Μάικ Τάισον: H πραγματική ιστορία πίσω από το τατουάζ στο πρόσωπό του

Μάικ Τάισον: H πραγματική ιστορία πίσω από το τατουάζ στο πρόσωπό του

Πώς επέλεξε ο πρώην πυγμάχος το συγκεκριμένο σχέδιο και τι είχε ζητήσει αρχικά

mike_tyson_mak_870
Το όνομα του Μάικ Τάισον είναι συνώνυμο της πυγμαχίας και το τατουάζ στο πρόσωπό του έχει γίνει σχεδόν εξίσου διάσημο με την καριέρα του. Ωστόσο, μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς το γεγονός ότι το τατουάζ δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. Στην πραγματικότητα, ο Τάισον σχεδίαζε να κάνει ένα πολύ διαφορετικό τατουάζ πριν καταλήξει στο σχέδιο των Μαορί που κοσμεί το πρόσωπό του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Τάισον αποκάλυψε ότι είχε αποφασίσει να κάνει το τατουάζ λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα του με τον Κλίφορντ Ετιέν το 2003. Το σχέδιο βασίστηκε στο τατουάζ των Μαορί, το οποίο έχει πνευματική σημασία στην κοινότητα. Όμως, η απόφαση του Τάισον να κάνει το τατουάζ δεν καθοδηγήθηκε από πνευματικούς ή πολιτιστικούς λόγους.
shutterstock_1681127524

Ο Τάισον είχε αφήσει τον σχεδιασμό του τατουάζ του στον καλλιτέχνη Βίκτορ Πέρεζ. Ο Τάισον ήθελε αρχικά να κάνει τατουάζ καρδιές στο πρόσωπό του, κάτι που αργότερα χαρακτήρισε «πραγματικά ηλίθιο». Ευτυχώς για εκείνον ο Πέρεζ δεν ήθελε με τίποτα να σχηματίσει τις καρδιές στο πρόσωπο του πυγμάχου και έπεισε τον Τάισον να προτιμήσει το σχέδιο των Μαορί.

Το τατουάζ έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τατουάζ στον αθλητισμό και έχει εμπνεύσει φόβο ακόμη και στους αντιπάλους του. Ο Τάισον βέβαια είπε ότι δεν έκανε το τατουάζ για να εκφοβίσει τους αντιπάλους του. Αντίθετα, ήλπιζε ότι το τατουάζ θα είχε επιτυχία στις γυναίκες. Ο Τάισον δήλωσε ότι πήγαινε συχνά σε κλαμπ και στριπτιζάδικα, όπου οι γυναίκες του έλεγαν πόσο εξωτικός έδειχνε με το συγκεκριμένο τατουάζ.
shutterstock_193863494
Κλείσιμο

Το σχέδιο των Μαορί στο οποίο τελικά κατέληξε ο Τάισον θεωρείται ιερό στην κοινότητα των Μαορί. Ο Τάισον δήλωσε ότι δεν γνώριζε τη σημασία του σχεδίου όταν το έκανε, αλλά έκτοτε έχει δείξει σεβασμό για τον πολιτισμό και έχει γίνει αποδεκτός ακόμη και από ορισμένα μέλη της κοινότητας των Μαορί.

Ο Τάισον περιέγραψε μάλιστα μια ιστορία, όταν κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής εξόδου, συνάντησε δύο γυναίκες από την κοινότητα των Μαορί που αναγνώρισαν το σχέδιο στο πρόσωπό του. Οι γυναίκες του έδειξαν τα τατουάζ τους, τα οποία ήταν παρόμοια με το δικό του. Ο Τάισον δήλωσε ότι αυτή η συνάντηση τον έκανε να αισθανθεί αποδεκτός και σεβαστός από τους Μαορί.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

«Supercars»: To κύκλωμα της Πάτρας έταξε πολυτελές Range Rover σε τιμή… μικρού αυτοκινήτου

Σοκ σε κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση - Διεστραμμένος φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια με μαγιό

Τύρναβος: Βίαζαν την 22χρονη και την κατέγραφαν σε κινητό τηλέφωνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης