Τζαμίλα Τζαμίλ: Κατακεραύνωσε τις φεμινίστριες που τίμησαν τον Λάγκερφελντ - «Ξέχασαν πόσο σκληρός ήταν»

Τζαμίλα Τζαμίλ: Κατακεραύνωσε τις φεμινίστριες που τίμησαν τον Λάγκερφελντ - «Ξέχασαν πόσο σκληρός ήταν»

«Ήταν τόσο σκληρός προς τις γυναίκες, τους χοντρούς, τους μετανάστες και τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης» δήλωσε

lagerfeled-jamil_arthro
Τον Καρλ Λάγκερφελντ τίμησαν οι διοργανωτές του φετινού Met Gala και μαζί μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ.

Τα διεθνή μέσα «κάλυψαν» τη λαμπερή βραδιά και φωτογράφησαν τις διασημότητες που έδωσαν το «παρών» να φορούν δημιουργίες του θρυλικού σχεδιαστή 

Ωστόσο, μία μεγάλη ένσταση εναντίον του δημοφιλούς event απασχολεί τα social media, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση του Met Gala 2023. 

Η Τζαμίλα Τζαμίλ «κατακεραύνωσε» όσες ένθερμες φεμινίστριες παραβρέθηκαν στη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Λάγκερφελντ.

Η ηθοποιός του «Good Place» που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση λόγω της ακτιβιστικής της δράσης, έκανε μία ανάρτηση στο Instagram της, που μετρά σχεδόν 4 εκατομμύρια ακολούθους για να στείλει ένα μήνυμα σε συγκεκριμένες γυναίκες που πήγαν στο Met Gala 2023
Florence_Pugh
Η Φλόρενς Πιου στο Met Gala
Πρόκειται για σταρ που έχουν επαινεθεί ουκ ολίγες φορές για τις φεμινιστικές τους απόψεις και δράσεις, όπως η Φλόρενς Πιου, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, η Μικαέλα Κοέλ και η Τζανέλ Μονά.

Η Τζαμίλ, που παρουσιάζει παράλληλα, ένα από τα πιο δημοφιλή podcasts παγκοσμίως, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο κόσμος επέλεξε να «αγνοήσει» τις «σκληρές απόψεις» του εκλιπόντος σχεδιαστή.
Κλείσιμο

Η ανάρτησή της
«Χθες το βράδυ το Χόλιγουντ και η μόδα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, όταν πολλές διάσημες φεμινίστριες επέλεξαν να τιμήσουν στο έπακρο έναν άνδρα που ήταν τόσο σκληρός δημόσια προς τις γυναίκες, τους εύσωμους, τους μετανάστες και τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Και όλες οι γυναικείες σελίδες και οι θεατές στο διαδίκτυο επέλεξαν να το αγνοήσουν πανηγυρικά.

'Κνείς δεν έχει τέλεια ηθική, ούτε καν εγώ, αλλά Χριστέ μου, είχαμε ένα χρόνο για να διορθώσουμε την πορεία μας εδώ και να μην απονείμουμε την υψηλότερη δυνατή τιμή σε έναν άνθρωπο γνωστό για τις ακραίες του απόψεις... και όλοι αποφάσισαν ξαφνικά ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε την τέχνη από τον καλλιτέχνη, όταν αυτό μας βολεύει.

Είναι άλλος ο κανόνας για εμάς και άλλος για όλους τους υπόλοιπους. Χθες το βράδυ παραιτηθήκαμε από το δικαίωμά μας να μας παίρνουν στα σοβαρά για οτιδήποτε σημαντικό». 


Στη λεζάντα της ίδιας δημοσίευσης, έγραψε:

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την "cancel culture" (κουλτούρα της ακύρωσης). Δεν πρόκειται καν για τον Καρλ. Έχει να κάνει με το να δείξουμε πόσο επιλεκτική είναι η cancel culture μέσα στη φιλελεύθερη πολιτική, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο μέχρι τώρα. Είναι για να δείξουμε, γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους φιλελεύθερους. Εξαιτίας της ολισθηρής τακτικής και των δύο στάνταρ όπως αυτό. Και εδώ δεν είναι μόνο το Χόλιγουντ, συμμετείχε το ευρύ κοινό online και ήταν εντελώς συνένοχοι στη διαγραφή της αλήθειας χθες το βράδυ. Αντικατέστησαν τα δίκρανά τους με κουτάλια χθες το βράδυ, για να πετάξουν αυτά τα σκ@@@ αμέσως...

Αν συνεχίσουμε έτσι, μην σοκαριστείτε όταν χάσουμε τις επόμενες εκλογές». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης