Με τον Victor Vernicos και το «What They Say» θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στη φετινή Eurovision και τα πρώτα «στοιχήματα» για τα φαβορί έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι «ψίθυροι» θέλουν τη Σουηδία και τη Loreen, που κέρδισε τον διαγωνισμό του 2012 στο Αζερμπαϊτζάν, με το «Euphoria», να έρχονται για μία δεύτερη νίκη.
Σύμφωνα με το eurovisionworld.com η η 39χρονη Λορέν Ζινέμπ Νόρα Ταλχαουί, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, φαίνεται πως είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στη Eurovision 2023, με τη φινλανδική αποστολή και το «Cha Cha Cha» να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.
Στις θέσεις 3, 4 και 5, τα στατιστικά θέλουν τις Ουκρανία, Γαλλία και Ισπανία αντίστοιχα.
Η πρόβλεψη για την ελληνική συμμετοχή Το τραγούδι της Ελλάδας δεν φαίνεται να κερδίζει υψηλή θέση στα προγνωστικά. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου, το «What They Say» βρίσκεται στην 29η θέση.
Συγκεκριμένα, το BBC προβλέπει πως η Ελλάδα και το «What They Say» θα αποκλειστούν πριν τον δεύτερο ημιτελικό, με αποτέλεσμα η χώρα να μη συμμετέχει στον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού.
Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε επίσης, από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε φέρει μεγάλη βαρύτητα.
Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με τίτλο «What they say», «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).