Μαντόνα: Κυκλοφόρησε το πρωτότυπο βιντεοκλίπ του «American Life» μετά από 20 χρόνια

Μαντόνα: Κυκλοφόρησε το πρωτότυπο βιντεοκλίπ του «American Life» μετά από 20 χρόνια

Στο παρελθόν, η κυκλοφορία του είχε ακυρωθεί, λόγω «σκληρού περιεχομένου» - Είναι επνευσμένο από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ

mantona
Η Μαντόνα κυκλοφόρησε το πρωτότυπο μουσικό βίντεο για το τραγούδι «American Life», το οποίο είχε ακυρώσει πριν από 20 χρόνια, εξαιτίας του περιεχόμενού του.

Το 5λεπτο βίντεο ξεκινά με κάποια μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα, ντυμένα με στρατιωτικές στολές, ενώ η ποπ σταρ βρίσκεται στη μέση, ερμηνεύοντας το τραγούδι.

Αν και η αρχή του κλιπ μοιάζει φυσιολογική, δεν ισχύει το ίδιο και για τη συνέχεια. Τα μοντέλα ξαφνικά μετατρέπονται σε «κανονικούς στρατιώτες», οι οποίοι κυνηγούν πολίτες, ακόμα και μικρά παιδιά, που τρέχουν να σωθούν.

Προς το τέλος του βίντεο, την εμφάνισή τους κάνουν άνθρωποι τραυματισμένοι ή και «διαμελισμένοι», ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται πλάνα από τον πόλεμο.

Madonna - American Life - Director's Cut (Official Video) [4K]
Όλα αυτά, συμβαίνουν πάνω στην πασαρέλα, με το κοινό να χειροκροτά ενθουσιασμένο. Πιθανότατα να πρόκειται για μια «σύνδεση» με τη σύγχρονη κοινωνία και τον κόσμο που αδιαφορεί για τα θύματα του πολέμου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Page Six, για τη δημιουργία του κλιπ, η Μαντόνα εμπνεύστηκε από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Όταν το τραγούδι ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει πριν 20 χρόνια, η τραγουδίστρια το ακύρωσε την τελευταία στιγμή, καθώς πίστευε ότι «δεν ήταν κατάλληλο για να προβληθεί», αφού ο πόλεμος είχε μόλις ξεκινήσει.

«Λόγω της ασταθούς κατάστασης του κόσμου και από ευαισθησία και σεβασμό προς τις ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες στηρίζω και προσεύχομαι για αυτές, δεν θέλω να διακινδυνεύσω να προσβάλω οποιονδήποτε μπορεί να παρερμηνεύσει το νόημα αυτού του βίντεο», είχε δηλώσει.


Ειδήσεις σήμερα:

«Φοροπαγίδα» για όσους «ξεχνούν» να ενημερώσουν την εφορία για λήξεις ενοικίων


Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σήμερα το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ


Με καλό καιρό θα φύγουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, με άστατο θα επιστρέψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης