls». Μετά από υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του στο «Before Night Falls», ο Μπαρδέμ πέτυχε άλλες τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε Όσκαρ Β' Ρόλου και βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του στην ταινία «No Country for Old Men» του 2008.

Μέλος μιας από τις πιο διάσημες δυναστείες ηθοποιών της Ισπανίας - ο παππούς του, Ραφαέλ Μπαρδέμ, και η μητέρα του Πιλάρ Μπαρδέμ ήταν και οι δύο διακεκριμένοι ηθοποιοί - ο Χαβιέρ Μπαρδέμ έχει κερδίσει περισσότερα σημαντικά βραβεία υποκριτικής από οποιονδήποτε άλλο Ισπανό ηθοποιό εν ζωή.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές στην Τουρκία: Σε δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο πρόεδρος - Στο 49,42% ο Ερντογάν, στο 44,88% ο Κιλιτσντάρογλου

Ο Βασίλης Μπισμπίκης βρέθηκε ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο - Δείτε βίντεο

Η Βίκυ Κάβουρα αγκαλιά με τον Γιώργο Τζαβέλλα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης