Μαίρη Μηλιαρέση: «Ό,τι κακό έχω κάνει στον εαυτό μου, το έχω κάνει επειδή έδωσα προτεραιότητα σε κάποιον άλλο»

Μαίρη Μηλιαρέση: «Ό,τι κακό έχω κάνει στον εαυτό μου, το έχω κάνει επειδή έδωσα προτεραιότητα σε κάποιον άλλο»

«Όταν είχα φτάσει στα όρια της εξάντλησής μου, ζήτησα βοήθεια από έναν ψυχολόγο» είπε

mairi-miliaresi
Η Μαίρη Μηλιαρέση μίλησεγια την αυτοφροντίδα, τις προτεραιότητες στη ζωή και τις στιγμές που ένιωσε ότι έφτασε στα όριά της.

Η πρώην παρουσιάστρια ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» κι αρχικά, εξήγησε πως το λάθος που κάνει είναι ότι «θυσιάζει τον εαυτό της για να δώσει σε κάποιον αλλο». 


«Είμαι ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος. Αυτή η δικαιοσύνη γίνεται συχνά αντίπαλός μου. Με άλλα λόγια, θυσιάζω τον εαυτό μου για να δώσω σε κάποιον άλλο. Ό,τι κακό έχω κάνει στον εαυτό μου, το έχω κάνει επειδή έδωσα προτεραιότητα σε κάποιον άλλο. Και εκεί είναι που αυτομαστιγώνομαι γιατί λέω στον εαυτό μου: "Γιατί δεν βάζεις τον εαυτό σου εκεί που πρέπει να είσαι;". Για μένα αυτό δείχνει ότι αγαπώ πολύ τον εαυτό μου, απλώς δεν δίνω προτεραιότητα στον εαυτό μου», είπε η Μαίρη Μηλιαρέση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-csfsc2irha89)

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με ένα άλλο άτομο περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που απομονώνουμε και αφορά κάτι που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας. Το μόνο πρόσωπο με το οποίο μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας είναι ο προηγούμενος εαυτός μας».

Όπως ανέφερε αργότερα, χρειάστηκε βοήθεια από ψυχολόγο, όταν έφτασε στα όρια της εξάντλησης. «Όταν είχα φτάσει στα όρια της εξάντλησής μου, ζήτησα βοήθεια από έναν ψυχολόγο. Τους είπα: "Είμαι πολύ κουρασμένη, κάνω τα πάντα μόνη μου γιατί είμαι ελεγκτική και υπερπροστατευτική". Με ρώτησαν πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκα για καφέ με τους φίλους μου, που πήγα ταξίδι ή που πήγα στο γυμναστήριο. Αυτό δεν είναι αυτοφροντίδα», σημειώνει. 

Τέλος, για την αγάπη που έχει λάβει στη ζωή της κι αυτή που δείχνει στην κόρη της, ανέφερε: «Έχω λάβει αγάπη μέσα από πράξεις- δεν μεγάλωσα με αγκαλιές. Ένιωθα ότι με προστάτευαν, ότι είχα υποστήριξη, ότι είχα ό,τι ήθελα, αλλά δεν ένιωθα την αγκαλιά και τα χάδια. Ωστόσο, τα έδωσα στην κόρη μου στο μέγιστο βαθμό».



Ειδήσεις σήμερα

Τέξας: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 7 τραυματίες από τα πυρά ενόπλου σε εμπορικό κέντρο - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λευκός φώσφορος «καίει» το Μπαχμούτ, κατηγορούν τους Ρώσους

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Τα 25 φωτογραφικά στιγμιότυπα που ξεχώρισαν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης